Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

«Να μιλάτε μειλίχια και να έχετε πάντα μαζί σας ένα μεγάλο ραβδί»

Οι «φιλήσυχες» Η.Π.Α. που δεν επιθυμούν συρράξεις, αλλά ειρηνική επίλυση προβλημάτων, ειδικά στη Συρία, έστειλαν το εξής μήνυμα στην Τεχεράνη:
«Μη διανοηθείτε να αποκλείσετε τα Στενά του Χορμούζ . Θα καθαρίσουμε τις νάρκες. Μη σκεφτείτε να στείλετε τα ταχέα σκάφη σας για να παρενοχλήσουν τα δικά μας σκάφη ή τη διεθνή ναυσιπλοΐα. Αν γίνει αυτό, θα τα στείλουμε στον πάτο της θάλασσας». Τάδε έφη υψηλόβαθμο στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Αμύνης στους New York Times, όπως αναμεταδίδει η αγγλόφωνη έκδοση του Al Arabiya news.
Με μια φράση η πολιτική των ΗΠΑ είναι: «Να μιλάτε μειλίχια και να έχετε πάντα μαζί σας ένα μεγάλο ραβδί» (Theodore Roosevelt, πρόεδρος των Η.Π.Α. 1901-1909).
Όσο κι αν δεν συμφέρει πρακτικά την Ουάσινγκτον να εμπλακεί σε σύρραξη σε Ιράν και Συρία, η άνοδος της Ρωσίας του Πούτιν, ο σουλτανισμός της Άγκυρας, η οικονομική κατάσταση στο εσωτερικό καθώς και οι πιέσεις νέο-συντηριτικών και μεγάλο-ιδιωτών για άμεση αντίδραση στριμώχνουν γεωπολιτικά τις Η.Π.Α...

Τα σχέδια πρέπει να προχωρήσουν και είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο θα έχουμε αργά ή γρήγορα εξελίξεις. Ίσως οι Η.Π.Α. εφαρμόζουν την πάγια τακτική τους, δηλαδή «βάζω τους άλλους να ξεκινήσουν το πανηγύρι κι εγώ προστρέχω, για να επιβάλλω την τάξη».
 Pygmi.gr

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.