Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Δικαστική ποινή εξίσωσης για 121 νεκρούς: έτη ποινή(122*3/36,6) + χρηματική ποινή (73000/121 -10 ευρώ)=603 ευρώ αποζημίωση ανά πτώμα

Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την συντριβή του Helios 
H υπόθεση της αεροπορικής τραγωδίας της ΗΛΙΟΣ που είχε ως συνέπεια 
το θάνατο 121 ατόμων έκλεισε οριστικά

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας απάλλαξε σήμερα το πρωί και τους πέντε κατηγορουμένους στην υπόθεση της αεροπορικής τραγωδίας της Helios μετά από αίτημα της Γενικής Εισαγγελίας για αναστολή της ποινικής δίωξης (επανεκδίκαση της υπόθεσης μετά από έφεση που είχε καταχωρηθεί μετά την πρώτη αθωωτική απόφαση). 
Ως εκ τούτου κλείνει οριστικά η υπόθεση της Helios και για τους δύο κατηγορουμένους που δεν εκδικάστηκαν από ελληνικό δικαστήριο. Όπως είναι γνωστό πριν από δύο περίπου εβδομάδες οι τρεις από τους πέντε κατηγορουμένους, Δημήτρης Πανταζής, Γιάγκο Στοιμένωβ και Γιώργος Κικκής, είχαν κριθεί ένοχοι από δικαστήριο στην Αθήνα. 
Η ποινή τους, 122 έτη φυλάκισης για τον κάθε ένα, είχε μετατραπεί σε δεκαετή ποινή και ακολούθως σε χρηματική. 
Αφού πλήρωσαν από 73 χιλιάδες ευρώ περίπου αφέθηκαν ελεύθεροι
Με βάση την αρχή ότι κανένας δεν δικάζεται από δύο χώρες για το ίδιο αδίκημα οι τρεις ήταν αναμενόμενο να αφαιρεθούν από το κυπριακό κατηγορητήριο, ωστόσο ήταν στη κρίση του Γενικού Εισαγγελέα εάν θα ζητούσε και την αναστολή δίωξης για τους άλλους δύο κατηγορουμένους Ανδρέα Δράκο και την ίδια την εταιρεία Helios ως νομικό πρόσωπο. Τελικά ο κ. Κληρίδης έκρινε ότι θα έπρεπε να ανασταλεί η δίωξη για όλους τους κατηγορουμένους επικαλούμενος ανυπέρβλητες δυσκολίες στην προώθηση της υπόθεσης . Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης αναφέρει ότι η σημερινή απόφαση του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων από όλες τις κατηγορίες, στην υπόθεση της αεροπορικής τραγωδίας της ΗΛΙΟΣ που είχε ως συνέπεια το θάνατο 121 ατόμων, είναι μια εξέλιξη που πλήττει την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στη δικαιοσύνη.
Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Συλλούρης αναφέρει ότι: 
"χωρίς να κρίνουμε το νομικό σκεπτικό της απόφασης απαλλαγής, δηλώνουμε ότι αυτή φανερώνει ότι η κυπριακή πολιτεία δεν διαθέτει τους αναγκαίους μηχανισμούς για την απόδοση ευθυνών εκεί όπου ανήκουν, ειδικά σε τραγικά συμβάντα όπως η πτώση του αεροσκάφους της ΗΛΙΟΣ". 
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.