Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Να αγορασθούν άμεσα αεροσκάφη καθέτου προσγειώσεως-απογειώσεως


Γράφει ο Δευκαλίων

Πάρα πολλοί αναγνώστες μας διαφώνησαν κάθετα με την χιουμοριστική θέση που διατυπώσαμε στον χθεσινό Δευκαλίωνα, σχετικά με την πρόσκληση στην χώρα μας των πρωταγωνιστών της ταινίας Το Σύνδρομο της Κίνας, των γνωστών ηθοποιών του Χόλλυγουντ Jane Fonda και Michael Douglas, προκειμένου να προσφέρουν Know-How (τεχνογνωσία) για την διάσωση του Γιώργου Παπανδρέου και της ηγετικής του ομάδας.
Διάσωση που σίγουρα θα είναι απαραίτητη για τον Γιώργο Παπανδρέου και την ηγετική ομάδα μετά την σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις αποτυχημένη υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) από την κυβέρνηση.
Επειδή είμαστε καλοπροαίρετοι άνθρωποι βάλλαμε για μία ακόμα φορά όλα τα στοιχεία κάτω. Το πρόβλημα αναφύεται άμεσα με το καλημέρα!
Σύμφωνα με τους προγραμματισμούς και τις προβλέψεις που περιέχονται στους πίνακες του ΜΠΔΣ, το Έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης είναι σχεδόν πάντα μεγαλύτερο από το Έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης. Δηλαδή προβλέπεται η δημιουργία «άσπρης τρύπας» Το πρόβλημα αυτό το είχε εντοπίσει η στήλη από τον προηγούμενο Νοέμβριο (Δευκαλίωνας, 21 Νοεμβρίου Αναζητήστετον Αδύναμο Κρίκο (Β. Ι. Λένιν) ).
Η ζωή μας δικαίωσε απόλυτα αφού παρ’ ότι προβλέπονταν στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2011, ότι το Έλλειμμα 2010 της Κεντρικής Κυβέρνησης θα ήταν μεγαλύτερο της Γενικής Κυβέρνησης, συνέβη τελικώς ακριβώς το αντίθετο. Συγκεκριμένα προβλέπονταν στην εισηγητική έκθεση Έλλειμμα Κεντρικής Κυβέρνησης 9,9% και Έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης 9,4%. Δηλαδή Νοέμβριο 2010 που γράφεται η εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2011 και τα περισσότερα στοιχεία είναι γνωστά, προβλέπεται η δημιουργία «άσπρης τρύπας» ίσης με 0,5% του ΑΕΠ. Κάτι που τελικά δεν συνέβη όπως επιβεβαιώνει το ΜΠΔΣ απολογιστικά για το 2010.
Ο λόγος; Τα τελικά και πραγματικά μεγέθη ήταν Έλλειμμα Κεντρικής Κυβέρνησης 9,3% και Έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης 10,5%.
Επαναλαμβάνω. ...
Θα πρέπει να συνυπολογίσει κάποιος ότι όταν γράφονταν η εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2011 (Νοέμβριος 2010) τα περισσότερα στοιχεία για το Έλλειμμα του 2010 ήταν γνωστά, άρα δεν δικαιολογείται με τίποτε αυτό το λάθος και αβλεψία. Το γιατί έγινε και αυτό το λάθος και η αβλεψία που βύθισε την χώρα ακόμα πιο βαθιά στην άβυσσο της ανυποληψίας, είναι ένα πολύ σοβαρό ερώτημα το οποίο αν δε απαντήσει στις ημέρες μας κάποιο ειδικό δικαστήριο, θα απαντήσει σίγουρα ο ιστορικός του μέλλοντος.
Τα ίδια και χειρότερα παρατηρούνται στο ΜΠΔΣ. Προσέξτε περίεργα πράγματα (Πίνακες 2.7 και 2.8). Σημειώνουμε ότι Προσαρμογές θεωρούνται τα νέα εισπρακτικά μέτρα και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, δηλαδή το Μνημόνιο ΙΙ, ενώ οι παλιές προβλέψεις θα ίσχυαν εάν συνέχιζε να εφαρμόζονταν το Μνημόνιο Ι. Όπως θα παρατηρήσουν οι αναγνώστες μας, αναθεωρείται μόνο το Έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης και όχι το Έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης. Ένα ακόμα δείγμα της προχειρότητας και της επιπολαιότητας που κάποιοι σχεδιάζουν το μέλλον ενός ολόκληρου λαού:
·                            2011 Έλλειμμα Κεντρικής Κυβέρνησης 11,5%. Έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης Νέο μετά τις προσαρμογές 7,6% Εάν δεν υιοθετούνταν οι προσαρμογές το Έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης θα διαμορφώνονταν σε 10,4%.
·                            2012 Έλλειμμα Κεντρικής Κυβέρνησης 11,7%. Έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης, Νέο μετά τις προσαρμογές 6,5%. Εάν δεν υιοθετούνταν οι προσαρμογές το Έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης θα διαμορφώνονταν σε 12%
·                            2013 Έλλειμμα Κεντρικής Κυβέρνησης 13,4%. Έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης, Νέο μετά τις προσαρμογές 4,8%. Εάν δεν υιοθετούνταν οι προσαρμογές το Έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης θα διαμορφώνονταν σε 13,1%
·                            2014 Έλλειμμα Κεντρικής Κυβέρνησης 14%. Έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης, Νέο μετά τις προσαρμογές 2,6%. Εάν δεν υιοθετούνταν οι προσαρμογές το Έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης θα διαμορφώνονταν σε 13,8%
·                            2015 Έλλειμμα Κεντρικής Κυβέρνησης 15,1%. Έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης Νέο μετά τις προσαρμογές 1,2%. Εάν δεν υιοθετούνταν οι προσαρμογές το Έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης θα διαμορφώνονταν σε 14,4%
Όμως με τέτοιες προβλέψεις και στόχους μάλλον έχουν δίκιο όσοι διαφωνούν για την πρόσκληση των Jane Fonda και Michael Douglas προκειμένου να διασωθούν ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική ομάδα.
Μάλλον έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι πρέπει να αγορασθούν άμεσα αεροσκάφη καθέτου προσγειώσεως-απογειώσεως!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.