Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Τα 10 μέρη που πρέπει να δεις πριν... εξαφανιστούν (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Όπως συμβαίνει με τα ζώα, έτσι και τα μέρη απειλούνται με εξαφάνιση, με κάποια από τα πιο εκπληκτικά αξιοθέατα να εξαφανίζονται σταδιακά.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τους ωκεανούς, τους υφάλους, τις παραλίες, ακόμα και τις πόλεις, κάτι που οδηγεί σε δυνητικά δραστικές αλλαγές.

Η ανάπτυξη αποτελεί έναν ακόμη κίνδυνο τόσο για μέρη που μετρούν χιλιάδες χρόνια ζωής, όσο και για κουλτούρες και πολιτισμούς. Αν σου αρέσουν τα ταξίδια και σκέφτεσαι από τώρα το επόμενο, τα παρακάτω μέρη θα πρέπει να μπουν πρώτα στην λίστα σου!


1. Νησί του Πάσχα (Χιλή)

Γνωστό για τα 887 moai σκαλιστά, μονολιθικά αγάλματα, το Νησί του Πάσχα μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο από την διάλυση του πολιτισμού. Το απομονωμένο νησί έχει έναν μικρό πληθυσμό 5 χιλιάδων κατοίκων, εκ των οποίων περίπου το μισό είναι ιθαγενείς. Με τις πρόσφατες εξελίξεις, όπως την ανέγερση ενός πολυτελούς οικολογικού θερέτρου, υπάρχει φόβος για μεγάλη εισροή τουριστών. Καλύτερα να βιαστείς, πριν χρειαστείς άδεια για να δεις τα αρχαία πετρογλυφικά του νησιού, τις ζωγραφιές των σπηλαίων, τα moai και να κάνεις εκπληκτικές καταδύσεις.

2. Ανταρκτική

Σύμφωνα με τη NASA, η παγωμένη ήπειρος της Ανταρκτικής αποψύχεται. Μπορεί να υπάρχει ακόμα κάποιος χρόνος μέχρι να "λιώσει", αλλά γίνονται προσπάθειες ελαχιστοποίησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του τουρισμού. Τα κρουαζιερόπλοια που μεταφέρουν περισσότερους από 500 επιβάτες δεν επιτρέπεται πλέον να πλέουν στα στενά.

3. Machu Picchu και Choquequirao (Περού)

Η ανάπτυξη θα επηρεάσει σημαντικά τα ερείπια του αρχαίου πολιτισμού της Choquequirao, που είναι γνωστή ως "το άλλο Μάτσου Πίτσου". Η περουβιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα την κατασκευή ενός τελεφερίκ 3 μιλίων στην "αδελφική πόλη" του Μάτσου Πίτσου. Σαν αποτέλεσμα, ο τουρισμός θα εκτοξευθεί από 5 επισκέπτες την ημέρα σε 3 χιλιάδες, όταν ολοκληρωθεί το έργο το 2015.

4. Όρος Κιλιμάντζαρο (Τανζανία)

Λίγα σημεία του κόσμου είναι τόσο γραφικά όσο το ηφαιστειακό βουνό του Κιλιμάντζαρο. Η ψηλότερη κορυφή της Αφρικής είναι αγαπημένη από πεζοπόρους και αυτή που ενέπνευσε τον Χέμινγουεϊ να γράψει το διήγημα "Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο". Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο "Proceedings of the National Academy of Sciences" υποστηρίζει ότι τα χιόνια είναι πιθανόν να χαθούν σε είκοσι χρόνια, αναφέροντας ότι το 85% των παγετώνων έχει ήδη εξαφανιστεί από τον προηγούμενο αιώνα.

5. Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος (Αυστραλία)

Γνωστό ως ένα από τα καλύτερα μέρη για καταδύσεις στον κόσμο, ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος πάσχει από την αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών, την ρύπανση των υδάτων και της αλιείας, οι οποίες προκαλούν διάβρωση στο μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο στον κόσμο.Μερικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να πεθάνει μέσα στα επόμενα 40 χρόνια, παίρνοντας μαζί του ένα σημαντικό ποσοστό θαλάσσιας ζωής που βρίσκεται μέσα στον ύφαλο.

6. Culebra και Vieques

Αν και τα δύο νησιά - μικροί παράδεισοι ανοικτά της ανατολικής ακτής του Πουέρτο Ρίκο-, έχουν καταφέρει να επιβιώσουν από τις ασκήσεις βομβαρδισμού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που θέτουν σε κίνδυνο το περιβάλλον, η σημερινή απειλή ακούει στο όνομα υπερανάπτυξη. Οι ντόπιοι ανησυχούν ότι τα νησιά δεν θα παραμείνουν "παρθένα" για αρκετό καιρό ακόμη.

7. Νεκρά Θάλασσα (Ισραήλ και Ιορδανία)

Όταν οι όμορφες χώρες άρχισαν να αποσπούν νερό από τον κεντρικό παραπόταμο της Νεκράς Θάλασσας πριν πενήντα χρόνια, η διάσημη, αλμυρή θάλασσα άρχιζε να εξατμίζεται κατά τρία πόδια τον χρόνο, σύμφωνα με μελέτες της ισραηλινής κυβέρνησης. Η προτεινόμενη απάντηση είναι το “Red-Dead” project, όπου θα διοχετεύεται νερό από την Ερυθρά Θάλασσα στη Νεκρά.

8. Taj Mahal (Ινδία)

Η UNESCO και ορισμένες ομάδες διατήρησης προτρέπουν την Ινδία να κλείσει το Ταζ Μαχάλ, αφού η ατμοσφαιρική ρύπανση, η πρόχειρη αποκατάσταση, η πληθυσμιακή έκρηξη, και οι επιπτώσεις του τουρισμού έχουν διαβρώσει το εξωτερικό του κτιρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι μέρες που το παλάτι θα λειτουργεί μπορεί να είναι μετρημένες. Γι' αυτό πήγαινε όσο πιο γρήγορα μπορείς για να θαυμάσεις ένα μαγευτικό αξιοθέατο.

9. Βενετία (Ιταλία)

Αν και τα κανάλια της Βενετίας προκαλούν μια αίσθηση ρομαντισμού, η "πλωτή πόλη" της Ιταλίας θα μπορούσε ακολουθήσει τον δρόμο της Ατλαντίδας: οι πλημμύρες έχουν αυξηθεί εδώ και χρόνια, και οι επιστήμονες αναρωτιούνται πόσο καιρό μπορεί η Βενετία να μείνει πάνω από το νερό.

10. Θιβέτ

Τοποθετημένο στα Ιμαλάια, το Θιβέτ με τον μοναδικό πολιτισμό βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης, δεδομένου ότι η χώρα τέθηκε υπό κινεζικό έλεγχο το 1950. Παρά τις προσπάθειες των ακτιβιστών, όπως ο ηθοποιός Richard Gere και του Δαλάι Λάμα για την απελευθέρωση του Θιβέτ από την κινεζική κατοχή, λέγεται ότι τόσο η γλώσσα όσο και πολλές πολιτιστικές παραδόσεις έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται. Επίσης, η κινεζική κυβέρνηση παγώνει τις τουριστικές άδειες από καιρό σε καιρό - ανάλογα με την τρέχουσα πολιτική μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά όταν θελήσεις να το επισκεφτείς.

To Subscribe Our Channel Please Click Below Link: - ta-10-meri-poy-prepei-na-deis-prin-exafanistoyn-foto-vinteo
http://goo.gl/CnuhTj
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.