Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Πάνος Καμμένος, Βουλευτής ΝΔ στην εκπομπή με το Δημήτρη Σταυρόπουλο και το Δήμο Βερύκιο



Για το ενδεχόμενο συναίνεσης από τη ΝΔ:
 

«Συνενοχή όχι. Συναίνεση είναι όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι προκειμένου να σώσουμε την πατρίδα μας. Συνενοχή είναι όταν προσπαθούν κάποιοι να ενώσουν τις πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να νομιμοποιήσουν ένα παράνομο και αντισυνταγματικό μνημόνιο που υπέγραψαν, χωρίς 180 Βουλευτές, να οδηγήσουν σε λύσεις που παραχωρείται η εθνική κυριαρχία επίσημα.
Να συνεννοηθούμε για το καλό της χώρας ναι,  αλλά να μην συνεννοηθούμε για να νομιμοποιήσουμε μία σύμβαση η οποία δεσμεύει τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας και παραχωρεί την εθνική κυριαρχία. Οι πιέσεις είναι τεράστιες αλλά ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ παρά τις πιέσεις εσωτερικά και εξωτερικά, αντιστέκονται. Λέει ξεκάθαρα ότι η ΝΔ δεν γίνεται συνένοχη στην υπογραφή ενός δευτέρου μνημονίου που δεσμεύει την εθνική κυριαρχία της χώρας»

Για το αν η ΝΔ είναι συνυπεύθυνη για το χρέος της χώρας:«Δεν πρέπει να κοιτάμε το χρέος το οποίο δημιουργήθηκε από τους τόκους αλλά να δούμε πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία. Αυτή η ιστορία ξεκινάει από τις ημέρες του Χρηματιστηρίου. Από τα swaps, από τα τοξικά ομόλογα που η Ελλάδα γίνεται χωματερή και στη συνέχεια φτάνουμε στο μνημόνιο»
Για τις δηλώσεις του σχετικά με τον Γ. Παπανδρέου και την αναφορά του ως έμμισθο broker:
«Τα λέω δημόσια και μάλιστα  δεν είμαι ο πρώτος που τα λέω. Ο κος Τόμπρας και ο κος Νούλας έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σχετικά με το κερδοσκοπικό παιχνίδι των cbs. Είναι 450 εκατομμύρια στο σύνολο που παίζονται για να κερδίσουν κάποιοι εάν η χώρα οδηγηθεί σε ένα κούρεμα το οποίο θεωρείται credit event σε μία πτώχευση. Δεν είπα ότι πάει να βγάλει λεφτά. Λειτουργεί ως έμμισθος broker διεθνών τοκογλύφων.  Αυτό δεν πρόκειται να το πάρω πίσω για κανένα λόγο. Το Δεκέμβριο του 2009 έρχεται ο πρωθυπουργός της χώρας και αποδεικνύεται ότι συνομιλούσε με τον Στρος Καν για να βάλει τη χώρα στο ΔΝΤ. Τον ίδιο μήνα, το ταχυδρομικό ταμιευτήριο πούλησε cbs αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Την προμήθεια που πήρε το ταχυδρομικό ταμιευτήριο, για τη συγκεκριμένη πώληση είναι 177 εκατομμύρια. 
Το Δ.Σ μίας τράπεζας κρατικής δεν μπορεί να πουλήσει ένα προϊόν τέτοιας αξίας οικονομικής και πολιτικής εάν δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη της Τ.τ.Ε και του Υπ. Οικονομικών, της κυβέρνησης. Τώρα είναι το φαγοπότι. Μας αποκρύπτουν ότι εδώ παίζονται τα διπλάσια για να τα κερδίσουν κάποιοι που πόνταραν στην πτώχευση της Ελλάδας ή στο κούρεμα του χρέους μας. Έχω απόλυτα στοιχεία. Τα στοιχεία είναι ανοικτές πηγές, δεν είναι συνωμοσία»

Για τη διαγραφή του από τη ΝΔ που ζήτησε ο Γιάννης Ραγκούσης:«Ο κος Ραγκούσης νομίζει ότι επειδή στο ΠΑΣΟΚ τον έχει διορίσει ο κος Παπανδρέου σαν αντ’ αυτού, θα κάνει κουμάντο και στη ΝΔ. Αυτό δεν θα το κάνει. Η ΝΔ δεν ενημερώθηκε από εμένα πρίν γιατί αυτά είναι θέματα στα οποία δεν ενημερώνεις κανέναν. Εάν εγώ κάνω λάθος, λέω ψέματα ή είμαι συκοφάντης, έχει δικαίωμα να με πολτοποιήσει ή θα φύγω και μόνος μου.
Δεν έχω κανένα παράπονο από τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος με όρισε εκπρόσωπο του να καταθέσω στεφάνι για τον ποντιακό ελληνισμό. Αλλά το παράπονό μου είναι ότι πριν βγάλουν μία ανακοίνωση τουλάχιστον πάρτε τον ένα τηλέφωνο. Δεν στέλνεις κάποιον που έχεις για αποκεφαλισμό να σε εκπροσωπήσει». 


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.