Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

«Άρχισαν τα όργανα» για την (επί)«στροφή» του Τσίπρα

Κύριον Αλέξιον Τσίπραν, ενταύθα...

Δεν χρειάζεται τόση προσπάθεια για να μας πείσετε ότι δεν είστε αριστερός. Το καταλάβαμε... 
[από "σίβυλλα"]

Ένα καινούργιο κι ενδεχομένως επίπονο ταξίδι…αναζήτησης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ περιμένει τον Αλέξη Τσίπρα, τώρα που επέστρεψε στην ελληνική πραγματικότητα από τις ΗΠΑ.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι καλείται άμεσα να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να εξηγήσει στους συντρόφους του που ακριβώς οδηγεί το κόμμα. Το πρόβλημά του προς το παρόν δεν προέρχεται από το σύνολο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (Ιούνιος 2012). Αυτοί είδαν απλώς τον κ. Τσίπρα να κάνει διαδοχικές θεαματικές κυβιστήσεις που θα τις ζήλευε ακόμη και ο χρυσός Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής Μελισσανίδης: Να δίνει τα διαπιστευτήριά του στον κ. Σόιμπλε, να ζητεί απεγνωσμένα την αναγνώρισή του από τον αμερικανικό παράγοντα, να σπεύδει στην Εκκλησία και τον κ.κ. Ιερώνυμο και να προσπαθεί να τρυπώσει σε κάθε ελληνικό σπίτι με την φράση του «είμαστε κι εμείς νοικοκυραίοι».
Το πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα έρχεται από το ...
εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο από το ρεύμα Λαφαζάνη, που διαπιστώνει ότι ο πρόεδρός του με τις κινήσεις του επιχειρεί να διαλύσει βίαια τον συστατικό ιδεολογικό πυρήνα του κόμματος. Το ίδιοι έκπληκτοι είχαν μείνει οι σύντροφοι του κ. Τσίπρα και το περασμένο καλοκαίρι όταν αποφάσισε να συναντήσει στον Ισραηλινό πρωθυπουργό. Τώρα όμως τα πλήγματα είναι μεγάλα και δείχνουν ότι ο επικεφαλής τους θα επιδιώξει πάση θυσία να κάνει την μεγάλη στροφή με στόχο την εξουσία.
Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Αλ. Τσίπρας θα υποστεί ασφυκτικές πιέσεις να εγκαταλείψει την πολιτική που ξεκίνησε μετά τις γιορτές. Θεωρείται βέβαιο ότι θα ζητηθούν έκτακτες συνεδριάσεις των οργάνων, ενώ κάποιοι- ελάχιστοι βεβαίως- έχουν ήδη αρχίσει να αναθεωρούν την μέχρι πρότινος αρχή τους ότι δεν τίθεται θέμα ύπαρξης και δεύτερης υποψηφιότητας για την αρχηγία στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όποτε τελικώς αυτό γίνει…
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.