Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Δικαστές για πύλες ανίχνευσης Covid στα δικαστήρια: «Ούτε προαιρετική τοποθέτηση μετά την ανακοίνωση του ΕΟΦ»

"Όσοι εντός και εκτός του Δικαστικού Σώματος υποβάθμιζαν τη σπουδαιότητα του ζητήματος βρίσκονται τώρα εκτεθειμένοι" αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ούτε προαιρετική τοποθέτηση πυλών ανίχνευσης του κορονοιού στα δικαστήρια (για τις οποίες είχαν υποβληθεί σχετικά αιτήματα από τον περασμένο Μάρτιο) είναι η απάντηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΦ και κατέγραψε το dikastiko.gr  

   

H Ενωση αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Η προχθεσινή απόφαση του Ε.Ο.Φ. σχετικά με την επικινδυνότητα των πυλών ή θαλάμων ψεκασμού για την υγεία των πολιτών συνιστά πλήρη δικαίωση της θέσης που εξ αρχής και χωρίς περιστροφές έλαβε η Ένωσή μας ως προς την ανάγκη να γνωμοδοτήσει η επιστημονική κοινότητα πριν την τοποθέτηση των συγκεκριμένων μηχανημάτων. Για τον λόγο αυτό καλέσαμε τις διοικήσεις των Δικαστηρίων να αναμείνουν τις επίσημες θέσεις των αρμόδιων φορέων. Όσοι εντός και εκτός του Δικαστικού Σώματος υποβάθμιζαν τη σπουδαιότητα του ζητήματος βρίσκονται τώρα εκτεθειμένοι. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να υπαναχωρήσει άμεσα από τον αρχικό σχεδιασμό του για αγορά επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία και απρόσφορων για την προστασία από την πανδημία πυλών ψεκασμού. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι πύλες αυτές δεν μπορούν πλέον να τοποθετηθούν ούτε καν σε επίπεδο προαιρετικής χρήσης. Τα κονδύλια που είχαν προϋπολογιστεί για την αγορά αυτών των πυλών ζητούμε να διατεθούν για την κάλυψη σημαντικών ελλείψεων που παρατηρούνται στα Δικαστήρια ως προς τα μέσα προστασίας από τον κορoνοϊό».   

 Υπενθυμίζεται πως ήδη οι δικηγόροι πρόσφατα είπαν ναι στην τοποθέτηση υπό προϋποθέσεις, ενώ η διαδικασία είχε ξεκινήσει με αιτήματα διοικήσεων δικαστηρίων στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

https://www.dikastiko.gr/se-proto-plano/dikastes-gia-pyles-anichneysis-covid-sta-dikastiria-oyte-proairetiki-topothetisi-meta-tin-anakoinosi-toy-eof/ 

=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.