Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Πρώην "αγωνιστής" εργατοπατέρας, νυν υπουργός "ψαλιδοχέρης" , έτοιμος για όλα... (ποτέ οι επιλογές των εξουσιαστών σε πρόσωπα δεν υπήρξαν τυχαίες... εάν νομίζετε ως τυχαίες... θέλει "αρετή και τόλμη" η εξουσία )

«Ψαλίδι» μέχρι και 60% στις επικουρικές, προαναγγέλλει
ο συνδικαλιστής υπουργός με τα πολλά πτυχία (;), 
που είχε συνυπογράψει τα δομικά ομόλογα της δεξιάς… 
 (από σίβυλλα)

Μεγάλες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, που σε ορισμένα ελλειμματικά ταμεία μπορεί να ανέλθουν και στο 60% προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.
Σε συνέντευξή του στο Mega, ο κ. Κουτρουμάνης υποστήριξε ότι οι επικουρικές συντάξεις θα πρέπει να είναι ανταποδοτικές και να προσδιορίζονται ανάλογα με τις εισφορές των εργαζομένων.
Η μείωση των επικουρικών συντάξεων, διευκρίνισε, θα γίνει άμεσα, ειδάλλως η καταβολή τους θα είναι αδύνατη σε δύο με τρία χρόνια.
«Εάν πάμε να υπολογίσουμε τη σύνταξη με βάση τις εισφορές που έχει καταβάλει ο κάθε εργαζόμενος δηλαδή σε ανταποδοτική βάση οι συντάξεις θα είναι μέχρι και 60% χαμηλότερες. Δηλαδή οι επικουρικές πρέπει να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. Δεν μπορεί να υπάρχει ταμείο το οποίο με 60 ευρώ μπορεί να δίνει 400 ευρώ επικουρική σύνταξη», σημείωσε.
Συνάντηση με την τρόικα...

Τη Δευτέρα, ο κ. Κουτρουμάνης θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της τρόικας, με αντικείμενο τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές. Οι δανειστές, ασκούν πιέσεις στην ελληνική πλευρά για μείωση των δαπανών των ασφαλιστικών ταμείων.
Στο σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνεται η μείωση των επικουρικών συντάξεων που ξεπερνούν τα 150 ευρώ κατά 30%. Οι περικοπές θα ισχύσουν ήδη από τον ερχόμενο Νοέμβριο και θα αφορούν στα επικουρικά ταμεία του ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ, της Εμπορικής Τράπεζας, της Γενικής Τράπεζας, της Πειραιώς, της Τράπεζας Αττικής και της ΕΥΔΑΠ.
Από newscode, μέσω "Το Γρέκι"
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.