Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Εργασιακός «μεσαίωνας» για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου


Γράφει ο συν-Εργατικός 

Σε εργασιακό "μεσαίωνα" παραπέμπουν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκαν και αφορούν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Ακόμη και οι χαμηλόμισθοι μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισόδημα 5000 ευρώ ετησίως (!!!) θίγονται με το πολυνομοσχέδιο, λόγω της δραματικής μείωσης του αφορολόγητου.

Ποιες είναι οι επώδυνες αλλαγές που επήλθαν:
-Ο μισθός του νεοπροσλαμβανόμενου στο δημόσιο, υπαλλήλου κατηγορίας ΠΕ διαμορφώνεται στα 660 ευρώ, ενώ για τις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ οι μισθοί είναι ακόμη χειρότεροι.
-Μείωση των κύριων συντάξεων σε ποσοστό 20% για το μέρος της σύνταξης πάνω από τα 1200 ευρώ.
-Μείωση των κύριων συντάξεων σε ποσοστό 40% για το μέρος της σύνταξης πάνω από τα 1000 ευρώ, εφόσον ο συνταξιούχος δεν έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας του.
-Περικοπή των επικουρικών συντάξεων σε ποσοστό 30%
-Νέα μείωση του εφάπαξ στον δημόσιο τομέα και την  ΔΕΗ κατά 15 και 20%
-Κατάργηση οργανικών θέσεων με κατάργηση δημόσιων οργανισμών και αναγκαστικό καθεστώς εργασιακής "εφεδρείας" για 30.000 εργαζόμενους, εντός του 2011.
-Αναστολή της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων μέχρι στις 31/12/2014
-Επέκταση των επιχειρησιακών συμβάσεων σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών (μικρών και μεγάλων).
-Οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν των κλαδικών και ομοιοεπιχειρησιακών συμβάσεων, οι οποίες δεν μπορούν να προβλέπουν αμοιβές κάτω από τον κατώτατο μισθό που ισχύει σύμφωνα με την ΕΓΣΣΕ

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.