Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο άνθρωπος που δεν ήξερε πολλά

Για μια ακόμη φορά επιχειρείται να «βγει από το κάδρο» των ευθυνών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα για το χάος στον ΟΣΕ - Και πάλι η γραμμή σωτηρίας του πρωθυπουργού είναι η άγνοια και η έλλειψη ενημέρωσης - Σφοδρά πυρά από την Π. Τσαπανίδου: «4 χρόνια τώρα ο Μητσοτάκης μοιράζει ευθύνες σε όλους και δεν αναλαμβάνει καμία»

Με ένα φαιδρό επιχείρημα που θέτει επί της ουσίας το ερώτημα εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ελέγχει την κυβέρνησή του και τους υπουργούς του επιχείρησε ο Γιάννης Οικονόμου να βγάλει από το κάδρο των ευθυνών τον πρωθυπουργό την ώρα που η οργή των πολιτών για τις κυβερνητικές ευθύνες όσον αφορά στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη γιγαντώνεται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήξερε τίποτα για το μέγεθος του προβλήματος στον ΟΣΕ και για το χάος στη διοίκηση του οργανισμού καθώς κανείς δεν τον ενημέρωσε εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ο Γιάννης Οικονόμου δέχθηκε βροχή ερωτήσεων για το εάν κάποιος στην κυβέρνηση ήξερε το μέγεθος του προβλήματος με την ασφάλεια του ΟΣΕ, αν το ήξερε ο Κώστας Καραμανλής και εάν το ήξερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

«Προφανώς σε επίπεδο πρωθυπουργού η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει. Προφανώς οι αρμόδιοι έπρεπε να ξέρουν. Δεν είχε μεταφερθεί τέτοια εικόνα στον πρωθυπουργό, δεν είχε μεταφερθεί το χάος. Όλη η αλυσίδα των υπευθύνων από τη διοίκηση του ΟΣΕ μέχρι τον υπουργό έχει ευθύνη».

Ο κ. Οικονόμου μίλησε ακόμα για «μαύρι χάλι που υπήρχε στη διοίκηση του ΟΣΕ» και βρήκε την ευκαιρία να στρέψει τα βέλη του, όχι στην αντικειμενική ευθύνη της κυβέρνησης αλλά «στη νοοτροποία του λουφάρω και φεύγω μισή ώρα νωρίτερα από τη βάρδια, βάζω τον καινούριο για να πάρουν τα ρεπό τους οι παλιοί, κάνω τον έξυπνο και φεύγω παίρνοντας μια αναρρωτική άδεια την επόμενη μέρα για να μην μπλέξω».

Για τις συμβάσεις είπε ότι η στορία και η εξελιξή τους θα αποδειχθεί στη Βουλή, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε ένα τελματωμένο έργο και ότι από το 2019 «με καθυστερήσεις ξεμπλοκαρίστηκε ένα έργο που σήμερα έχει παραδοθεί στο 70%».

Δεν απάντησε για την υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή απλώς είπε πως οι αποφάσεις θα παρθούν όταν έρθει η ώρα γιατί τώρα δεν είναι του παρόντος.

Για το εάν ο τέως υπουργός, που κρύβεται μέχρι σήμερα, θα δώσει εξηγήσεις, ο κ. Οικονόμου απάντησε με γενικολογίες: «Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι, και πρωτίστως οι πολιτικοί, που έχουν οποιοδήποτε ρόλο στην υπόθεση, οφείλουν να είναι στη διάθεση αυτών που κάνουν τις έρευνες» και στο καυτό ερώτημα αν θα εμφανιστεί στη Βουλή εκτίμησε ότι« θα πάει».

Κ. Μητσοτάκης: Ο άνθρωπος που δεν ήξερε πολλά

Η πρωθυπουργική άγνοια έχει υπάρξει πάγια γραμμή άμυνας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε όλες τις μείζονες κρίσεις που αντιμετώπισε η χώρα τα τελευταία χρόνια. Αν πιστέψουμε τον πρωθυπουργό και τον εκπρόσωπό του, ο Κ. Μητσοτάκης αγνοούσε την αλήθεια για τις ΜΕΘ όταν ο κορωνοϊός θέριζε εντός και εκτός εντατικών, αλλά και όταν η κρατική ΕΥΠ και ο συμπαραστάτης της, το Predator, παρακολουθούσαν πολιτικούς, δημοσιογράφους και την ηγεσία του στρατού. Και σήμερα, ο πρωθυπουργός διά του κυβερνητικού εκπροσώπου εμφανίζεται να μην έχει καμία γνώση και ενημέρωση για το χάος που επικρατούσε στον ΟΣΕ. 

Ας δούμε αναλυτικά όμως τις δηλώσεις αγνοίας του πρωθυπουργού:

ΜΕΘ και κορωνοϊός: Ήταν Δεκέμβριος του 2021 όταν από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την πανδημία του κορωνοϊού και για τους χιλιάδες νεκρούς, ισχυρίστηκε ανερυθρίαστα ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη θνησιμότητα στους ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Κανένας, όπως φαίνεται, από το επιτελείο του και τους συμβούλους του δεν του το είχε αναφέρει. Γι' αυτό και ξεστόμισε το εξής στη Βουλή:

«Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς, σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Δεν έχω. Έχετε εσείς; Φέρτε τη!». 

Πολύ σύντομα η έρευνα εμφανίστηκε και μάλιστα με την υπογραφή του Σ. Τσιόδρα, συμβούλου και έμπιστου του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Υποκλοπές: Ήταν Αύγουστος του 2022 όταν «έσκασε» το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών με τα πρώτα στοιχεία να αφορούν στην παρακολούθηση από την ΕΥΠ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑ, Νίκου Ανδρουλάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό μετά από εισήγηση των επικοινωνιακών συμβούλων του και ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Αυτό που έγινε μπορεί να ήταν σύμφωνο με το γράμμα του νόμου, ήταν όμως λάθος. Δεν το γνώριζα και προφανώς δεν θα το επέτρεπα ποτέ».

Στη γραμμή της άγνοιας, επέμεινε και όταν οι αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις μετατράπηκαν σε τσουνάμι φτάνοντας ακόμη και στην ηγεσία του στρατού. 

Τραγωδία στα Τέμπη: Η τρίτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ανήξερος με ευθύνη των υπουργών του είναι με την τραγωδία των Τεμπών, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε σήμερα Τρίτη (14/3) και υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα για το χάος στον ΟΣΕ καθώς κανένας, ούτε ο Κώστας Καραμανλής,  δεν τον ενημέρωσε επί τέσσερα χρόνια για το χάος και το αλαλούμ στον οργανισμό.

Αυτή η άγνοια είναι αλήθεια ότι δεν τον εμπόδισε σε όλη τη διάρκεια της θητείας του να μας ενημερώνει με δηλώσεις για το έργο της κυβέρνησής του στις σιδηροδρομικές υποδομές, τη συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου και τη θωράκιση της ασφάλειας του σιδηροδρόμου, ενώ άπαντες στην επικράτεια γνωρίζουν επίσης ότι την 1η Μαρτίου, αν δεν γινόταν το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο πρωθυπουργός θα εγκαινίαζε το σύστημα της τηλεδιοίκησης στον ΟΣΕ. Πάντοτε, εν αγνοία του... 

***

Π. Τσαπανίδου: Τέσσερα χρόνια τώρα ο Μητσοτάκης μοιράζει ευθύνες σε όλους και δεν αναλαμβάνει καμία

H δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Πόπης Τσαπανίδου (14/3/23):

«Τέσσερα χρόνια τώρα ο Μητσοτάκης μοιράζει ευθύνες σε όλους και δεν αναλαμβάνει καμία»

“Στην αρχή ο κ. Μητσοτάκης είπε πως για όλα φταίει ο σταθμάρχης.

Μετά πως «φταίνε όλοι» και σήμερα μάθαμε από τον εκπρόσωπό του ότι δεν γνώριζε τίποτα από όσα γίνονταν στον ΟΣΕ.

Επίσης, δε γνώριζε ότι η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ οδηγεί με βεβαιότητα σε θανάτους δε γνώριζε για τις υποκλοπές δε γνώριζε και για την κατάσταση στον ΟΣΕ, για την οποία οι εργαζόμενοι προειδοποιούσαν επίμονα με εξώδικα.

Τέσσερα χρόνια τώρα, μοιράζει ευθύνες σε όλους και δεν αναλαμβάνει καμία ο ίδιος.

Δεν καταλαβαίνει ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και προσβάλλει τα θύματα και τις οικογένειές τους; ”.


----------------------------------------------------

Έχασε τα λόγια του ο Οικονόμου... Τι να πρωτοκάνει; Να επαναλαμβάνει τα κυβερνητικά ψέματα, να ξεπλένει τον κυνισμό Μητσοτάκη και Γεωργιάδη, να κάνει τον ανήξερο για το Predator...



=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.