Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Η αλήθεια για το τι γίνεται στο Αιγαίο



Το έργο του Λιμενικού Σώματος σε αριθμούς για το 2009 στον τομέα της έρευνας και διάσωσης, της παράνομης λαθρομετανάστευσης και της μεταφοράς ασθενών αποτυπώνεται στα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Στη διάρκεια του 2009 το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) συνέδραμε συνολικά σε...
8.178 συνανθρώπους μας σε 1.281 περιστατικά. Τα περισσότερα από αυτά αφορούσαν μηχανικές βλάβες σκαφών (184), λαθρομετανάστες (163), ακυβερνησίες πλοίων (119), προσαράξεις (81) κ.ά.

Ο αριθμός των λαθρομεταναστών που συνελήφθησαν μπορεί να είναι μικρός σε σχέση με αυτόν που επίσημα αναφέρεται πως εισέρχεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, ωστόσο θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι οι άνδρες του Λιμενικού συχνά θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για τη διάσωση παράνομων μεταναστών, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Συνολικά το δυναμικό του ΛΣ διέσωσε 4.000 μετανάστες και επιχειρούσαν να εισέλθουν λαθραία στην Ελλάδα από την Τουρκία.

Τέλος, το 2009 πραγματοποιήθηκαν 603 μεταφορές ασθενών και τραυματιών από νησιά, από τις οποίες 286 με πλωτά μέσα του Λ.Σ.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.