Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Την «ουρά στα σκέλια»... Σαν βρεγμένες γάτες… ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το «αντιρατσιστικό»

 
Σε άτακτη υποχώρηση υποχρεώθηκαν χθες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, μετά το σάλο που ξεσήκωσαν τον τελευταίο καιρό σχετικά με το επονομαζόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο του κ. Ρουπακιώτη. Φήμες ήθελαν το μέγαρο Μαξίμου να τους διαμηνύει πως «όποιος θέλει ας ρίξει την κυβέρνηση».

Μετά από αυτό οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης εξήλθαν από το πρωθυπουργικό γραφείο με κομμένα τα φτερά. Ενώ αναγκάστηκαν να κάνουν μια εντυπωσιακή πολιτική κυβίστηση, εξαπέλυσαν ενώπιον των καμερών διάφορες «πολιτικές κορώνες» ότι δήθεν το θέμα θα έχει συνέχεια. Ίσως να έπεισαν κάποιους πολιτικά αφελείς. Στην ουσία όμως όλα αυτά σημαίνουν ότι το θέμα οδηγήθηκε μετ’ επαίνων στις καλένδες.

Όσοι απορούν γιατί τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ κόπτεται τώρα, έπειτα από τόσα χρόνια στην κυβέρνηση, για κάποιο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ας αναζητήσουν το λόγο σε ένα πρόσφατο άρθρο του κ. Βενιζέλου στην προσωπική του ιστοσελίδα. Εκτίμησή μας είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και προφανώς και η ΔΗΜΑΡ θέλουν να μετατοπίσουν την συντριπτική σε βάρος τους πραγματική διαίρεση που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών, στην τεχνητή διαίρεση που προσπαθούν να επιβάλουν, μεταξύ του δήθεν των Ελλήνων του «δημοκρατικού τόξου» και των Ελλήνων «φασιστών». ...

Φυσικά, αν δείξει τέτοιας μορφής ανωριμότητα ο ελληνικός λαός και πέσει στην παγίδα του πολιτικού διχασμού, το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να επιβιώσει και να διαιωνιστεί σε βάρος του το ίδιο σάπιο πολιτικό σύστημα.

Πέτρος Χασάπης

Σχόλιο αναγνώστη: Ο Κουρέλης περιμένει να παρει τα φραγκα της κρατικομνημονιακής επιδότησης με βαση το 6% των τελευταιων εκλογων…
έχει λόγο να μη θέλει να πέσει η κυβέρνηση….
Ο Μπενίτο απο την αλλη , τσίμπησε τα τελευταία φράγκα με βάση το 44% του 2009, 10-12εκ ευρώ περίπου αν θυμάμαι καλά …   οπότε δεν έχει να χάσει πάρα πολλά …καθώς το τέλος του είναι προδιαγεγραμμένο στις ευρωεκλογές του Μαϊου 2014…
Οπότε ο Κουρέλης μεν θα κάνει το παπί Πεκίνου με γλυκόξινη σώς …
ο δε Μπενίτο θα κάνει μια ψιλοβαβουρα μπας και διαχωρίσει τη θέση ως πτυελοδοχείο της χούντας …
Ο Βενιζέλος θέτει θέμα ανανέωσης της συμφωνίας

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης και ζήτησε ανοιχτά ανανέωση της κυβερνητικής συμφωνίας.

Ακόμη, υπογράμμισε πως η ΝΔ πρέπει να συμφωνήσει για να περάσει στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και επιτέθηκε στη Χρυσή Αυγή, λέγοντας πως «Το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής υποκαθιστά την Αστυνομία και δίκτυα κοινωνικής συνοχής. Είναι αυτόκλητοι τραμπούκοι».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως η καλύτερη λύση θα ήταν να περάσει το νομοσχέδιο και να περάσει με βελτιώσεις.

Ακόμη πρόσθεσε πως αν η ΝΔ δεν το δεχθεί τότε το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει αυτόνομα πρόταση νόμου και θα ζητήσει να το ψηφίσουν και τα υπόλοιπα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Δεν κάνει πίσω ο Σαμαράς
Η πρώτη αντίδραση του Μαξίμου, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και τις δηλώσεις Βενιζέλου και Κουβέλη που επέμειναν στο να περάσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ήταν αρνητική.
Πληροφορίες από το Μαξίμου λοιπόν αναφέρουν πως ο Πρωθυπουργός δεν αλλάζει τη στάση του και δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο συγκεκριμένο θέμα.
Είναι φανερό πως υπάρχει θέμα ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους. Κουβέλης και Βενιζέλος ζήτησαν να περάσει στη Βουλή το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, ενώ μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε σαφώς θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης.
Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός φαίνεται πως δεν προτίθεται να αλλάξει τη στάση του και επιμένει πως το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι επαρκές.
Είναι σαφές λοιπόν πως η κυβέρνηση περνάει κρίση, με δεδομένη και την τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος έθεσε θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης και ζήτησε ανανέωση της κυβερνητικής συμφωνίας.
Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε πως οι κυβερνητικοί εταίροι είναι πιθανό να έχουν και νέα συνάντηση εντός της εβδομάδας, όχι μόνο για το αντιρατσιστικό, αλλά και για άλλα τρέχοντα θέματα, που κυρίως αφορούν την οικονομία.


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.