Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Αφού είχαν γραμμένους τους Χριστιανούς στη Συρία, τρέχουν τώρα να σώσουν το Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο

Σχετικό: Πρώτα η συγκυβέρνηση των δωσίλογων γερμανοτσολιάδων αναγνωρίζει την Αλ Κάιντα στη Συρία, εκτελώντας εντολές του ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τουρκίας & Ισραήλ… ο Αβραμόπουλος παραβίασε το διεθνές δίκαιο & απέλασε την πρέσβειρα της Συρίας από την Ελλάδα (η απέλαση είναι πράξη κήρυξης πολέμου)… ο Ιερώνυμος κι ο Βαρθολομαίος εγκατέλειψαν την Ορθοδοξία στη Συρία… και τώρα κλαίγονται;

stratisΚάπου στη μέση του πουθενά στα σύνορα με την Τουρκία με τον οδηγό και το διάκονο του ιεράρχη να έχουν ήδη 
χάσει τη ζωή τους. Μόνο θλίψη, αγωνία και ένα άσχημο προαίσθημα ως προς τη συνέχεια προκάλεσε 
η χθεσινοβραδινή είδηση της απαγωγής του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου.

του Στρατή Μαζίδη
Πόσες φορές δε διαβάσαμε άρθρα ανθρώπων που παρακολουθούν στενά τα όσα γίνονται στη Συρία οι οποίοι έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για τη Χριστιανοσύνη και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το αραβόφωνο μεν αλλά Ορθόδοξο δε ιστορικό Πατριαρχείο της Αντιόχειας.
Ας θυμηθούμε τους τίτλους ορισμένων από αυτά επιλεκτικά:
> 400.000 Eλληνορθόδοξοι κινδυνεύουν με σφαγή στη Συρία  10-6-2012 όπου μέσα σε όλα τα άλλα περιγράφεται η εκδίωξη 138.000 χριστιανών πό τις εστίες τους.
> Αντί να στηρίζουμε τους Έλληνες, υποστηρίζουμε την Τουρκία και τους…μουσουλμάνους 15-10-2012
> Στραγγάλισαν Ελληνορθόδοξο ιερέα που βρέθηκε κοντά στη Δαμασκό 25-10-2012
> Συρία: Ισλαμοφασίστες βίασαν κορίτσι χριστιανών, μπροστά στην οικογένεια της… 23-1-2013
Σαφώς η κατάσταση που επικρατεί στη βόρεια Συρία δεν είναι εύκολη μιας και στο νότο από ότι πολλοί υποστηρίζουν η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. ...
Το ερώτημα είναι τι έκανε η Ελληνική Κυβέρνηση για να προστατεύσει τόσο το όποιο ελληνικό στοιχείο της Συρίας όσο και τη Χριστιανοσύνη που βιώνει έναν άγριο διωγμό. Στραγγαλισμοί, βιασμοί, εκδιώξεις και πόσα άλλα που έχουν γίνει. Ούτε καν απασχοληθήκαμε με το θέμα της Συρίας. Λογικό βέβαια για τους συνεχιστές του “η Κύπρος κείται μακράν” να μην ασχοληθούν με την ακόμη πιο μακρινή Συρία. Καμία διεθνής πρωτοβουλία ή κινητοποίηση της κοινής γνώμης. Το αυτό ας αναλογιστούν και οι πιστοί του …ομόδοξου αδερφού μας Πούτιν που αν ήθελε, πολλά θα μπορούσε να είχε κάνει στη Συρία.
Τώρα λοιπόν, με δύο ανθρώπους να έχουν ήδη σκοτωθεί και το μητροπολίτη στο παρα πέντε της κατάταξής του στη χορεία των Μαρτύρων σε περιοχές δυσπρόσιτες ο ΥΠΕΞ ενεργοποιεί μηχανισμούς και ειδοποιεί ομόλογούς του. Η γνωστή προτροπή προς τον Πολυχρόνη είναι το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό. Κάτι μου λέει ότι θα καταλήξουμε πάλι (το πρώτο ήταν το κάλεσμα των τουριστών στη “Βόρειο Κύπρο”) με τον αβραμόπουλο.
Φοβάμαι ότι ο επίσκοπος Χαλεπίου ζει ήδη τη δική του εβδομάδα των παθών στα χέρια των βάρβαρων ισλαμιστών (αυτών που πολύ θέλουν κάποιοι να νομιμοποιήσουν στην Ελλάδα για να σφάξουν κι εμάς κάποια στιγμή). Ο Θεός που υπηρέτησες στη ζωή σου Παύλε, στα χώματα που ξεκίνησε τη δράση του ένας άλλος Παύλος, ευχόμαστε όλοι οι χριστιανοί να σταθεί δίπλα σου και να σου δώσει το κουράγιο και τη δύναμη που σου χρειάζονται αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές. Μετά το Γολγοθά ακολούθησε η Ανάσταση.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.