Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ή θα τους ανατρέψουμε ή θα τους αφήσουμε να μας εξοντώσουν. (Βίντεο με την ομιλία του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλου)

Ζούμε πραγματικά ιστορικές στιγμές.
Ή θα τους ανατρέψουμε ή θα τους αφήσουμε να μας εξοντώσουν.

Σε λίγο οι τρεις αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση του τραπεζοτσολιά Παπαδήμιου θα πάνε στο μέγαρο του Mαξίμου και θα δηλώσουν την συμφωνία τους σ’ αυτό το τελικό πακέτο που θα προβλέπει επί της ουσίας ένα σφαγιασμό χωρίς προηγούμενο σε όσα εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα έχουν απομείνει.

Όπως γράφαμε και σε περασμένη ανάρτησή μας από το πρωί τα επιτελεία των αστικών κομμάτων έχουν στα χέρια τους το τελικό κείμενο που θα συζητηθεί στο μέγαρο Μαξίμου. Κανείς δεν γνωρίζει ποιο ακριβώς είναι το περιεχόμενο αυτού του κειμένου (τα σχετικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για μαχαίρι στις κύριες συντάξεις κατά 20%, οι κατώτατοι μισθοί θα κάνουν ελεύθερη πτώση 20% έως και 25% στον ιδιωτικό τομέα, ενώ τσεκούρι θα πέσει στα πολυτεκνικά κ.α).

Αν λάβουμε υπ’ όψιν όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες τα αστικά κόμματα και με δεδομένη την συμφωνία τους στα μέτρα εξαθλίωσης του λαού προσπαθούν να βρουν τρόπο πώς θα τα σερβίρουν, και πώς θα διαχειριστούν πολιτικά και επικοινωνιακά την κατάσταση. ...


Το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να το αντιμετωπίζει ο Σαμαράς αφού κάποια στελέχη της επονομαζόμενης λαϊκής δεξιάς έχουν βγει στα κάγκελα με τις συνεχείς κωλοτούμπες του αρχηγού τους. (Πιθανόν να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους ότι ένα αντιμνημονικό κόμμα όπως αυτό που σχεδιάζει ο Πάνος Καμένος θα τους στερήσει την εκλογική πελατεία. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ν. Κουτσούκης σε ρ/σ «Εάν ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι με αυτό το "ναι", που ενδεχόμενα θα πει, η χώρα θα σωθεί, ας το κάνει. Αλλά να ξέρει ότι τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας και θα κατρακυλήσουν και θα πάνε στα ποσοστά που είναι σήμερα το ΠΑΣΟΚ». Κάνει ανάλογο είπε και ο γραμματέας του συνδικαλιστικού τμήματος της Ν.Δ Γ. Μανώλης που κάλεσε τον Α. Σαμαρά να πει όχι στην δανειακή σύμβαση: . «Μην τρομοκρατείτε τον κόσμο με διλήμματα μέτρα ή χρεοκοπία …Καλύτερα φτωχοί με αξιοπρέπεια, παρά εξευτελισμένοι. Ας μας αφήσουν να διαλέξουμε τον τρόπο που θα πεθάνουμε», τόνισε συμπληρώνοντας ότι , ούτως ή άλλως τα χρήματα που δίνουν οι δανειστές είναι για να ξεπληρωθεί το χρέος και όχι για να ζήσουν οι Έλληνες.

Ανάλογος αναβρασμός επικρατεί και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και κάποιοι απ’ αυτούς ενδέχεται να μην ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση και τα όσα προβλέπει ακούσαμε να μας λέει ο Ι. Χασαπόπουλος στο Mega.

Το πολιτικό προσωπικό των αστών αισθάνεται την λαϊκή οργή και αγανάκτηση και τώρα πια δεν νιώθει αβέβαιο μόνο για το πολιτικό του μέλλον αλλά πιθανολογεί ότι οι λαϊκές αντιδράσεις που εισπράττει σε κάθε δημόσια εμφάνιση του δεν θα παραμείνουν σε γιουχαΐσματα και … ζαρζαβατικά.

Πέρα όμως απ’ αυτά το βασικό είναι να κάνει την παρουσία του στους δρόμους ο λαϊκός παράγοντας και να στείλει στον αγύριστο όσους τον οδηγούν στην φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση.

Με την ευκαιρία παραθέτουμε σε βίντεο αποσπάσματα από την ομιλία του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλου ο οποίος τόνισε ανάμεσα στα άλλα, μιλώντας στη βουλή: Η συγκυβέρνηση η τρόικα και η αστική τάξη της χώρας έχουν κοινή στρατηγική επιλογή να οδηγήσουν τον λαό στην φτώχια και στην εξαθλίωση, Συμφωνούν στα αντιλαϊκά μέτρα και η δήθεν διαπραγμάτευση τους αφορούν στο ποια εργαλεία θα χρησιμοποιήσουν για να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα. Ο λαός δεν φτάνει απλά και μόνο να σαρώσει το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ και το ΛΑΟΣ πρέπει να σαρώσει και την ίδια την αστική τάξη τους κεφαλαιοκράτες και τους μονοπωλιακούς ομίλους.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.