Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ti συμβαίνει με το YOGI; (ο αρμόδιος υπουργός για την Ναυτιλία πρέπει να δώσει μιαν απάντηση)


Στις 17/2 βυθίστηκε συνεπεία μηχανικής βλάβης και θαλασσοταραχής, το Τουρκικής κατασκευής και Γαλλικών συμφερόντων πολυτελές megayacht YOGI, 16 μίλια ανατολικά της Σύρου (βλ. Visite du "Yogi", le "méga yacht" de Stéphane ...).
            Στο πλοίο προσέτρεξαν παραπλέοντα πλοία και εκτελέστη αποστολή διάσωσης από το θάλαμο Επιχειρήσεων του ΥΕΝ (βλ.  The mega yacht of Stéphane Courbit sank in the ...).
            Οι δηλώσεις όμως του ιδιοκτήτη του ναυπηγείου, εμμέσως πλην σαφώς και με κομψό τρόπο πλην όμως δηλητηριώδη, μιλούν για Ελληνική ολιγωρία,. Λένε, εμμέσως πως ¨ανίκανοι είναι οι Έλληνες να διαχειριστούν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο Αιγαίο (βλ. Head of Proteksan Turquoise comments on sinking of superyacht). Το πλοίο εξέπεμψε “may day” (σήμα κινδύνου SOS) τα μεσάνυχτα και η βοήθεια ήλθε το ξημέρωμα, λέει.
           Ο αρμόδιος υπουργός για την Ναυτιλία πρέπει να δώσει μιαν απάντηση. Είναι υποχρέωσή του να τα δώσει μιαν απάντηση και τα συναφή στοιχεία για να μην αιωρείται και άλλη μια ακόμη μομφή κατά της Ελλάδος. Και δη της Ναυτικής. Είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε καταστάσεις άμεσης ανάγκης στο Αιγαίο; 


 ==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.