Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Σκευωρία καταγγέλλει ο Κασιδιάρης επικαλούμενος επιστολή δικαστικού (βίντεο)

Επιστολή δικαστικού, του οποίου το όνομα δεν θέλει να αποκαλύψει, κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης, προκειμένου να υποστηρίξει ότι οι διώξεις για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης είναι «κατασκευασμένες».
Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια των αιτήσεων άρσης ασυλίας των Αρ. Ματθαιόπουλου, Κ. Μπαρμπαρούση, Αν. Γρέγου και Π. Ζησιμόπουλου, ο κ. Κασιδιάρης υποστήριξε ότι ο συντάκτης της επιστολής αναφέρει:

«Η Κλάπα (σ.σ. η μία από τις δύο ανακρίτριες που χειρίζεται την υπόθεση της ΧΑ), δέκα ημέρες πριν οριστεί ανακρίτρια της ΧΑ, χοροπηδούσε από χαρά, λέγοντας “ο Αθανασίου θα μου δώσει την υπόθεση και θα τους χώσω όλους μέσα».

Ο «δικαστής», τα στοιχεία του οποίου έχει σβήσει από την επιστολή ο κ. Κασιδιάρης, φέρεται να γράφει ότι «όλοι οι δικαστές είναι εξοργισμένοι για διαδικασία που εξευτελίζει τη Δικαιοσύνη και σύντομα θα αντιδράσουν».
Πέραν αυτού, ο βουλευτής χαρακτήρισε «ψεύτη» τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, σημειώνοντας ότι «ποτέ δεν τον προπηλάκισα, όπως λέει. Εκτός αν λέει για ένα διάλογο, όταν ήρθε στην είσοδο του γραφείου μου και μου έλεγε «ακούω τις εκπομπές σου… θα δεις ότι θα πάνε αλλιώς τα πράγματα», ενώ επικαλέστηκε συνέντευξη της κυρίας Θεοδώρας Τζάκρη στο «Βουλή και Ευρωβουλή», στην οποία μιλά για «παρεμβάσεις» της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.

Το εθνικιστικό κόμμα κάνει λόγο για στοιχεία που αποδεικνύουν πόσο στημένη και πολιτικά κατευθυνόμενη και παράνομη είναι η δίωξη σε βάρος της Χρυσής Αυγής.
«Μετά την ομολογία Μπαλτάκου και την αποκάλυψη της σκευωρίας από τους επίορκους Σαμαρά, Δένδια και Αθανασίου, σήμερα αποκαλύπτεται ο τρόπος που η χούντα Σαμαρά ελέγχει την διαδικασία της ανάκρισης», αναφέρει η Χρυσή Αυγή.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής που έδωσε στη δημοσιοότητα η Χρυσή Αυγή και σύμφωνα με τον κ. Κασιδιαρη απέστειλε δικαστικός (ΟΠΩΣ ΚΑΤΕΤΕΘΗ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ), με το αίτημα να λάβει γνώση η Ολομέλεια της Βουλής για τα γεγονότα που καταγγέλλει:

ΧΑ
(Το τμήμα της επιστολής που έχει καλυφθεί αφορά καταγγελία για στενές και ιδιαίτερες διαπροσωπικές σχέσεις κυβερνητικού παράγοντα με δικαστίνες, σχέσεις που αφορούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και επιλέξαμε να μην δημοσιοποιήσουμε, παρ’ ότι επηρεάζουν άμεσα την εξέλιξη της υπόθεσης).
Η Χρυσή Αυγή παραθέτει επίσης αποσπάσματα από τα πρακτικά του Συμβουλίου Εφετών που, όπως υποστηρίζει, επιβεβαιώνουν απόλυτα την καταγγελία του δικαστικού.
Χ.Α

Μεϊμαράκης: “Θα κάνουμε το παν για παράνομες φυλακίσεις πριν τις εκλογές”!!!


Ακόμα μία απόδειξη του πόσο έχουν καταστρατηγηθεί το Σύνταγμα, το Πολίτευμα και η διάκριση εξουσιών στην χώρα μας αποτελεί η αγχωμένη και πανικόβλητη απάντηση του κομματικού προέδρου της Βουλής Μεϊμαράκη προς τις εγκάθετες ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου.

Ο δήθεν ακομμάτιστος πρόεδρος της Βουλής απολογείται, γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα οι παράνομες άρσεις ασυλίας ολόκληρης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής και υπόσχεται πως θα κάνει το παν, αυτή η αντισυνταγματική διαδικασία να ολοκληρωθεί το νωρίτερο δυνατόν.


Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στο κείμενό του στις ανακρίτριες αναφέρει ότι το Κοινοβούλιο δεν καθυστερεί, τονίζοντας ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες και κοινοβουλευτικά στάδια από τα οποία πρέπει να περάσει μια διάταξη για άρση της ασυλίας.

Αναλυτικά η απαντητική επιστολή: «Κ.κ. Ανακρίτριες,

Σε συνέχεια της από 16.4.2014 επιστολής σας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Βουλή των Ελλήνων και τα όργανα αυτής εξετάζουν το οικείο αίτημα χορηγήσεως ή μη αδείας για την άσκηση ποινικής δίωξης και την απαγγελία κατηγορίας κατά βουλευτών, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής και την αρμόζουσα αντικειμενικότητα, ευθύνη και κοινοβουλευτική δεοντολογία.

Όπως γνωρίζετε, το αίτημα αφορά σε μεγάλο αριθμό βουλευτών, η δε κοινοβουλευτική διαδικασία αποτελείται από πλείονα στάδια, στα οποία περιλαμβάνεται η ενημέρωση των εμπλεκόμενων βουλευτών, η γνωμοδοτική παρεμβολή κοινοβουλευτικής επιτροπής, η οποία σημειωτέον χρειάστηκε να προβεί σε ακρόαση βουλευτών εκτός του χώρου του Κοινοβουλίου, κλπ. Η εξέταση του ζητήματος ενώπιον της Ολομέλειας, για ένα έκαστο των βουλευτών, αποτελεί το τελευταίο στάδιο αυτής της διαδικασίας.

Ήδη η Ολομέλεια έχει αποφανθεί και χορήγησε την αιτηθείσα άδεια δίωξης κατά το άρθρο 62 του Συντάγματος για τους βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτη – Αβράμη, Ηλία Κασιδιάρη, Ελένη Ζαρούλια, Νικόλαο Κούζηλο και Δημήτριο Κουκούτση, κατά τη συνεδρίαση ΡΙΘ’/2.4.2014, γεγονός το οποίο και επισήμως σας γνωρίζω με την παρούσα.

Στη συνέχεια μεσολάβησε, κατά πάγια πρακτική, με απόφαση της Ολομέλειας διακοπή των εργασιών του Σώματος για τις εορτές του Πάσχα -η οποία σημειωτέον αναστέλλει την προθεσμία αποφάνσεως της Βουλής-, ενώ είθισται να επέρχεται διακοπή εργασιών και την περίοδο πριν από τη διεξαγωγή ευρωεκλογών ή εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αυτονόητο είναι ότι η Βουλή προχωρεί και ολοκληρώνει τη διαδικασία και για τους υπόλοιπους βουλευτές και θα σας γνωρίζω την έκβαση της διαδικασίας για έκαστη περίπτωση.

Ευάγγελος – Βασίλειος Ι. Μεϊμαράκης».

Ο Μεϊμαράκης βέβαια ξέχασε να αναφέρει πως όλες οι άλλες οι δικογραφίες κατά βουλευτών του αντισυνταγματικού τόξου, όπως αυτή του χρηματισμού του Μιχελάκη από τον Πάλλη αραχνιάζουν στα συρτάρια.

Να δούμε στο τέλος ποιος θα προλάβει ποιον… Η λαϊκή ετυμηγορία έρχεται γοργά και θα είναι αμείλικτη.



Ο υπουργός Δικαιοσύνης, φάνηκε να μην περιμένει αυτήν την ερώτηση. Η Σία Κοσιώνη -- που τα πήγε πολύ καλά μ' αυτήν την συνέντευξη -- του το 'ριξε ξαφνικά.

- Κύριε υπουργέ, σας ζητούν να παραιτηθείτε

Για δευτερόλεπτα ακολούθησε σιωπή. Σαν να μην υπήρξε ερώτηση. Ο κ. Αθανασίου την κοίταξε αμήχανα και ρώτησε τώρα αυτός.

- Η ερώτηση ποια είναι;

Η Σία Κοσιώνη την επανέλαβε και κείνος είπε γενικώς και αορίστως, πως είναι θέμα του πρωθυπουργού και...
«παραιτείται κάποιος, που δεν είναι συνεπής με τα καθήκοντά του, Δεν παραιτείται κάποιος, που είναι συνεπής με την ιστορία του».

Λίγο νωρίτερα, η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του ΣΚΑΙ, τον είχε στριμώξει άσχημα.

- Τα 'βγαλε όλα αυτά, που είπε ο κ. Μπαλτάκος από το κεφάλι του;

Ο υπουργός Δικαιοσύνης προσπάθησε να ξεφύγει με διάφορες υπεκφυγές, για να πει στο τέλος «όπως ο ίδιος ο κ. Μπαλτάκος είπε, «είπα όσα είπα, για να τον ξεφορτωθώ».
Η Σία Κοσιώνη, συνεχίζοντας την πίεση τον ρώτησε, δυο φορές μάλιστα, «εσείς τον πιστεύετε;», αλλά ευθεία και ξεκάθαρη απάντηση, δεν πήρε...

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.