Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Το Σύννεφο των Προσωπικών Δεδομένων - The Cloud: Ποιος έχει πρόσβαση σε όλα αυτά τα προσωπικά μας δεδομένα;

 

Το σύννεφο, είναι ένα σύμβολο που οι χρήστες των κινητών και των υπολογιστών γνωρίζουν πολύ καλά: ονομάζεται «CLOUD» και είναι η τελευταία τάση στο ίντερνετ, προκειμένου να γίνει η ζωή μας πιο εύκολη.


Οι φωτογραφίες μας και η μουσική μας δεν αποθηκεύεται, πια, στο κινητό, το τάμπλετ ή το λάπτοπ, αλλά στο Cloud , με χρήση μόνο μέσω ίντερνετ. Πίσω από αυτή την «ευκολία» βρίσκονται τεράστιες, ηλεκτρονικές αποθήκες, διασκορπισμένες στα τέσσερα σημεία της γης.

Όταν διαβάζουμε τα μέιλ μας, όταν συμπληρώνουμε την φορολογική μας δήλωση και ανεβάζουμε μια φωτογραφία μας στο Facebook, τα προσωπικά μας στοιχεία αποθηκεύονται στο Cloud , χωρίς να μας ενημερώσει ποτέ κανείς.

Ποιος έχει πρόσβαση σε όλα αυτά τα προσωπικά μας δεδομένα;

ΤΜΗΜΑ ΒΙΝΤΕΟ: Το Σύννεφο των Προσωπικών Δεδομένων - The Cloud
https://www.youtube.com/watch?v=lN6fJ9I9MGU

For Educational Purposes Only.

 =====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.