Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Τα φαινόμενα υποσιτισμού μαθητών, τα ανθρώπινα δικαιώματα των παιδιών και η παράτυπη στάση μερικών Διευθυντών.

Αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας: Υπάρχουν ομάδες και κυψέλες παιδιών, που υποσιτίζονται σε όλη την Αττική και υπάρχουν σποραδικά φαινόμενα υποσιτισμού, ακόμα και σε καλά σχολεία!
Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Δ. Δ., ο οποίος - προς τιμήν του - είχε εκπονήσει έρευνα, για τα φαινόμενα υποσιτισμού μαθητών στα Ελληνικά σχολεία, παρουσίασε προ ημερών, στο Κανάλι Κόντρα ΤV τα αποτελέσματα της έρευνάς του. Υπάρχουν ομάδες και κυψέλες παιδιών που υποσιτίζονται σε όλη την Αττική και υπάρχουν σποραδικά φαινόμενα, ακόμα και σε καλά σχολεία, είπε ο καθηγητής κ. Δ., κάτι που παλιά το Υπουργείο το αγνοούσε.
Στις 19-11-2013 και ώρα 21.50 από το τηλεοπτικό δίκτυο «Κόντρα Τν» έγιναν σε απευθείας μετάδοση καταγγελίες για την κ. Δ. Ελ. Διευθύντριας του Π.Π.Σ.Π.Α. Σκουφά 43 Κολωνάκι Αθήνα, γιατί ενώ κάποιοι  μαθητές του σχολείου υποσιτίζονταν η ίδια δεν έπραττε τίποτα και όταν κάποιοι καθηγητές αγόραζαν κρυφά στους «ημι-λιπόθυμους» μαθητές γάλα, για να μην λιποθυμήσουν, η ίδια η κ. Δανίλη Ελένη, κατεδίωξε με ΕΔΕ καθηγητή (και άλλους)  με το ανήθικο σκεπτικό «ότι δεν έπρεπε να προσφέρει γάλα στα παιδιά» και ότι αυτό είναι δήθεν «ανάρμοστη συμπεριφορά δημοσίου υπαλλήλου»! Την ΕΔΕ αυτήν την διενήργησε ο κ. Λ. Γ. με εντολή του τέως Περιφερειακού Δ/ντη Εκπ/σης Αττικής κ. Κ. Ι.
(διορισμένου από την κ. Διαμαντοπούλου) και απεφάνθησαν ότι ο εν λόγω καθηγητής έχει «ανάρμοστη συμπεριφορά δημοσίου υπαλλήλου»!
Σημειώνεται, ότι στο ΠΠΣΠΑ, οι μαθητές εισάγονταν με «κλήρωση» από όλη την Αττική, για να είναι το δείγμα τυχαίο και πολλοί μαθητές είχαν οικονομικά προβλήματα και κατάγονταν από χωρισμένες οικογένειες, από οικογένειες οικονομικών μεταναστών και από φτωχές συνοικίες! Καλεσμένος ήταν και ο Πρόεδρος της U N I C E F, κ. Λ. Κ., οποίος εξεμάνη κατά της κ. Δ. Ελ. και είπε να την κρίνουν οι τηλεθεατές!
Ήδη, έχει αρχίσει ΕΔΕ εναντίον της κ. Δ. Ελ. για τα παράνομα παραγμένα της στο μεγαλύτερο και πρώην καλύτερο σχολείο της Αθήνας, που τώρα μια ελαχίστη ανάμνηση έχει μείνει από τις παλιές του επιτυχίες.
Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι ο πρώτος παγκόσμιος νομικά δεσμευτικός κώδικας για τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν. Θέτει στοιχειώδεις αρχές για την ευημερία των παιδιών στα διάφορα στάδια εξέλιξής τους και αποτελείται από 54 άρθρα και κυρώθηκε στην Ελλάδα το 1992 (ΦΕΚ 192/2.12.92). Τα Δικαιώματα στην επιβίωση: Καλύπτουν το δικαίωμα του παιδιού για ζωή και τις ανάγκες που είναι πιο βασικές για την ύπαρξή του. Αυτά συμπεριλαμβάνουν ένα επαρκές επίπεδο διαβίωσης, στέγη, διατροφή και πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες.
Τα δικαιώματα στην προστασία:
Απαιτούν τα παιδιά να προφυλάσσονται από κάθε είδους κακοποίηση, αμέλεια και εκμετάλλευση. Δικαιώματα Ανάπτυξης – Εξέλιξης. Δικαιώματα Συμμετοχής.
Επομένως, η κ. Δ. Ελ. (και όσοι την κάλυψαν) σκοπίμως, μετά δόλου και συστηματικά στερούσε από τους φτωχούς  μαθητές το δικαίωμα στην σίτιση, ασκούσε βασανιστήρια στους μαθητές, αφού τους πίεζε να παρακολουθούν μαθήματα, να γυμνάζονται και να ακολουθούν το πρόγραμμα, αφού δεν είχαν φάει τίποτα – κατά το πρότυπο του χιτλερικού Νταχάου (ως θιασώτρια του προτύπου σχολείου για την ελίτ).  
Ελπίζουμε, ότι ο κ. Υπουργός Παιδείας και ο κ. Υφυπουργός Παιδείας και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής,  θα απομακρύνουν γρήγορα, την εν λόγω Διευθύντρια.  Η κ. Δ. Ελ., όπως έχει ήδη καταγγελθεί, προ διετίας, δεν είχε τα τυπικά  προσόντα, για αυτήν την θέση και διέλυσε το ΠΠΣΠΑ, δεν είχε τριετή προϋπηρεσία σε Πειραματικά και όπως αποκαλύφτηκε στον φάκελο αξιολόγησής της δεν είχε ούτε το βασικό πτυχίο της. Οι γονείς καταγγέλλουν ότι η κ. Δ. Ελ. κατέστρεψε, το πρώτο σε επιτυχίες στις πανελλήνιες εξετάσεις σχολείο της Ελλάδας, εξεδίωξε τους πιο σοβαρούς καθηγητές που είχαν αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και οι μισοί μαθητές με προτροπή των γονέων τους,  έφυγαν.
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
Κολοκοτρώνη 7 Πεύκη  15121 Αθήνα
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Σορβόννης    
Πρόεδρος Ελληνοδιεθνής ΜΚΟ
 τηλ.6936369717
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.