Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Στον Ισίδωρο Κούβελο ανήκει το έμβασμα του 1 εκατομμυρίου


Στον Ισίδωρο Κούβελο ανήκει το έμβασμα του 1 εκατομμυρίουΟ Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, είναι τελικά ο συγγενής βουλευτή που έβγαλε το ένα εκατομμύριο ευρώ εκτός Ελλάδας τον περαασμένο Μάρτιο.
Στην πρώτη της αντίδραση, η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε προς τους δημοσιογράφους ότι ενημερώθηκε μόλις πριν από λίγο ότι το πρόσωπο που φωτογραφιζόταν ως ο «δράστης» του εμβάσματος είναι ο σύζυγός της.

Εξήγησε ότι το ποσόν αφορά ρευστοποίηση μετοχών που κατείχε ο σύζυγός της στις ΗΠΑ και το οποίο χρησιμοποιήθηκε, στη συνέχεια, για την αγορά πλοίου στο Λονδίνο. ...



Στις διευκρινίσεις της προς τους δημοσιογράφους, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε πως η διαδικασία αυτή είναι συνηθισμένη, καθώς οι συναλλαγές της χρηματιστηριακής εταιρείας που χειρίζεται την αγοραπωλησία των ναυτιλιακών μετοχών του κ. Κούβελου, καταγράφονται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Η δραστηριότητα του άνδρα μου, είναι καταγεγραμμένη στο "πόθεν έσχες" του από την ημέρα που τον παντρεύτηκα μέχρι σήμερα», δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Στον Ισίδωρο Κούβελο ανήκει το έμβασμα του 1 εκατομμυρίου«Πρόκειται για αδιανόητη προσπάθεια: Σήμερα σπιλώνεται ένας ολόκληρος κόσμος. Κάποιοι έχουν σκοπό να κρύψουν αυτούς που έβγαλαν όντως τα λεφτά τους στην Ελβετία», παρατήρησε η κ. Μπακογιάννη, αφήνοντας και αιχμές περί ενδεχόμενης προσπάθειας σπίλωσης του κομματικού της φορέα, καθώς «από την ώρα που ξεκινήσαμε, ενοχλήσαμε πολλούς», όπως είπε. Λίγο πριν από τις 6.00 το απόγευμα, η Ντόρα Μπακογιάννη τοποθετήθηκε και από το βήμα της Βουλής για το θέμα, λέγοντας τα εξής:
«Πριν από λίγες ημέρες είχα ζητήσει να δημοσιοποιηθεί το όνομα του βουλευτή που είχε στείλει τα λεφτά εκτός Ελλάδος. Ομολογώ ότι όπως και όλοι σας ένιωθα οργή και περιέργεια για το ποιος είναι ο βουλευτής.
Πριν από δύο ώρες, έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ευάγγελο Αργύρη.
Ομολογώ ότι έμεινα άναυδη. Επικοινώνησα με τον σύζυγό μου ο οποίος μου είπε ότι μέσα πρόκειται για συναλλαγή στο παλίσιο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι ολόκληρη η πενθήμερη αυτή συζήτηση θα αφορούσε επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου μου, και ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μεμπτό επειδή ένας άνθρωπος συνέχισε να επενδύει στην ελληνική ναυτιλία.
Ζητώ από την Βουλή των Ελλήνων να έρθει ο κ. Νικολούδης και να πει συγκεκριμένα ποιος είναι ο άνθρωπος που του κατήγγειλε ότι υπάρχει τέτοια συναλλαγή.
Δεν επιτρέπω σε κανέναν να σπιλώνει και το ήθος και την πολιτική μου σταδιοδρομία. Απαιτώ από τα κόμματα να τοποθετηθούν. Από την κυβέρνηση να πει γιατί δεν δημοσιοποίησε εξ αρχής όσα γνώριζε.
Ζητώ από τον Πρόεδρο της Βουλής το πλήρες ξεκαθάρισμα της υπόθεσης.
Δεν δέχομαι να σπιλωθώ. Δεν εννοώ να γίνω στόχος του οποιουδήποτε παιγνιδιού γίνεται μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων».
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.