Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Κατά συνείδηση ψεύτες [Η εξαπάτηση των πολιτών μέσα από τις προηγούμενες εκλογές ήταν πέρα για πέρα αναμενόμενη]

Σχετικό: Conspiracy Theory or Just Accidental Coincidence? 
The Deeds of George Papandreou from 2009 to 2012
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι ούτε η έλλειψη διαπραγματευτικής ικανότητας, ούτε η έλλειψη αντισταθμιστικών προτάσεων, ούτε το γεγονός ότι υποστηρίζουν μια πολιτική που οδηγεί μαθηματικά στον κοινωνικό και ανθρώπινο εξευτελισμό. Η κατά συνείδηση επιλογή να ψεύδονται καπελώνει όλες τις υπόλοιπες «παραλείψεις» τους.
Ξαφνικά, έπειτα από τη σύνοδο του Eurogroup την προηγούμενη εβδομάδα, καλλιεργήθηκε η εντύπωση ότι τα μέτρα αυτά είναι τα τελευταία και ότι επέρχεται «αέρας ανάπτυξης». Από που προκύπτει αυτό; Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία που τους επιτρέπουν και μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε με την υπάρχουσα κατάσταση; Γιατί αν υπάρχουν και δεν τα βλέπουμε εμείς αλλά μόνο αυτοί, τότε είτε τυφλοί είμαστε, είτε αίσθηση της πραγματικότητας δεν έχουμε.
Τα μέτρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει όχι μόνο δεν είναι τα τελευταία, αλλά είναι ένα ακόμα λιθαράκι στο σύνολο των μέτρων που έχουν ήδη παρθεί και θα παρθούν. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν αποφέρουν τίποτα στην πραγματική οικονομία, παρά να την βυθίζουν πιο βαθιά στην ύφεση. ...
Να δημιουργούν έναν απέραντο σκουπιδοτενεκέ με εκατομμύρια ανθρώπους μέσα, και να «βοηθούν» τις τράπεζες να ανακεφαλαιωθούν προκειμένου να μικρύνει ο αριθμός των τραπεζικών ιδρυμάτων μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών. Αυτός ο στόχος, η ενοποίηση δηλαδή του τραπεζικού συστήματος και η ανάπτυξή του μέσα από τρεις μόνο τράπεζες (σσ. Εθνική, Alpha, Πειραιώς) είναι ο μόνος στόχος που επέτυχε η τρόικα και οι ελληνικές κυβερνήσεις που ακολουθούν και εφαρμόζουν κάθε επιταγή της. Όσο για τις συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, δεν υπηρετούν παρά την εξαθλίωση των πολιτών και τη σταδιακή δημιουργία ενός κοινωνικού μοντέλου όπου ακόμα και οι κινητοποιήσεις και η διεκδίκηση των αυτονόητων δεν θα είναι δυνατή λόγω πενίας και σωματικής αδυναμίας όλων αυτών των ανθρώπων που συνεχίζουν να παλεύουν μέσα και έξω από το σπίτι τους.
Η εξαπάτηση των πολιτών μέσα από τις προηγούμενες εκλογές ήταν πέρα για πέρα αναμενόμενη, καθότι όλοι όσοι ευαγγελίζονταν μια «σκληρή διαπραγμάτευση» για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας, όχι μόνο συνέχισαν να υποκύπτουν κατά συνείδηση στις προτάσεις της τρόικα, αλλά επέλεξαν να θολώσουν, τόσο οι ίδιοι όσο και τα ΜΜΕ που τους υποστηρίζουν, την πραγματικότητα μιλώντας τώρα για τα «τελευταία μέτρα» και για «αέρα ανάπτυξης». Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή, ή γιατί νέα παιδιά εγκαταλείπουν το σχολείο, ή γιατί κοπέλες που έρχονται από την επαρχία στην Αθήνα για να σπουδάσουν, αποφασίσουν να εκδίδονται για να βγάλουν τα προς το ζειν.
*Ο Δημήτρης Ραπίδης είναι πολιτικός επιστήμονας, MSc.

Μετάφραση από Google σχετικού: 
Θεωρία συνωμοσίας ή Απλά τυχαία σύμπτωση; 
Οι Πράξεις του Γιώργου Παπανδρέου 2009 - 2012

Γιώργος Παπανδρέου είναι ένας Έλληνας πολιτικός διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Νοέμβριο του 2011. Για κάποιον ναΐφ ή απλά άσχετος με την ελληνική πολιτική-και ειδικά με την ελληνική κρίση χρέους, ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπορούσε να φαινόταν ως μια πολιτική προσωπικότητα που με θάρρος προσπάθησε να καθαρίσει το χάος από αερόστατο δημόσιο χρέος στην Ελλάδα, βάλει τάξη στο τέρας της γραφειοκρατίας και να φτάσει μια συμφωνία με το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η ΕΕ, προκειμένου να ανεβαίνουν τα δημόσια κονδύλια και την αποφυγή πτώχευσης στην Ελλάδα. Αλλά είναι τελικά οι πράξεις του κατά τη διάρκεια και μετά την πολιτική ικανότητα του πραγματικά πειστική και απλώς οδηγείται από το καθήκον του ή υπάρχουν κάποιες "παράξενες" συμπτώσεις που διαμορφώνουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα;


Πράγματι, ο Γιώργος Παπανδρέου κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές του 2009 με βάση την εκστρατεία του τις περισσότερες παραπομπές επιχείρημα ότι «η Ελλάδα έχει χρήματα »( δηλαδή έννοια ότι δεν υπάρχει ο φόβος της πτώχευσης ή την προσφυγή σε οποιοδήποτε υποστηρικτικό μηχανισμό). Με αυτό αναπαράγεται επανειλημμένα moto απέκτησε έναντι των κατεστημένων Κώστας Καραμανλής από τη Νέα Δημοκρατία. Μετά την πρώτη εβδομάδα του ΑΣ, ο Γιώργος Παπανδρέου συνειδητοποίησε ξαφνικά ότι η ελληνική δημόσια ταμεία είναι άδεια και ότι η χώρα υπερβάσεις τον κίνδυνο της πτώχευσης δηλώνοντας εάν δεν εξωτερική βοήθεια ήταν να έρθει. Αυτή η «βοήθεια» ήταν το προεκλογικό-και στη συνέχεια να παρουσιάσει- Gentlemens συμφωνία » μεταξύ του ιδίου και Dominique Stauss-Kahn (DSK), ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ, καθώς και έναν αριθμό που είναι ακριβώς μετά κατηγορήθηκε για βιασμό. DSK είναι προς το παρόν ο απόβλητος της πολιτικής και ένα άτομο που είχε δει πριν από τρεις εβδομάδες στην Αθήνα παρακολουθούν αίθουσες χορού φολκλόρ.

Μετά από ένα εξάμηνο από βαθιές ανησυχίες και παλινωδίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνει Ελλάδα για να αποφευχθεί αυτή η ξαφνική "συμπέρασμα" για να είναι ένα βήμα πριν από bakrupcy, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε μια συμβολική και συναισθηματική εμφάνιση στο Καστελόριζο για την 23η Απριλίου του 2010 δηλώνοντας στους δημοσιογράφους ότι ο ίδιος έδωσε εντολή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ένας πολιτικός που είναι τώρα φέρεται να κατηγορείται για εκ προθέσεως απόκρυψη της λίστας με τις ελληνικές εκατομμυριούχοι είναι πιο immensingly φοροδιαφεύγουν-να ζητήσει επίσημα την εταίροι της ΕΕ για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός με το οποίο το ΔΝΤ είναι που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση. Και εδώ πάμε: στο Μάιο του 2010 το Μνημόνιο που υπεγράφη μεταξύ της τρόικας και την Ελλάδα και άρχισε να λειτουργεί έτσι ώστε τα δάνεια μπορεί να μεταδοθεί στα ελληνικά δημόσια ταμεία, προκειμένου να αποφευχθεί η Ελλάδα πτώχευσης.

Κατά τη διάρκεια των δύο ετών που ακολούθησαν, η Ελλάδα έπεσε βαθύτερα στην ύφεση, με τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται κατ 'επανάληψη συμπεριλαμβανομένου του Μνημονίου ΙΙ, υπέγραψε εν τω μεταξύ-και την ελληνική κοινωνία να γίνει εντελώς dehumaliated, ένα είδος των ανθρώπων που συνωστίζονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα στους δρόμους και την καταπολέμηση κατά συνεχή και σκληρή εξαθλίωση τους. Εν τω μεταξύ, ο Γιώργος Παπανδρέου ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και επικεφαλής των συνεδρίων της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στο οποίο υπηρετεί ως Πρόεδρος από το 2006.

Η κρίση στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη έχει μία επιπλέον αρνητική επίδραση για τον αγώνα νομίσματος μεταξύ του ευρώ και του δολαρίου, με το τελευταίο να εξουσιοδοτηθεί με συνέπεια κατά την πρώτη. Eurocrisis απλώνεται στην Ευρωζώνη, Eurogroup κορυφής αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια στην επίτευξη μιας αμοιβαία συμφωνία σχετικά με το πώς να χτυπήσει κρίση, και τα νέα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία. Αλλά εν τω μεταξύ, ο Γιώργος Παπανδρέου παραιτήθηκε, μετά την τοποθέτηση δημόσια οργή εναντίον του, δίνοντας τη θέση του στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας του κ. Λουκά Παπαδήμου, ένας τραπεζίτης που έχει υπηρετήσει ως διοικητής της Ελληνικής Κεντρικής Τράπεζας, Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, και ουσιαστικά έχει ήταν ένας από τους κύριους παράγοντες κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια της 1998-200 και την αντιμετώπιση της Ευρωζώνης στην Ελλάδα και στην ΟΝΕ.

Έχει ένα μήνα τώρα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι προσωρινά εκτός γενικής πολιτικής, δίνει διαλέξεις στο Χάρβαρντ, ένα από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, σε θέματα που ασχολούνται με τη διαχείριση κρίσεων . Με άλλα λόγια, το Χάρβαρντ του έδωσε την ευκαιρία και τη μεγάλη ευκαιρία να αναλύει και συνοψίζει τα πολιτικά έργα του, όπως αυτές που εφαρμόζονται στην περίπτωση της ελληνικής κρίσης. Αλλά ας δούμε εν συντομία ποιες είναι οι πράξεις ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κατόρθωσε να θέσει σε πράξη μεταξύ 2009-11, προκειμένου να απαντήσει στο ερώτημα "γιατί Χάρβαρντ είναι καλώντας τον ως επισκέπτης λέκτορας":

1. Οι ρυθμοί ανάπτυξης υποχώρησε κάτω από το μηδέν επίπεδα

2. Απουσία της ανάπτυξης δεν ήταν-παραδόξως-που ακολουθείται από τον αποπληθωρισμό, αλλά αντ 'αυτού από την τυποποιημένη πληθωρισμού και πολλές φορές με άνοδο του πληθωρισμού

3. Η ανεργία από το 11% ξεπέρασε το 23%, ειδικά στη νεολαία έφτασε το 51%

4. ΑΕΠ το ποσοστό του χρέους αυξήθηκε κατά 40% από το 2009, η τοποθέτηση 130 έως 170%

5. Η φτώχεια, όπως αναφέρεται στο σύνολο του πληθυσμού αυξήθηκε κατά 10%, φθάνοντας το 20%

Και αυτά είναι μόνο στατιστικά. Αν κάποιος πηγαίνει βαθιά και ακολουθούν προσωπικές εξομολογήσεις των ανθρώπων που είναι τώρα απελπιστική, ενώ το 2009 είχαν τη δουλειά τους και να τρέξει ζωής τους, είναι ακόμα πιο Appaling. Και είναι ακόμη πιο προκλητικό για τους Έλληνες να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό πολιτικός, ο οποίος ευθύνεται κατά κύριο λόγο για την άσκηση Ελλάδα σε αυτή την καταστροφική και ταπεινωτική κατάσταση, είναι τώρα "μαθήματα" σε Harvad *, είναι εντελώς ξεδιάντροπη από τις πράξεις του, κατά την εκτέλεση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς , το επίσημο φόρουμ της «σοσιαλιστικής» κόσμο.

Μετά από όλα, είμαι πραγματικά αναρωτιέμαι: Είναι αυτό μια θεωρία συνωμοσίας ή απλώς τυχαίες συμπτώσεις;

* Γιώργος Παπανδρέου είναι μισός Αμερικάνος από την πλευρά της μητέρας του (αναφέρω απλά για περαιτέρω μελετώντας, πραγματικά καμία διάκριση προορίζεται)

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.