Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

"Είναι αδύνατον να προβλέψουμε το χρόνο και την πρόοδο της επανάστασης. Κυριαρχείται από τους…

…δικούς της μυστηριώδεις νόμους." (Β. Ι. Λένιν)

Γράφει ο Δευκαλίων

Πολλά άξια σχολιασμού συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες. Θα ξεκινήσουμε από το επικοινωνιακά πιο δραματικό.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέβαλε το ταξίδι του στις ΗΠΑ και επέστρεψε στην Αθήνα.
Ο επίσημος λόγος; Να ηγηθεί του κυβερνητικού έργου την δύσκολη εβδομάδα που έρχεται. Και θεωρείται αυτή η εβδομάδα για την κυβέρνηση κρίσιμη διότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέει το υπουργείο Οικονομικών οι σχέσεις κυβέρνησης-τρόικας επιδεινώθηκαν δραματικά αφού οι δανειστές δεν πείθονται πλέον από τις κυβερνητικές δεσμεύσεις και ενέργειες και ζητούν άμεσα ακόμα πιο σκληρά μέτρα.
Κατ’ αρχήν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ανέλαβε κανένα σοβαρό ταξίδι στις ΗΠΑ. Θα πήγαινε εκεί, θα μιλούσε στη διαδικασία του ΟΗΕ την τρίτη ημέρα μαζί με τριτοκλασάτους ηγέτες, όπως του Τομπουκτού και των νησιών Σαμόα. Σε επίσημες δε συναντήσεις η πιο σοβαρή για τον Γιώργο Παπανδρέου θα ήταν η συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ την κ. Κ. Λαγκάρντ. Ουσιαστικά ο Γιώργος Παπανδρέου επέστρεψε γιατί στις ΗΠΑ δεν είχε τίποτε σοβαρό να κάνει και ταυτόχρονα με την επιστροφή του δραματοποιεί την κατάσταση. Το έχουμε ξαναπεί ΣΟΚ και ΔΕΟΣ για να φοβηθεί η μεσαία τάξη και να περάσουν τα επικείμενα αντιλαϊκά μέτρα όσο το δυνατόν με λιγότερους πολιτικούς τριγμούς. Ας μην ανησυχούν για την περιβόητη 6η δόση όσοι από τους αναγνώστες μας πείθονται ακόμα από τις κυβερνητικές παραστάσεις τρόμου και χρεοκοπίας. Θα δοθεί, αλλά πριν η Ελληνική κοινή γνώμη θα πιεσθεί επικοινωνιακά τόσο πολύ ώστε να αποδεχθεί να δώσει μέχρι και τα νεφρά των μικρών παιδιών.
Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε τις κυβερνητικές θέσεις του σε επίσημες και καθιερωμένες για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκδηλώσεις στα πλαίσια της ΔΕΘ. Από όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς σε αυτές τις εκδηλώσεις κρατάμε το...
εξής. Ότι αυτός έβαλε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό πριν από πολλά χρόνια. Αυτό είναι αλήθεια. Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου απολάμβανε κυβερνητικής θέσεις υπερπολυτελείας, ο Αντώνης Σαμαράς ζούσε την πολιτική εξορία και απομόνωση γιατί υπεραμύνθηκε την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Αυτή ακριβώς η ιστορική αλήθεια που είχε στις ημέρες μας συνέχεια με το ΟΧΙ του Αντώνη Σαμαρά στο μνημόνιο, ήταν ο λόγος που μας οδήγησε στο συμπέρασμα ότι έχουμε να κάνουμε με ένα συντηρητικό, με έναν αστό, αλλά πάνω από όλα πατριώτη πολιτικό και συνεπακόλουθα και στην στήριξη που του προσφέρει η στήλη.
Το σπουδαιότερο όμως γεγονός των τελευταίων ημερών είναι η αποκάλυψη ότι στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία αλλοιώθηκαν τα δημοσιονομικά στοιχεία του ελλείμματος 2009.
Οι συμπτώσεις πλέον είναι πολλές:
Α) Η υπόθεση του «Τ+10» που οδήγησε στην κατρακύλα τις τιμές των Ελληνικών Ομολόγων.
Β) Το ξεπούλημα των CDS από την νυν διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που όπλισε το πιστόλι των κερδοσκόπων με πραγματικά πυρομαχικά και έκανε μερικούς ανθρώπους (άραγε ποιους;) πάμπλουτούς.
Γ) Και τώρα η αλλοίωση των δημοσιονομικών στοιχείων του ελλείμματος 2009, που επισημοποίησε λανθασμένα την κακή δημοσιονομική κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας και επιτάχυνε έτι περαιτέρω την πτώση της τιμής των ελληνικών ομολόγων και την άνοδο της τιμής των CDS.
Ας δούμε τους χρόνους που γίνονται όλα αυτά. Όταν ταυτόχρονα γίνονται κάποιες υποτυπώδεις και για την τιμή των όπλων προσπάθειες (κατά την γνώμη μας), να αποφύγει η χώρα τον θανάσιμο εναγκαλισμό με την τρόικα και το ΔΝΤ.
Για εμάς είναι γνωστό ότι όλα τα παραπάνω γεγονότα δεν είναι συμπτώσεις. Προτού ακόμα αποκαλυφθεί ότι τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009 αλλοιώθηκαν είχαμε διατυπώσει την άποψη ότι κάτι ύποπτο είχε συμβεί. Είμαστε σίγουροι ότι αργά η γρήγορα θα αποκαλυφθούν και άλλα γεγονότα που θα φωτίσουν άγνωστες ακόμα πτυχές αυτής της θλιβερής και ύποπτης περιόδου της Ελληνικής Ιστορίας. Η αρχική μας θέση υπέρ της συνομωσίας δεν οφείλονταν σε φανατισμό και εμπάθεια. Οφείλονταν σε ιστορική γνώση.
Διαβάστε τις ομιλίες του έκπτωτου (λόγω της οικονομικής κατάρρευσης) προέδρου της Αργεντινής Ντε Λα Ρούα. Όμοιες με τις ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου. Σαν να τις έχει γράψει ό ίδιος άνθρωπος. Θυμηθείτε το πιστόλι εναντίον των κερδοσκόπων και την μετέπειτα έλευση στην Αθήνα του αρχι-κερδοσκόπου G. Soros και κυβερνητικούς εναγκαλισμούς που την συνόδευσαν. Ποιος κορόιδευε ποιον εκείνη την περίοδο;
Οι γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου και του ΔΝΤ ποντάρουν στην μικροαστική καταναλωτική αντίληψη των νεοελλήνων προκειμένου να αποφύγουν ή να μεταθέσουν για το μακρινό μέλλον την δίκαιη κοινωνική έκρηξη. Σίγουρα έχουν τα δίκια τους αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν και την ιστορική αλήθεια:  
«Είναι αδύνατον να προβλέψουμε το χρόνο και την πρόοδο της επανάστασης. Κυριαρχείται από τους δικούς της μυστηριώδεις νόμους» (Β. Ι. Λένιν)


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.