Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Είναι ικανοί να βγάλουν στο σφυρί έναντι πινακίου φακής ακόμα και την Ακρόπολη!

Γράφει ο Δευκαλίων

Συνεχίζοντας το επετειακό αφιέρωμα για την νίκη του ΠΑΣΟΚ και την ανάδειξη του Γιώργου Παπανδρέου στην Πρωθυπουργία, δεν είναι δυνατόν να μην αναφερθώ σε μερικούς αριθμητικούς δείκτες και τιμές που αποδεικνύουν περίτρανα την καταστροφή που έφερε στην οικονομία ή έλευση αυτών των απίθανων τύπων στην εξουσία.
Στις 2 Οκτωβρίου 2009, ημέρα Παρασκευή, το spread των 10-ετων Ελληνικών κρατικών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων Γερμανικών ήταν 129 μβ.
Στις 3 Οκτωβρίου 2011 το spread των 10-ετών Ελληνικών κρατικών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων Γερμανικών ήταν 2.081 μβ.
Στις 2 Οκτωβρίου 2009, ημέρα Παρασκευή, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών έκλεισε στις 2.593,43 μονάδες.
Στις 3 Οκτωβρίου 2011, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών έκλεισε στις 779,29 μονάδες.
Στις 2 Οκτωβρίου 2009, ημέρα Παρασκευή, η τιμή της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών ήταν 20,01 ευρώ και η τιμή του ADS της Εθνικής Τράπεζας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ήταν 6,88 δολάρια.
Στις 3 Οκτωβρίου 2011, η τιμή της Εθνικής Τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών ήταν 2,55 ευρώ και η τιμή του ADS της Εθνικής Τράπεζας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ήταν 0,60 δολάρια.
Η σύγκριση δεικτών και τιμών μεταξύ του 2009 και του 2011 δείχνουν την απόλυτη αλήθεια. Διέσυραν την αξιοπιστία των Ελληνικών Ομολόγων, βύθισαν στα τάρταρα το Ελληνικό Χρηματιστήριο και απαξίωσαν την μετοχή της μεγαλύτερης και καλύτερης τράπεζας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Λεκάνης της Μεσογείου, στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το μεγαλύτερο του πλανήτη. Ουσιαστικά κατάφεραν με...
την πολιτική τους να κλείσουν την στρόφιγγα του δανεισμού για την Ελληνική Οικονομία, δημόσια και ιδιωτική, και να απαξιώσουν την αξία όλων των εισηγμένων εταιρειών δημόσιων και ιδιωτικών.
Με δύο κουβέντες. Σήμερα η τιμή της οποιαδήποτε Ελληνικής Αξίας (άϋλης ή υλικής) έχει υποστεί μία πρωτοφανή μείωση που κυμαίνεται περίπου από 3 έως 10 φορές. Δηλαδή ότι Ελληνικό (πχ ADS Εθνικής) αγόραζες τον Οκτώβριο του 2009 με 6,88 δολάρια, σήμερα μπορείς να το αγοράσεις με 0,60 δολάρια.
Άρα από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο Mister George Soros μπορεί σήμερα να αγοράσει Ελλάδα πάρα πολύ φθηνά και να κερδίσει σε βάθος χρόνου πάρα πολύ μεγάλα ποσά. Φυσικά αν περιμένει λίγο ακόμα και εφ’ όσον στην εξουσία συνεχίσει να παραμένει ο Γιώργος Παπανδρέου, υπάρχει η βάσιμη πιθανότητα να βρει τα ίδια πράγματα ακόμα ποιο φθηνά.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του γιατί αυτοί οι νεοφιλελεύθεροι κρυπτό-βασιλόφρονες  
είναι ικανοί να βγάλουν στο σφυρί έναντι πινακίου φακής ακόμα και την Ακρόπολη!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.