Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Τι λένε τα ξένα μέσα για τις εκλογές στην Ελλάδα


Πρώτο θέμα στα ξένα μέσα ενημέρωσης
 είναι οι εκλογές στην Ελλάδα.

Το BBC σε άρθρο του με τίτλο «Η Ελλάδα ψηφίζει σε βουλευτικές εκλογές» αναφέρει ότι οι Έλληνες πολίτες αναμένεται να τιμωρήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) λόγω των σκληρών δημοσιονομικών μέτρων που πήραν.
Επίσης υπογραμμίζει ότι από τη σημερινή διαδικασία δεν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα η εφημερίδα Guardian  σε άρθρο του με τίτλο «Ο αντιμνημονιακός ηγέτης Αλέξης Τσίπρας απειλεί τον ελληνικό συνασπισμό» σημειώνει ότι στα γκάλοπ πριν από την απαγόρευση ο ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον διπλασίαζε το ποσοστό του 2009, ενώ επικαλούμενος πηγές από την Ελλάδα αναφέρει ότι στα μυστικά γκάλοπ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 15% ή και παραπάνω.

«Μπορεί οι σημερινές εκλογές να ανησυχούν τράπεζες και αγορές, για τη δημοκρατία όμως είναι ευλογία. Είναι η πρώτη φορά που ζητείται η γνώμη των πολιτών μετά από δυο χρόνια κρίσης και λιτότητας που έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή τους. Οι εκλογές αυτές δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα» σχολιάζει η ...
Süddeutsche Zeitung.

Η Build πάλι έχει άρθρο με τίτλο «Εκλογές ορόσημο στην Ελλάδα». Σε αυτό χαρακτηριστικά σημειώνει πως «Μετά τα πακέτα διάσωσης δισεκατομμυρίων, αλλεπάλληλα μέτρα λιτότητας, βαθιά ύφεση και αύξηση της ανεργίας, οι Έλληνες ψηφίζουν σήμερα το νέο τους κοινοβούλιο. Η έκβαση θεωρείται αβέβαιη» τονίζει.

«Ελλάδα: η 'ψήφος οργής' είναι θέμα της ακροδεξιάς» είναι ο τίτλος της Le Monde.

«Κάλπες στην Ελλάδα: Οι ψηφοφόροι έτοιμοι να καταψηφίσουν τα μέτρα λιτότητας των δύο μεγάλων κομμάτων» ο τίτλος των Financial Times.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.