Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012
Παραλάβατε Κράτος και θα παραδώσετε Κοινότητα !!! Η χώρα έχει ανάγκη απο άλλες πολιτικές, παραγωγικές πολιτικές όχι διαχειριστικές πολιτικές
Με πολλή μεγάλη ανευθυνότητα άν όχι επιπολαιότητα, βουλευτές και ανώτερα κομματικά στελέχη χειρίζονται τα πλέον κρισιμότερα θέματα του Ελληνικού Έθνους. Παραλάβατε ένα κράτος κύριοι και κυρίες, με χιλιάδες προβλήματα, -είναι γεγονός- όμως παραλάβατε κράτος! Προσέξτε να μην το παραδώσετε σύντομα στούς νόμιμους “ιδιοκτήτες” του, τίς επόμενες γενεές τών Ελλήνων, ως κοινότητα με ταπεινομένους κατοίκους και ιθαγενείς πολίτες.
Η ρήση “παρέλαβα κράτος και δεν θα παραδώσω στίς επόμενες γενιές, κοινότητα……” ανήκει στόν αείμνηστο Τάσο Παπαδόπουλο τ. Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρόταξε το συμφέρον του Κυπριακού λαού έναντι της ίδιας του της ζωής. ΕΥΓΕ !!!
Με λίγες λέξεις, άγγιξε τίς καρδιές όλου του Ελληνισμού, βεβαιώνοντάς τον, περί του ήθους και της διάθεσής του, για τον Εθνικό αγώνα ενάντια σε τεράστια συμφέροντα, που εσείς ούτε κάν προσπαθήσατε να συλλαβήσετε, όχι γιατί δεν μπορούσατε, αλλά γιατί επιλέξατε την συμπόρευση και την υποτέλεια με τούς επιβουλείς αυτού του τόπου.
Σκεπτόμενοι μικροκομματικά, ιδιοτελώς και στοχεύοντας στην μοναδική και κυνική εξυπηρέτηση των προσωπικών σας συμφερόντων, προκρίνοντάς τα, του Εθνικού συμφέροντος.
«Ναι, είναι πολύ δυσάρεστη αυτή η πολιτική, αλλά η μη εφαρμογή της θα είναι πολύ πιο δυσάρεστη», απάντησε ο κ. Βενιζέλος σε αντίστοιχη τοποθέτηση του κ. Τσίπρα, δηλώνοντας ότι η οδός της χρεοκοπίας «θα έχει ως συνέπεια την εξαθλίωση».
Όταν ο αρμόδιος Υπουργός τών οικονομικών δηλώνει ότι η ασκούμενη πολιτική είναι δυσάρεστη, οφείλει να δηλώσει και τον τρόπο βελτίωσής της. ...
Η ασκούμενη πολιτική δεν κρίνεται ανάλογα της "δυσαρέσκειας" την οποίαν προκαλεί κατά κύριο λόγο, αλλά από το εάν είναι αποτελεσματική ή όχι στην εξυπηρέτηση του Εθνικού συμφέροντος.
Να είναι χρήσιμη όχι αρεστή !!!
Οφείλει ο κάθε πολιτικός, πολύ δε περισσότερο ο αρμοδιέστερος Υπουργός της οικονομίας, να μελετήσει, να σχεδιάσει, να αποτυπώσει την υφιστάμενη όποια κατάσταση και να προτείνει λύσεις, και όχι να εμφανίζεται ώς “νομιμοποιημένος” συνδιαχειριστής μιάς κατάστασης απο την μιά, αποστασιοποιημένος όμως απο τίς ευθύνες τίς οποίες ούτως ή άλλως έχει απο την άλλη.Τό προσωπικό πολιτικό κόστος, το οποίο θα υποστείτε, και πάρα πολλές φορές δημόσια επικαλείσθε, έναντι του Εθνικού, αφήστε να κριθεί στο τέλος της “θεατρικής πράξης”, για να βγούν ασφαλή συμπεράσματα περί αυτού, Κε Βενιζέλο.
Δεν ήρθατε σήμερα στο πολιτικό στερέωμα Κε Υπουργέ των οικονομικών, συμμετείχατε ώς πρωτοκλασσάτος Υπουργός σε όλες τίς κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, απο το 1989 και εντεύθεν, συμμετείχατε στην διαμόρφωση και εσείς “δια της ψήφου” σας και της προσωπικής σας εμπλοκής, σε αυτό το κατάντημα της χώρας.
Το ότι σας εκάλεσε ο ΓΑΠ σε μιά στιγμή της πολιτικής του καρριέρας-αυτοκτονίας να αναλάβετε την θέση του Α! Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και του Υπουργού της Οικονομίας στην κυβέρνησή του, και εσείς αποδεχθήκατε, δεν σημαίνει ότι μάς κάνετε και μεγάλη “χάρη”. Ο ΓΑΠ σας κάλεσε, όχι εμείς, σε αυτόν λοιπόν χρωστάτε την “χάρη”.
Δεχθήκατε να συμμετέχετε και ώς συνδιαμορφωτής αυτής της πολιτικής την οποίαν εσείς ονομάζετε “δυσάρεστη”, και εμείς, ο Ελληνικός λαός κατά την πλειοψηφία του, ώς πολιτική, υποτέλειας, φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας, και εξυπηρέτησης κατά προτεραιότητα τών “πιστωτών” μας.
Είστε ο κληρονόμος-εκφραστής αυτού του πολιτικού συστήματος που καταρρέει,
αυτού του συστήματος το οποίο εκθρέψατε και προσπαθήσατε να διαφυλάξετε ώς “κόρην οφθαλμού”.
Ο πατέρας του νομοθεσιακού εκτρώματος, του νόμου “περί ευθύνης Υπουργών‘ με την Συνταγματική του αναφορά, διαχωρίζοντας τούς Έλληνες σε κατηγορίες σε ότι αφορά την αντιμετώπισή τους από το κράτος όταν παρανομούν.
Διαχωρίζοντας τους Έλληνες Υπουργούς τέως και νύν, έως και τούς γραμματείς Υπουργείων απο τούς υπόλοιπους Ελληνες, αναγορεύοντας τη Βουλή σε φυσικό δικαστή τών μελών της. Αυτή είναι η συμβολή σας πρός το παρόν στην πολιτική "κονίστρα" και όχι ή πολιτική διακυβέρνηση των υπουργείων τών οποίων ήσασταν πολιτικός προιστάμενος, και για τα οποία ακόμη περιμένουμε τον απολογισμό του έργου σας.
Το ότι σήμερα είστε ο επικρατέστερος της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να σας προβλήματίσει περισσότερο, παρακάπτωντας την υπέρμετρη, έως αλλαζονείας, φιλοδοξία σας.Κοιτάξτε γύρω σας και πρός τα κάτω, σε ποιό ΠΑΣΟΚ σας προορίζουν να είστε αρχηγός του; Και θα καταλάβετε γιατί, και ο “φίλος” σας ο κ. Λοβέρδος επέλεξε εσάς ώς ικανότερον αυτού, να ηγηθήτε του ΠΑ..ΟΚ.
Αποτελεί πεποίθησή μου το ότι σήμερα η χώρα χρειάζεται έναν ηγέτη με “όραμα”, έναν ο οποίος θα αφυπνίσει τίς παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, θα τίς εμπνεύσει, και θα τίς καθοδηγήσει. Με πολιτικές “σύγκρουσης”, όχι συμπόρευσης και συνδιαλλαγής με τούς "τοκογλύφους-ομολογιούχους", με προτάσεις απόλυτα τεκμηριωμένες, με στρατηγικούς και τακτικούς στόχους ξεκάθαρους, όχι ομιχλώδεις.
Προτάσεις αποδεκτές και συνδιαμορφούμενες απο την Ελληνική κοινωνία, με την δημιουργία ενός άλλου μοντέλου διοίκησης του κράτους, εμπεδώνοντας την “λογική” στην πράξη, του ότι ο πολίτης είναι έντιμος και όχι “εκ προιμίου απατεώνας”, ισοπεδώνοντας τα πάντα στην δύσμοιρη αυτή χώρα, απο αξιοπρέπειες έως συνειδήσεις.
Χρησιμοποιήτε την λογική τών “πιστωτών” μας, δηλ. μας λείπουν τώρα 10.0 δις, εισέπραξέ τα απ’αυτούς που μπορείς ώς κράτος, τους υπαλλήλους τους μισθωτούς τους ελεύθερους επαγγελματίες, τα συνήθη “υποζύγια”.Αυτός είναι ο "εύκολος" δρόμος, ο τόπος όμως χρειάζεται τόν "χρήσιμο" δρόμο.
Αλλάξτε αυτήν την "λογική`, μειώστε τα φορολογικά βάρη και αυτόματα διευρύνεται την βάση στην οποίαν απευθύνεστε, και πράξτε το "γενναία", όχι "μίζερα".
Μειώστε τούς ανώτατους φορολογικούς συντελεστές με ανω όριο το 20% απο 45% που είναι σήμερα, να μην φοβάται να δηλώσει ο Ελληνας το εισόδημά του, να μην γίνεται συνέταιρος το κράτος στην περιουσία του, να συμμετέχει ευχάριστα.
Αναζητήστε “ισοδύναμα μέτρα” πρός αυτήν την κατεύθυνση, και όχι πώς θα ικανοποιήσετε τον εγωισμό σας, μέσα σε γραφεία του 1.000.000 ευρώ και ανάμεσα σε υπηκόους να σας υπηρετούν.
«Αν συνεχίσει η Αριστερά να φλερτάρει με την τεχνική έννοια της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, θα επαναλάβει ένα ολίσθημα…», απάντησε ο κ. Βενιζέλος στόν κ. Τσίπρα, παραπέμποντας στο «βρώμικο ‘89».Δέν έχω ουδεμία διάθεση να παρέμβω σε μία κοινοβουλευτική συνομιλία μεταξύ του κ. Βενιζέλου και του κ. Τσίπρα, όμως οφείλω να υπενθυμίσω και στούς δύο, την πρόσφατη δήλωση του καθηγητή της νομικής σχολής Αθηνών κ. Δ.Μπέη και σύμβουλο του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, "ότι το 1989, μετά από οκτώ χρόνια διακυβέρνησης της χώρας απο το ΠΑΣΟΚ, η χώρα δεν είχε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις".
Η χώρα έχει ανάγκη απο άλλες πολιτικές, παραγωγικές πολιτικές όχι διαχειριστικές πολιτικές.
Είναι καιρός κύριοι να τις εφεύρετε, διαφορετικά πηγαίνετε σπίτια σας !!!
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.