Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΕΛΠΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ» ΖΗΤΩ Η ΥΠΑΝΑΠΤΥΚΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

1) 2014 (με τον τελευταίο φορολογικό νόμο): 
    α) φόρος επί των μη-διανεμητέων επενδυτικών) κερδών των ΑΕ 26% (από 20%),
    β) φόρος επί των διανεμητέων κερδών (μερισμάτων, ήτοι πλούτου) 10% (από 20%). Συμπέρασμα: Αναγκάζουν τις ΑΕ σε αποεπενδύσεις και διανομή ΚΙ αύξηση πλούτου κι όχι επενδύσεων που θα δημιουργήσουν και θέσεις εργασίας. Ποίος τρελός επενδυτής θα επενδύσει εδώ όταν στις άλλες χώρες τα επενδυτικά (μη-διανεμητέα) κέρδη φορολογούνται με 0% φόρο ή με 13% (Ρωσία).

2) Τραπεζικός Δανεισμός στην Ιδιωτική Οικονομία:
2009: +11% του ΑΕΠ (22 δις)
2014: -6.5% (δηλ. αντί να δανείζουν εμάς οι τράπεζες τις δανείζουμε εμείς με 50 δις. της ανακεφαλαιοποίησης)

3) Δημόσιες επενδύσεις από 2.5% του ΑΠΕ το 2009, στο 0.5% το 2014.

4) Το ατομικό διαθέσιμο εισόδημα του Έλληνα το 2014 μειώθηκε λόγω υπερβολικής φορολογίας σε σύγκριση με το 2009 κατά -35% !! (στην Πορτογαλία κατά -6% και την Ιρλανδία κατά -3.5%). Συνεπώς κατανάλωση στον γκρεμό

5) Τα έσοδα (ληστεία των πολιτών) του κράτους πάνε αποκλειστικά στην εξόφληση του χρέους κι όχι στις επενδύσεις, καινοτομία κλπ.

6) ΕΣΠΑ, ΤΕΜΜΕ (ταμείο εγγυήσεων μικρο/ων επιχ/σεων) δεν χρηματοδοτούν σχεδόν καθόλου (το ΕΣΠΑ έχει συνδεθεί με τα Μνημόνια κλπ).

7) Το κόστος δανεισμού (επιτόκια) στα ύψη. Το κόστος Ενέργειας στα ύψη, το κόστος Πρώτων Υλών στα ύψη. Είναι παράγοντες ανάπτυξης αυτοί?

8) Το εργατικό κόστος κάτω…αυτό όμως χωρίς ανάπτυξη σημαίνει επιδείνωση της ύφεσης.
Άλλωστε το εργατικό κόστος είναι ο πιο ασήμαντος παράγοντας της παραγωγικότητας και ανάπτυξης

Για να ξέρω: Οι Μνημονιακοί νόμοι που καθορίζουν τα παραπάνω, για την επιβολής μιας σκοπούμενης ύφεσης και θανάτου της παραγωγής στην Ελλάδα (για πολλούς λόγους) έχουν παύσει να ισχύουν? Για να καταλάβω επιτέλους εγώ ο άσχετος την αισιοδοξία του Πρωθ/ργού για την επερχόμενη ανάπτυξη

ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.