Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Η σημερινή θρησκοληψία, της μεσαιωνικής παπαδοκρατίας, έγινε δυστυχώς θρησκευτικός καθωσπρεπισμός του 2015!!!

ΒΙΝΤΕΟ-ΒΟΜΒΑ!!ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ:
ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΗΣ "ΑΓΙΑΣ" ΒΑΡΒΑΡΑΣ!!! 
(Από τα υπόγεια του Βατικανού)
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ
Ακούστε τον Μητροπολίτη Φλωρίνης π. Αυγουστινος Καντιώτης τί λέει, για την απάτη των λειψάνων που ξεφουρνίζουν τα υπόγεια του Βατικανού!!

Μετά την γνωστή περιφορά των λειψάνων της θρησκευτικής ιεροτελεστίας (βλέπε:
Ορθόδοξη Mαύρη Μαγεία - Πτωματολατρεία & Φετιχισμός
και σχετικές εικόνες εδώ  η παπαδοκρατίας καλά κρατεί.
Βέβαια θα μου επισημάνεις τίμιε αναγνώστη μας ότι έχουμε την ορθόδοξη πίστη συνταγματικά επίσημη θρησκεία και αυτός ο λαός έχει 1700 τόσα χρόνια υπό θρησκευτική επιβολή της θρησκείας των ιουδαίων!!! Αυτό δεν θα το σχολιάσω, ως αυτονόητο επιβεβλημένο και θεσμοθετημένο εξαναγκαστικό κακό.
Το πρώτο σοκ λειψανολατρείας που υπέστην ήταν όταν πριν από αρκετά χρόνια όταν επισκεφτήκαμε το Άγιο Όρος  και μας εξανάγκασαν να φιλήσουμε (και όχι να προσκυνήσουμε) κόκαλα σε χρυσές λάρνακες. Η εικόνα αυτή με έχει σημαδέψει για δεκαετίες από τα παιδικά μου χρόνια:



ΣΣ: "...Οι αρχαίοι Έλληνες αποίκησαν την χερσόνησο του Αγίου Όρους πολύ πριν εγκατασταθούν εκεί οι καλόγεροι, η οποία κατά τους αρχαίους χρόνους ονομάζονταν Ακτή. Ξέρουμε πως υπήρχαν οκτώ πόλεις στην Ακτή: το Δίον, η Ολόφυξος,ο Άθως οι Ακροθώοι (εκεί όπου σήμερα βρίσκεται η Μονή Μεγίστης Λαύρας), οι Κλεωνές,η Απολλωνία,η Ουρανούπολη, το Παλαιώριο και η Θυσσός. Δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε την ακριβή θέση των οικισμών αυτών. Εικάζεται πως οι πρώτες τρεις βρισκόντουσαν στην ανατολική πλευρά και οι άλλες δύο στην δυτική. 
... Αν και ήξεραν ελληνικά, μιλούσαν κι άλλες γλώσσες, σύμφωνα με τον Θουκυδίδη. Οι πλυθησμοί που ζούσαν στην Ακτή τιμούσαν τους ίδιους θεούς με την λοιπή Ελλάδα. Στο υψηλότερο σημείο του Aθω ορθώνονταν ένα άγαλμα που ονομαζόταν ο «Αθώος Δίας» (εξ ου και η ονομασία Άθως), του οποίου η σκιά όταν έγερνε ο ήλιος λέγεται ότι άγγιζε τη Λήμνο. Οι πρώτοι κάτοικοι του Aθω λάτρευαν επίσης τη Δήμητρα, την Αφροδίτη, την Αρτέμιδα, τον Απόλλωνα και τον Ασκληπιό... 
...«μια ιδιοτυπία στη λατρεία της Αρτέμιδος: στην παρθένο θεά απευθύνονταν για να ζητήσουν βοήθεια κατά τον τοκετό», αφού μπορούσε να φανεί και κακότροπη, οπότε «οπλισμένη με τόξο, έριχνε ένα βέλος στην ετοιμόγεννη, δίνοντάς της αιφνίδιο θάνατο». Αυτό συνδέει την Αρτέμιδα...) [Βλέπε περισσότερα εδώ]
Δεν θέλω να επιχειραματολογήσω περισσότερο πάνω σε αυτό, ο καθένας έχει πρόσβαση σε πηγές και σε βιβλιογραφίες για να μορφώσει άποψη αλλά για να παραθέσω μία τελευταία φωτογραφία που έχει γίνει, αυτό που λέμε viral και απεικονίζει ιερέα να μοιράζει σε υποψηφίους των Πανελλήνιων Εξετάσεων στυλό τα οποία πρώτα έχει ευλογήσει...
Όλα έγιναν στον Μητροπολιτικό Ναό της Κομοτηνής πριν από λίγες ημέρες, σε λειτουργία για την πνευματική ενίσχυση των παιδιών που από διαγωνίζονται στις πανελλήνιες.
Στο τέλος, ο μητροπολίτης χάρισε από ένα στυλό σε όλους τους μαθητές, στον οποίο είναι χαραγμένη η ευλογία «ο Θεός μαζί σου». (από newsit)

Επίσης αυτό που ενοχλεί ακόμη και πιο συντηρητικούς κληρικούς είναι οι Ιερείς που εξαγιάζουν τα αυτοκίνητα τιμώντας τον προστάτη των οδηγών Αγίο Χριστόφορο.

Συνήθως αυτοί που βρίσκονται πάνω από τα ανοικτά καπό των αυτοκινήτων μας είναι οι μηχανικοί. Αυτή τη μέρα όμως, κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τον Άγιο Χριστόφορο, προστάτη των οδηγών, μπροστά από τα καπό παίρνουν θέση οι ιερείς.
 Πρόκειται για ένα παλιό έθιμο που στόχο έχει να κρατήσει μακριά τις κακοτυχίες και να χαρίσει στους οδηγούς ασφαλή ταξίδια. Σε ολόκληρη τη χώρα αυτή τη μέρα, πολλοί πιστοί πηγαίνουν τα αυτοκίνητα τους στις ενορίες τους όπου οι ιερείς κάνουν αγιασμό και ραίνουν τα αυτοκίνητα.
Στο Ναύπλιο, κάθε χρόνο οι οδηγοί συναντιόνται στο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου, όπου ο ιερέας π. Ραφαήλ Βουγιούκας αναβιώνει αυτό το έθιμο. (Από dogma)

Μία φώτο που δεν έχει διασταυρωθεί η εγκυρότητά της και παρόλα αυτά αναδημοσιεύεται από πολλά ηλεκτρονικά μέσα είναι η παρακάτω που μάλλον θυμηδία προκαλεί και ίσως να μην πείθει και κανέναν υποψήφιο οδηγό "πελάτη":

ΧΘΕΣ ΟΙ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ!!
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΓΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ 38:45 !!
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ!! (apollonios)

Περί λειψάνων, κοκάλων και άλλων τινών εδώ: (apollonios)

Ποιος είναι σήμερα ο ρόλος της Εκκλησίας; Ο φανατισμός, θρησκευτικός ή μη, δεν είναι κατακριτέος;
«Σπανίως υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις, όπως ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος, που σε κάνει να σκεφθείς ότι η Εκκλησία θα μπορούσε να διαδραματίσει και ρόλο θετικό· με την προϋπόθεση του χωρισμού της από το κράτος. Αλλά, όπως υπαινίσσεσθε, ο φανατισμός δεν είναι μόνο θρησκευτικός».

Η πολιτική και οι πολιτικοί προκαλούν φανατισμούς;
 «Ο πολιτικοί είναι στην πλειονότητά τους τόσο διεφθαρμένοι που αδυνατούν πλέον να προκαλέσουν φανατισμό υπέρ τους σε οποιοδήποτε κόμμα και αν ανήκουν. Η διαφθορά και η ανηθικότητα των πολιτικών ήταν το μεγαλύτερο δώρο που προσέφεραν σε σκοτεινές δυνάμεις, όπως των ναζιστών ή του ασχολούμενου με την πεολειχία κλήρου».

Φοβάστε; Τι φοβάστε πιο πολύ;
 «Αν το δω εγωιστικά, δεν φοβάμαι, γιατί έζησα σε μια αισιόδοξη γενιά, που σχεδόν δεν ήξερε τι θα πει φόβος. Γεννημένοι μετά από σπαραγμούς, μεγαλώσαμε με πίστη στην ειρήνη, τον έρωτα, την ανεξιθρησκία. Τώρα που πρωτοαισθανόμαστε την απειλή του σκότους είμαστε πια μεσήλικοι... Οταν όμως σκέφτομαι τους μαθητές μου ή γενικότερα τους νεότερούς μου, όχι μόνο φοβάμαι... τρέμω. Νιώθω ότι η  κατρακύλα προς μια τιτανομαχία μεταξύ του πολιτισμού που γνωρίζουμε και ενός νέου Μεσαίωνα είναι υπόθεση το πολύ μερικών δεκαετιών...».
Δημήτρης Μαυρίκιος: Οι φόβοι μου είναι της πραγματικότητας - Περισσότερα εδώ: ΤοΒΗΜΑ

Τέλος και για γενικότερη εμπέδωση: 
Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος

Βλέπε επίσης "Άθεοι, θα πεθάνετε…": Επιστημονική ανάλυση από βουλευτίνα του ΚΚΕ (Τρίζουν τα κόκαλα του Λένιν) (video)

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.