Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΝΑΙ μεν ΑΛΛΑ... η 2η έκθεση της τρόικας: Νέα έκτακτα μέτρα για τη μείωση του χρέους μέχρι το 2020

Για να μειωθεί το χρέος στο 124% του ΑΕΠ το 2020 θα υπάρξουν και νέα έκτακτα μέτρα, τα οποία δεν έχουν συμφωνηθεί ακόμη, αναφέρει το δεύτερο draft από την έκθεση της Ε.Ε. για το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας  που παρουσιάζει το Euro2day .
Στο σημείωμα αυτό με το οποίο η Ελλάδα εξασφάλισε την εκταμίευση της  νέας δόσης που θα δοθεί, σημειώνεται ότι η έκθεση για τη  βιωσιμότητα το ελληνικού χρέους είναι ημιτελής, καθώς εκκρεμεί το αποτέλεσμα της επαναγοράς των ομολόγων.
Ωστόσο  αποκαλύπτει τα εξής:
-Το 10ετές πάγωμα  στην πληρωμή τόκων από τα δάνεια του EFSF προς την Ελλάδα θα είναι έντοκο και δεν θα προκαλέσει ζημία στον Μηχανισμό Στήριξης. 

-Η επαναγορά χρέους απευθύνεται και σε ομολογιούχους που κατέχουν ομόλογα ύψους 4 δισ. ευρώ σε ξένο δίκαιο και τα οποία δεν μπήκαν στο PSI. 

-Η Ε.Ε υπολογίζει στα 600 εκατ. ευρώ  το όφελος που θα προκύψει για το ελληνικό χρέος από την εμπλοκή των τίτλων μειωμένης εξασφάλισης που έχουν οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες στη μείωση των χρηματοδοτικών τους αναγκών.
Από τα παραπάνω προκύπτει και η εύλογη απαίτηση του ΔΝΤ όπως διατυπώθηκε σήμερα από τον εκπρόσωπό του  ότι το Ταμείο δεν θα εκταμιεύσει την επόμενη δόση για την Ελλάδα μέχρι να ολοκληρώσει η χώρα το πρόγραμμα της εθελοντικής επαναγοράς χρέους. ...

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις είπε χαρακτηριστικά ότι η κ. Λαγκάρντ «δήλωσε ότι από την στιγμή που θα σημειωθεί πρόοδος στην συγκεκριμενοποίηση και υλοποίηση των συμφωνηθέντων δεσμεύσεων και ιδιαίτερα στην εφαρμογή της επαναγοράς του χρέους, θα είναι σε θέση να προτείνει στο εκτελεστικό μας συμβούλιο την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος της Ελλάδας» .
Σημείωσε δε, ότι το ΔΝΤ αναμένει τα αποτελέσματα της επαναγοράς μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.
Στο ίδιο πνεύμα ο πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Γενς Βάιντμαν δήλωσε σήμερα πώς «η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της δανειακής της σύμβασης, καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα οφέλη από τη βοήθεια που της προσέφεραν οι διεθνείς πιστωτές της θα εξανεμιστούν».  

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.