Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Η Τρόικα απαιτεί άμεσες απολύσεις από το Δημόσιο και κατάργηση 13ου και 14ου μισθού… Καθεστώς φτώχειας – Μειώνονται κι άλλο μισθοί-συντάξεις

 «Παραμιλούν» οι Ζακυνθινοί αναμένοντας τους νέους… μποναμάδες που θα έρθουν με την ανατολή του νέου χρόνου, σε λιγότερο δηλαδή από ένα μήνα.
Τόσο αυτά που αποφασίστηκαν από τους Ευρωπαίους στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, όσο και οι επιταγές της Τρόικας που καταφθάνει στην Ελλάδα, διαμορφώνουν ένα εντελώς διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο σκηνικό, από αυτό που είχαν όλοι συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.
Το νέο μαχαίρι που θα μπει από τον Ιανουάριο σε μισθούς και συντάξεις δεν έχει προηγούμενο, αφού οι πολίτες, θα χάσουν χρήματα ακόμη και αυτοί που έχουν αποδοχές χαμηλότερες από 500 ευρώ το μήνα. Έως και 100 ευρώ θα μειωθούν τα εισοδήματα της τάξεως των 2.000 ευρώ τον μήνα.
no-money
«Ο κόσμος ήδη για τα απανωτά «χαράτσια» των πρώτων μνημονίων έχει ξεσηκωθεί και τώρα είναι έτοιμος να… εκραγεί, αν έστω και στο παρά ένα οι Κυβερνώντες δεν πάρουν πίσω αυτά τα μέτρα, που μας καταδικάζουν στην απόλυτη φτώχεια!» λένε συμπολίτες. Και δηλώνουν, ότι οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ουσιαστικά θα αναγκάσουν πολλούς και ιδιαίτερα όσους ζουν στα ακριτικά και απομονωμένα χωριά, να ψωνίζουν στο εξής από τη γειτονική Αλβανία, τα Σκόπια, τη Βουλγαρία και την Τουρκία, όπου το κόστος ζωής είναι σαφώς χαμηλότερο.
«Δεν πάει άλλο…» Να σημειωθεί, ότι πολλά νοικοκυριά και στην Ζάκυνθο δεν έχουν χρήματα ούτε και για να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης, παρά το τσουχτερό κρύο των τελευταίων ημερών! Αυτό φαίνεται και από την πολύ μεγάλη πτώση της κατανάλωσης στα πρατήρια της περιοχής μας, όπου η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης έχει μειωθεί περίπου κατά 60%! Σημαντικό πρόβλημα υπάρχει και στις γενικές συνελεύσεις των πολυκατοικιών, όπου οι ένοικοι μαλώνουν μεταξύ τους για τις ποσότητες πετρελαίου και τις ώρες λειτουργίας του καλοριφέρ!
«Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Τα είδη πρώτης ανάγκης ακριβαίνουν, η ανεργία «χτυπά» κόκκινο και τα «χαράτσια» είναι απανωτά. Αλήθεια, πόσο απέχουμε από τον πάτο του βαρελιού;»
Δίχως τέλος… Μάλιστα, μετά τα όσα ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τις χώρες με υψηλά ελλείμματα, οι Έλληνες νιώθουν ότι βρίσκονται στο…
απόσπασμα! Τα πρόσθετα μέτρα θα αγγίξουν ή και θα ξεπεράσουν τα 6 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με αναλυτές, πρόκειται για νέα μέτρα πέραν αυτών της τριετίας 2013-2015 που προβλέπει, αλλά δεν εξειδικεύει ακόμα το «Μεσοπρόθεσμο».
Επίσης, ενδέχεται να ληφθούν και νέα στα νέα μέτρα (!), για να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» του 2011, που ανέρχεται σε περίπου 3 δισ. ευρώ! Σύμφωνα με το protothema.gr, η επιβολή των  νέων πρόσθετων μέτρων υπαγορεύεται από τον «δημοσιονομικό κανόνα» που η ΕΕ επιδιώκει να κατοχυρωθεί στη χώρα μας άμεσα με νόμο -και μελλοντικά στο Σύνταγμα!
«Πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι, που δεν αντέχουν γιατί πλέον δεν έχουν!» λένε συμπολίτες.
Είναι αδύνατο… Βέβαια, είναι προφανές, ότι με τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας είναι σχεδόν αδύνατο η χώρα να πιάσει τους στόχους και να μείνει πιστή στα όσα επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τους πολίτες οικονομικά εξαθλιωμένους, να μην μπορούν να πληρώσουν και άλλα «χαράτσια», να μην έχουν χρήματα ούτε καν για τα απαραίτητα και με τις επιπτώσεις της πολιτικής των απανωτών μέτρων να είναι εμφανείς (αύξηση εγκληματικότητας, ο κόσμος ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό κ.α.) είναι βέβαιο, ότι και αυτοί οι στόχοι δεν θα επιτευχθούν.
«Πρέπει να στηριχθούμε στα πόδια μας και να βοηθήσει ο ένας τον άλλο. Η Ελλάδα έως τώρα έχει παρασυρθεί στη δίνη των αγορών και των οίκων αξιολόγησης, όμως οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλα βάρη» λένε πολίτες.
Τα εργασιακά… Πάντως, εκτός από το παραπάνω φλέγον θέμα, η Κυβέρνηση Παπαδήμου έχει να διαχειριστεί και την… καυτή πατάτα των εργασιακών θεμάτων. Καταφθάνει στην Αθήνα η Τρόικα, η οποία έχει στις… βαλίτσες της το θέμα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
Σύμφωνα με το «Βήμα», η Τρόικα αναμένεται να ασκήσει πιέσεις για μείωση των επιπέδων των κατώτατων μισθών που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), και ιδιαίτερα να μην ισχύσουν οι αυξήσεις που προβλέπει για τον ερχόμενο Ιούλιο.
Μάλιστα, θα επαναφέρει το θέμα στον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, ζητώντας του να αναλάβει πρωτοβουλίες να συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους ενδεχόμενο αναθεώρησης της σύμβασης.
Δώρο…τέλος; Στο μεταξύ, η Τρόικα, που έρχεται με… άγριες διαθέσεις στη χώρα μας, φαίνεται ότι θέλει να καταργήσει οριστικά το δώρο Χριστουγέννων! Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεών της με την Κυβέρνηση Παπαδήμου, περιλαμβάνει την επαναφορά της απαίτησης για κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, την προώθηση άμεσων απολύσεων στο Δημόσιο, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα του μέτρου της εφεδρείας, την εφαρμογή νέου σχεδίου για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την υλοποίηση εκτεταμένου σχεδίου αποκρατικοποιήσεων.
«Αιτία πολέμου…» «Ενδεχόμενη μείωση στις Συμβάσεις Εργασίας και κατάργηση 13ου και 14ου μισθού θα αποτελέσει αιτία πολέμου» σημειώνουν εργαζόμενοι, που προειδοποιούν την Κυβέρνηση, ότι αν δεχθεί αμαχητί τους όρους της Τρόικας, τότε θα καταφύγουν σε απεργίες, «νεκρώνοντας» τη χώρα!
«Δεν μπορεί να το χωρέσει ο ανθρώπινος νους, να μειώνονται συνεχώς οι μισθοί μας και επιπλέον να καταργηθεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο και να μην υπάρχουν καθόλου δώρα. Με τι θα ζούμε μετά;» διερωτώνται όσοι ακόμη εργάζονται.
Μετά από όλα αυτά, γίνεται εύκολα κατανοητό, ότι τα φετινά Χριστούγεννα μόνο ήρεμα και γαλήνια δεν θα είναι! Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλα «χτυπήματα» και είναι βέβαιο, ότι το ποτήρι της κοινωνικής οργής έχει φθάσει στο χείλος του…
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.