Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Διαφωνούν για την προφυλάκιση του κατηγορουμένου ανακριτής και εισαγγελέας

Δεν συμφωνούν ανακριτής και εισαγγελέας ως προς την προφυλάκιση ή όχι του 30χρονου κατηγορουμένου για τον εμπρησμό της Marfin, στις 5 Μαΐου 2010, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο τριών εργαζομένων.

Ο εισαγγελέας κρίνει επαρκή τα στοιχεία της δικογραφίας και ζητάει την προφυλάκιση του 30χρονου, σε αντίθεση με τον ανακριτή, ο οποίος θεωρεί ότι οι καταθέσεις και το φωτογραφικό υλικό δεν επαρκούν.

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι εκείνη την ημέρα βρισκόταν στην Ομόνοια (και όχι στη Σταδίου) και ότι δεν φορούσε τα ρούχα που φαίνονται στις φωτογραφίες του δράστη. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες, τις οποίες έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία, και στις οποίες φαίνεται ο ίδιος με ακάλυπτο πρόσωπο και τα πραγματικά του ρούχα.

Το θέμα της διαφωνίας αναμένεται να λυθεί σήμερα, με βούλευμα του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών και γι” αυτό ο 30χρονος παραμένει κρατούμενος στα δικαστήρια.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο κατηγορούμενος για τον εμπρησμό στο «Ιανό»...


Ο άλλος κατηγορούμενος, ένας 32χρονος ομογενής από το Καζακστάν, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα, έπειτα από την απολογία του στον 2ο τακτικό ανακριτή.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει κατηγορίες για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, κατοχής εκρηκτικών και έκρηξης που αφορούν όμως την εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο Ιανός που είχε προηγηθεί της τράπεζας.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.