Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Δημοσκόπηση BBC υπέρ παλαιστινιακού κράτους


Δημοσκόπηση για λογαριασμό του BBC 19 χώρες δείχνει ότι το 49% των ερωτηθέντων υποστηρίζει την πρόθεση της παλαιστινιακής αρχής να ζητήσει την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από τα Ηνωμένα Έθνη, έναντι ποσοστού 21% που διαφωνεί.

Τα υψηλότερα ποσοστά υπέρ της αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους καταγράφονται σε μουσουλμανικές χώρες, πρωτίστως στην Αίγυπτο, 90%. Υψηλό ποσοστό, 56%, υπέρ του παλαιστινιακού αιτήματος παρατηρείται και στην Κίνα. Στις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν προαναγγείλει ότι θα ασκήσουν βέτο στο παλαιστινιακό αίτημα, το 45% των ερωτηθέντων υποστηρίζει την αναγνώριση, έναντι ποσοστού 36% που αντιτίθεται.

Στη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία το 53 με 54% των ερωτηθέντων υποστηρίζει την πρόθεση του Μαχμούντ Αμπάς.  ...
Μιλώντας στο BBC ο απεσταλμένος του κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή, Τόνι Μπλερ είπε ότι δε θέλει να σταματήσει την παλαιστινιακή πλευρά από την κατάθεση του αιτήματός της στα Ηνωμένα Έθνη. Σημείωσε όμως ότι μόνο με την επιστροφή στις απευθείας διαπραγματεύσεις, όπως έχουν πει οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, θα μπορέσουν οι Παλαιστίνιοι να αποκτήσουν «αυτό που πραγματικά χρειάζονται, δηλαδή ένα βιώσιμο κράτος, το οποίο εγγυάται και την ασφάλεια του Ισραήλ». (skai)

Σχετικά Άρθρα:

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.