Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Μαθηματικά και σεξ | Clio Cresswell | TEDxSydney - Mathematics and sex

Τα μαθηματικά και το σεξ είναι βαθιά συνυφασμένα. Από τη χρήση μαθηματικών για την αποκάλυψη προτύπων στη σεξουαλική μας ζωή, τη χρήση του σεξ για να προετοιμάσει τον εγκέφαλό μας για ορισμένους τύπους προβλημάτων, μέχρι την κατανόησή τους όσον αφορά τις εξελικτικές ρίζες του εγκεφάλου μας, η Dr Clio Cresswell μοιράζεται τη γνώση της για όλα αυτά.

   

 Η Δρ Clio Cresswell είναι Ανώτερη Λέκτορας στα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ που ερευνά την εξέλιξη της μαθηματικής σκέψης και τον ρόλο των μαθηματικών στην κοινωνία. 

Γεννημένη στην Αγγλία, πέρασε ένα μέρος της παιδικής της ηλικίας σε ένα ελληνικό νησί και στη συνέχεια σπούδασε στη νότια Γαλλία όπου σπούδασε Εικαστική Τέχνη. 

Στα δεκαοκτώ της ανακάλυψε ταυτόχρονα τις χαρές της Αυστραλίας και των μαθηματικών, ακολούθως κέρδισε το μετάλλιο του Πανεπιστημίου και ολοκλήρωσε διδακτορικό στα μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας. 

Η επικοινωνία των μαθηματικών είναι το πεδίο και το πάθος της. 

Η Clio εμφανίστηκε σε εκπομπές σχολίων, συζητήσεων και συνεντεύξεων. 

Συμμετείχε σε ραδιοφωνικές ομάδες πρωινού και σε προγράμματα επικαιρότητας. πάντα εκεί αναδεικνύοντας το μαθηματικό στοιχείο στη ζωή μας. 

Είναι συγγραφέας των Μαθηματικών και του Σεξ. . .

Το TEDxSydney είναι μια ανεξάρτητα οργανωμένη εκδήλωση με άδεια από το TED από τον μακροχρόνιο TEDster, Remo Giuffré (REMO General Store) και διοργανώνεται από το δίκτυο συναδέλφων του General Thinking και άλλους μακροχρόνιους συνεργάτες του. 

Το TEDxSydney έχει γίνει η κορυφαία πλατφόρμα και αγωγός για τη διάδοση των αυστραλιανών ιδεών, της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και του πολιτισμού στον υπόλοιπο κόσμο. 

Στο πνεύμα των ιδεών που αξίζει να διαδοθούν, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών, αυτοοργανωμένων εκδηλώσεων που φέρνουν κοντά τους ανθρώπους για να μοιραστούν μια εμπειρία που μοιάζει με το TED. 

Σε μια εκδήλωση TEDx, το βίντεο TEDTalks και οι ζωντανοί ομιλητές συνδυάζονται για να πυροδοτήσουν βαθιά συζήτηση και σύνδεση σε μια μικρή ομάδα. 

Αυτές οι τοπικές, αυτοοργανωμένες εκδηλώσεις ονομάζονται TEDx, όπου x = ανεξάρτητα οργανωμένη εκδήλωση TED. 

Το συνέδριο TED παρέχει γενική καθοδήγηση για το πρόγραμμα TEDx, αλλά οι μεμονωμένες εκδηλώσεις TEDx οργανώνονται από μόνοι τους.* (*Με την επιφύλαξη ορισμένων κανόνων και κανονισμών)

 =====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.