Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μετά βίας στο… 35,2% ο δικομματισμός!


Υπό… κατάρρευση μοιάζει να βρίσκεται ο δικομματισμός στην Ελλάδα με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει και η Metron Analysis με δημοσκόπησή της που δημοσιεύεται στον «Ελεύθερο Τύπο».
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Metron Analysis, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μετά βίας ξεπερνούν το 35% στην πρόθεση ψήφου! Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 16,2%, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση, φαίνεται να εδραιώνει μεν το προβάδισμά της, αλλά με ποσοστό μόλις 19%!
Ελαφρώς καλύτερα είναι τα πράγματα για τα δύο μεγάλα κόμματα στην  εκτίμηση ψήφου, όπου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 25,6%, ενώ η Ν.Δ. φτάνει στο 30%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7% και 11% (σε πρόθεση και εκτίμησή ψήφου αντίστοιχα), το ΛΑΟΣ με 5,8% και 9,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,3% και 8,5%.
Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, που έπεσε στο 26,1% τον Ιούλιο από το 35,5% που ήταν το Μάρτιο. Έτσι, ο κ. Παπανδρέου κατατάσσεται στην έκτη θέση μεταξύ των πιο δημοφιλών πολιτικών αρχηγών! Περισσότερο δημοφιλείς είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Γιάννης Δημαράς με ποσοστό 34% και 33,9%, ενώ ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με 29%, ο Φώτης Κουβέλης με 28,4% και ο Αλέξης Τσίπρας με 26,3%.
Στην ερώτηση «Ποιον εμπιστεύεστε για εσάς και την οικογένειά σας;» η Ν.Δ. συγκεντρώνει 19,8% έναντι 17,1% του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, ο βαθμός ικανοποίησης από το από το κυβερνών κόμμα βρίσκεται στο 4,9% από 9,3% το Μάρτιο. ...
Θετικό ως προς τη στάση του προς τους «Αγανακτισμένους» είναι το 85,4% των ερωτηθέντων, ενώ αντίθετο εμφανίζεται μόλις το 9,6%. «Δεν γνωρίζω / δεν απαντώ» απάντησε το 5%.
Απαισιόδοξοι σε ό,τι αφορά τα προσωπικά και επαγγελματικά τους σχέδια είναι οι πολίτες σε ποσοστό 81%. Μάλιστα, το 50,2% δηλώνει «Καθόλου» αισιόδοξος, το 30,7% «Όχι και τόσο», το 12,4% «Αρκετά» και το 2,9% «Πολύ».
Εξάλλου, το 58,8% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εξαρτάται από τις αποφάσεις της Ε.Ε., ενώ το 36,6% εκτιμά ότι η ανάκαμψη εξαρτάται από τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Τέλος, το 54,8% εκτιμά ότι τα μεγάλα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο ενός εθνικού κράτους. Το ποσοστό αυτό, έφτανε το 46,5% το Μάρτιο. Αντίθετα, το 40,7% πιστεύει ότι τα μεγάλα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο ευρύτερων ενώσεων όπως η Ε.Ε.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.