Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ηλίθιοι ante portas...


Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ by psalidoheris
Οι καμπάνες χτύπησαν χθες για την Ισπανία, τη Γαλλία και την Αυστρία, που είδαν τα spread τους να ανεβαίνουν.  Μετά την πρωταθλήτρια Ελλάδα και τη δεύτερη Ιταλία.  Eνώ είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η κρίση οφείλεται στο ευρώ καθεαυτό και στο πως λειτουργούσε μέχρι σήμερα η ευρωζώνη, η Μέρκελ και ο Σαρκοζί συνεχίζουν τη μαλακία τους για περισσότερα μέτρα και μεγαλύτερη λιτότητα στις υπερχρεωμένες χώρες.  Δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι...
  το μεγάλο χρέος μπορεί να εξηγεί το πρόβλημα της Ελλάδας, που δεν έχει ουσιαστικά καμιά παραγωγή, δεν δικαιολογείται όμως για οικονομίες όπως της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας.
Παρ' όλα αυτά επιμένουν στην ήδη δοκιμασμένη "συνταγή", που στην Ελλάδα απέτυχε δραματικά.  Και μάλιστα εκβιάζουν για αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας των χωρών, νομίζοντας ότι είναι θέμα προσώπων το να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα η πολιτική τους.  Γράφοντας τη δημοκρατία στα παλιά τους τα παπούτσια. Έτσι επέβαλαν ανδρείκελα "yes-men" στις ηγεσίες της Ελλάδας και της Ιταλίας. 
Ο Παπαδήμιος μας διαβεβαίωσε στις προγραμματικές του δηλώσεις ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική.  Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα κάνει και ο Μόντι στην Ιταλία.  Είναι θέμα χρόνου λοιπόν να δούμε την κρίση αυτή να εξαπλώνεται σ' ολόκληρη την ευρωζώνη.  Και τότε θ' ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.  Θέλω να δω πως θα αντιδράσουν και τι θα πουν τότε, οι Μέρκελ και Σαρκοζί.  Δεν μπορώ να πιστέψω ότι επηρεάστηκαν από τη "σκέψη" του ΓΑΠα...
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.