Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΤΟ ΣΟΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ... (Τελετάρχης ο κ. Δημήτρης Δόλλης)



Ένα θρησκευτικό δρώμενο το έχουμε αναγάγει σε πολιτικό show.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται... και δυστυχώς αυτή τη φορά, κατάντησε παρωδία. 

Τελετάρχης για φέτος, ο πολύταξιδευτής, γνωστός  και ως ο  ιπτάμενος Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Δόλλης.

Στη περίοδο αυτή, την ίσως πιο κρίσιμη για την χώρα μας, συνεχίζονται οι σπάταλες φιέστες, τύπου "άρτου και θεάματα" των ρωμαϊκών αυτοκρατόρων.
Οι πιστοί χρειάζονται τη διδασκαλία των ευαγγελίων που μιλάνε για ταπεινότητα και μοίρασμα χιτώνων και όχι για παρελάσεις ρασοφόρων και πολιτικών. Οι δε τιμές  "αρχηγού κράτους", πρέπει να επανεξεταστεί (αυτό ας το διεκδικήσουν οι πιστοί) διότι το το 1/3 (του τρισυπόστατου) καταβιβάζεται στα ανθρώπινα αξιώματα αντί για το "θείο δόγμα".

Το συγκεκριμένο θέμα το είχαμε καλύψει πριν δύο χρόνια με τίτλο:
(19 Απριλίου 2009) "Όπου βλέπεις θρησκείαν μολυσμένην, συμπέρανε, ότι η βαρβαρότης των πιστευόντων είναι ανάλογος του μολυσμού" (Αδ. Κοραής)

 Συγκεκριμένα είχαμε γράψει:

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι ένας χώρος στοχασμού πάνω στη πολιτική.
Το θρησκευτικό συναίσθημα του κάθε πιστού είναι σεβαστό, όπως και το συνταγματικά κατοχυρωμένο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ.
Αφορμή για τη παρακάτω αναρτηση, μας έδωσαν τα κατά καιρούς, διάφορα δημοσιεύματα , όπως και τηλεοπτικές εκπομπές πάνω σε αυτό το θέμα.  (>εδώ<)
Παραθέτουμε μερικά από αυτά τα οποία μπορούν να θεωρηθούν αιρετικά και ίσως και υποβολιμαία, αλλά εμείς αυτό το παρακάμπτουμε και δίνουμε αξία στη ορθή λογική και κρίση των αναγνωστών μας να μορφώσουν την δική τους άποψη.
Θέση για αυτό το θέμα ΔΕΝ θα πάρουμε, απλά επειδή ένα τελετουργικό διαπλέκεται με τη πολιτική θεωρούμε ότι αυτό κάποτε θα πρέπει να τελειώσει να απασχολεί ένα κοσμικό κράτος ακόμη και εάν επιμένει να έχει επίσημη θρησκεία .
Το ότι ένας υφυπουργός συνοδεύει το φως ακόμη και ως δρώμενο και η τελετή γίνεται με τιμές αρχηγού κράτους και μάλιστα με κρατικό αεροπλάνο, είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά όλους.
Επιτέλους ας σοβαρευτούμε σε αυτή τη χώρα, της διαπλεκόμενης κακογουστιάς και του αμοιβαίου εντυπωσιασμού πολιτικής - ιερατείου, με την τηλεοπτική υποκουλτούρα των ΜΜΕ και ας ασχοληθούν ο καθένας τους εφω ετάχθη.

Νάσος

Εφέτος επιλέξαμε ένα κείμενο από το blog (zougla) με τίτλο: ΤΟ ΣΟΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ...
Δηλαδή τελειώνει μεθαύριο.
Βάψαμε τα χέρια μας στο αίμα των αθώων αμνών. Άλλη μια φορά ΑΜΕΣΩΣ μετά τον επιτάφιο όπου προσήλθαμε "με τα καλά μας" οι νέοι στο "νυφοπάζαρο' οι μεγαλύτεροι στο κουτσομπολιό με την κατάνυξη απούσα, ορμήσαμε στα τριγύρω μεζεδάδικα. Ξέρεις τι γαμάτη νηστεία γίνεται με καβούρια ψητά, άφθονο τσίπουρο και ούζο, καραβίδες στη σχάρα και χταποδάκι ξυδάτο; Και γαμώ τη στέρηση δηλαδή! Ευτυχ΄ς το "θαύμα" έγινε ακόμα μια φορά στην"σφραγισμένη' κρύπτη όπου φυλάττεται το άγιον φως. Ξανά ευτυχώς φέτος γλιτώσαμε το ξεμάλιασμα και ξεκατίνιασμα των ιερωμένων Αρμενίων, ορθοδόξων και λοιπών δογμάτων που ερίζοντας για το "κοπυράϊτ" του θαύματος να ανάβεις τα κεριά χωρίς φωτιά, πέρυσι είχαν χρειαστεί την επέμβαση μεγάλου αριθμού ειδικών δυνάμεων για την αποκατάσταση της...ιεράς τάξης. Εν τω μεταξύ στη Συρία πυροβολούν εναντίον αμάχων που κηδεύουν τους δικούς τους, οι Αμερικανοί νίπτουν προς το παρόν τας χείρας τους (έχουν ένα ταλέντο στο "Πόντιος Πιλάτος" στην Ελλάδα αναμένουμε τον...ανασχηματισμό να μας...σώσει(σκάσε και κολύμπα μαλάκα έλληνα) ενώ οι Τροϊκανοί ως άλλος Ηρώδης ζητούν την σφαγή των νηπίων (στο μυαλό...) Ελλήνων που αμέριμνοι και σαν έτοιμοι από καιρό και σαν μοιραίοι ΑΜΕΣΩΣ μετά το Χριστόοοοος Ανέεεεεστη εκ νεκρών, θα εφορμήσουν ως έχοντες να φάνε από την Κατοχή στην μαγειρίτσα, αυγά, ντελικατέσεν, τσουρέκια κλπ και ενδεχομένως στο νοσοκομείο από την βουλιμία...
Καλό Πάσχα;

Σχετικά video:

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.