Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Διασυρμός Σαμαρά στην Ευρώπη!


Η απόλυτη ξευτίλα. Ο ολοκληρωτικός διασυρμός. Το απόλυτο «άδειασμα». Αυτά και ό,τι άλλο παρεμφερές μπορούν να συνοψίσουν τη διήμερη επίσκεψη του Σαμαρά στα ευρωπαϊκά σαλόνια... 
Πήγε να το παίξει «μάγκας», να μιλήσει για «επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου, να αναπτύξει τα «μαγικά» του Ζάππειο 1 και 2. 
Οι Ευρωπαίοι Κεντροδεξιοί Ηγέτες ούτε που καταδέχτηκαν ν' ακούσουν τα ευχολόγια του Αντωνάκη. Στο τέλος, η επίμονη επωδός τους ήταν: «κ. Σαμαρά, πρέπει επειγόντως να συναινέσετε στο μεσοπρόθεσμο»! Ειδικά αυτό το «επειγόντως» έδειξε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι πλέον διατεθειμένη να ανεχθεί μικροπολιτικά παιχνίδια στο εσωτερικό ενός κράτους-μέλους της ευρωζώνης που κινδυνεύει με χρεοκοπία. 
Μετά το πάθημα με το «λεφτά υπάρχουν» του Γιωργάκη, τα περιθώρια ανοχής σε λαϊκισμούς και τακτικισμούς πολιτικάντηδων τύπου Σαμαρά έχουν οριστικά εξαλειφθεί.
Ο Σαμαράς καλείται ή να δώσει δείγματα γραφής ενός σοβαρού Ευρωπαίου πολιτικού ή να μπει οριστικά στα χρονοντούλαπα τόσο της Ευρώπης όσο και της Ελλάδας. Τα περί «επαναδιαπραγμάτευσης» ούτε που τ' ακούνε στις Βρυξέλλες. Ήδη την πρώτη σχετική ψυχρολουσία υπέστη ο νέος Ιρλανδός πρωθυπουργός που και αυτός λαϊκίζοντας υποσχόταν τα ίδια με το Σαμαρά πριν από τις εκλογές. 
Και μετά πήρε τη... χυλόπιτα της Ευρώπης και γύρισε στην πατρίδα του ταπεινωμένος και καταντροπιασμένος, υποχρεωμένος να απολογείται πλέον στους συμπατριώτες του για όσα ψέματα τους είχε αραδιάσει. ...

Στο βίντεο δείτε -εκτός από τις αυστηρές δηλώσεις της ευρωπαϊκής ηγεσίας προς το Σαμαρά- το χαρακτηριστικό διάλογο της Άννας Διαμαντοπούλου και του Γιάννη Μιχελάκη στο χθεσινοβραδινό δελτίο του MEGA. 
Η Υπουργός Παιδείας -σε μια από τις ομολογουμένως καλύτερες εμφανίσεις της- αποστομώνει το γκαφατζή εκπρόσωπο της ΝΝΔ, όταν του λέει: «Με ποιον θα επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο ο κ. Σαμαράς από τη στιγμή που οι δανειστές μας δεν δέχονται επαναδιαπραγμάτευση; 
Με τον... εαυτό του;»!...! 
Εκεί είναι που τα χάνει ο Μιχελάκης και προσπαθεί να δημιουργήσει «κατάσταση» με φωνές και διαμαρτυρίες για το χρόνο που μίλησε η κ. Διαμαντοπούλου και τις λοιπές γνωστές σοφιστείες των τηλεπαραθύρων. 
Είναι όμως ήδη αργά. 
Η πολιτική γύμνια της ΝΝΔούλας φάνηκε για άλλη μια φορά, παρά την «υψηλή προστασία» του νταβατζηδοκάναλου...

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.