Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ότι είναι πατριωτικό είναι και προοδευτικό…

Γράφει ο Δευκαλίων

Συνεχίστηκε και σήμερα η πτώση τιμών δεικτών και μετοχών σε όλες τις διεθνείς χρηματαγορές, ενώ και το ευρώ συνέχισε να υποτιμάται έναντι του δολαρίου. Όμως το σπουδαιότερο οικονομικό νέο της ημέρας ήταν η αδυναμία κάλυψης δημοπρασίας Γερμανικών Ομολόγων ύψους 6 δις ευρώ (καλύφθηκαν μόνο 3,64 δις ευρώ). Δηλαδή όλα τα οικονομικά νέα παραπέμπουν σε μια νέα αναζωπύρωση της κρίσης χρέους που ταλαιπωρεί την διεθνή οικονομία από τον Οκτώβριο του 2008.
Το έχουμε πει παρά πολλές φορές και θα το ξαναπούμε. Η κρίση χρέους μπαίνει σε μία νέα φάση η οποία θα έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό τον υπαρκτό φόβο και την βάσιμη πιθανότητα για την εμφάνιση ύφεσης τόσο στην ΕΕ και κατά συνέπεια και στις ΗΠΑ.
Όλα τα στοιχεία προς τα εκεί οδηγούν. Στην μεν ΕΕ έχουμε πτώση 6,4% στις βιομηχανικές παραγγελίες, στις δε ΗΠΑ έχουμε αύξηση ανάλογη όμως των προβλέψεων στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, δηλαδή δεν έχουμε ούτε ένδειξη για μείωση της ανεργίας.
Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε και την φράου Μέργκελ να απαιτεί, επί της ουσίας να εκβιάζει, για μία δήλωση μετανοίας από τον Αντώνη Σαμαρά. Η γελοιότητα στο τετράγωνο… Ενώ το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα τρίζει επικίνδυνα η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης ασχολείται με την μικρή Ελλάδα και ζητά δήλωση υποταγής από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Λες και αυτή η δήλωση υποταγής και μετάνοιας είναι το...
υπ. αριθμ. Νο1 πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Οικονομίας.
Και αυτός ο άθλιος ο Αντώνης Σαμαράς. Αντί να δεχθεί να θυσιασθεί στις επιλογές της ευρώ-ηγεσίας και να στέρξει να κάνει ότι του λένε, κοροϊδεύει με τις επιστολές. Παίρνει τις παλιές επιστολές που τους είχε στείλει, τις αλλάζει λίγο φραστικά και τις ξαναστέλνει. Δηλαδή κοροϊδεύει τους μεγάλους ηγέτες για ένα ψεύτο-εγωισμό. Μου φαίνεται ότι δεν είμαστε καλά!
Ας σοβαρευτούμε όμως. Ενώ όλα τα σημάδια και οι ενδείξεις δείχνουν ότι τα πράγματα στην διεθνή οικονομία δεν πάνε καλά, οι ηγέτες της Ευρώπης ασχολούνται με το πώς θα εκβιάσουν τον Αντώνη Σαμαρά. Δηλαδή εκ μέρους των ευρωπαίων ηγετών παιδιαρίσματα για να μην πούμε την βαριά κατηγορία: πολιτική βλακεία. Αντίθετα για τον Αντώνη Σαμαρά μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε αφού επί της ουσίας επανάλαβε με ανώδυνες και ελαφρές διαφοροποιήσεις την επιστολή που είχε στείλει προ καιρού προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Υπεύθυνη στάση ενός αξιοπρεπή ηγέτη μίας μικρής, ταπεινωμένης και ευρισκόμενης σε απόλυτη ένδεια χώρας. Δεν υπαναχώρησε από την αρχική δημόσια θέση του και απέδειξε σε όλους αυτούς τους εγχώριους εθνικούς ολετήρες ότι αν έχεις πατριωτική συνείδηση μπορείς και να αντισταθείς και να βρεις λύση στα προβλήματα.
Γράφουμε και ξανά-γράφουμε από αυτή εδώ την στήλη για το πρόβλημα της πατριωτικής συνείδησης. Ο σκοπός είναι ένας και μοναδικός. Όσο περνάει ο καιρός και γίνεται εμφανές ότι οι μνημονιακές πολιτικές όχι απλά αποτυγχάνουν αλλά καθημερινά βυθίζουν τον λαό μας και την χώρας μας περισσότερο στον βάλτο της μιζέριας, της εξαθλίωσης και της εθνικής υποτέλειας, τόσο γίνεται απαραίτητη η ύπαρξη και προβολή μίας νέας εθνικής πλατφόρμας που θα συσπειρώσει γύρω της τις πιο ελπιδοφόρες και ζωντανές εθνικές δυνάμεις που θα παλέψουν για να αντιστραφεί αυτή η κατηφορική πορεία. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτή η εθνική πλατφόρμα δεν μπορεί παρά να έχει σαν παρανομαστή την πατριωτική συνείδηση την οποία οι νεόκοποι διεθνιστές τρίτης κατηγορίας, που μας έφερε ο Γιώργος Παπανδρέου, πολέμησαν με λύσσα στα πλαίσια ενός καλυμμένου νεοφιλελεύθερου ψεύτο-προοδευτισμού. Όμως ηττήθηκαν και κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος διότι είτε λησμόνησαν, είτε δεν γνώριζαν πως σήμερα ότι είναι πατριωτικό είναι και προοδευτικό.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.