Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Ο Μπακογιάννης ψάχνει στην Ακαδημία Πλάτωνος την… Πολιτεία του Πλάτωνα; [βίντεο] και γιατί όχι και την "Χαμένη Ατλαντίδα"


Επικό μαργαριτάρι από τον δήμαρχο Αθηναίων. Μήπως να γκρεμίσουμε και τα μισά Πατήσια; Μπορεί να έχουμε μπαζώσει και τη χαμένη Ατλαντίδα εκεί τριγύρω.

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει εδώ και αρκετές ώρες ένα βίντεο με τον δήμαρχο Αθηναίων να εκτοξεύσει ένα επικό μαργαριτάρι στην προσπάθειά του να προπαγανδίσει την καταστροφή που δρομολογεί στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Το βίντεο περιλαμβάνει ένα απόσπασμα από πρόσφατη ομιλία του στο Φόρουμ των Δελφών, όπου ο Κώστας Μπακογιάννης, επιθυμώντας να υπερασπιστεί την επέμβαση στην περιοχή του αρχαιολογικού πάρκου για την οποία υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις, μπερδεύει την Ακαδημία Πλάτωνος με το εμβληματικό έργο του «Πολιτεία» του Πλάτωνα.



«Γίνονται αρχαιολογικές εσκαφές διότι από κάτω έχουμε μια ολόκληρη πολιτεία, την πολιτεία του Πλάτωνα, την οποία την έχουμε επιχωματώσει», είπε ο Κώστας Μπακογιάννης και το… πάρτι στο Twitter ξεκίνησε.


 


Εμείς από την πλευρά μας να προτρέψουμε τον δήμαρχο Αθηναίων να στρέψει την προσοχή του και στα Κάτω Πατήσια. Κάπου εκεί υπάρχει η οδός Άτλαντος, οπότε ίσως να γκρεμίσουμε τη μισή συνοικία γιατί ποιος ξέρει, μπορεί οι πρόγονοί μας να έχουν μπαζώσει από κάτω και την χαμένη Ατλαντίδα. Δε χάνουμε κάτι… [efsyn.gr]


Σημείωση:

Ο Κώστας Μπακογιάννης επεσήμανε στο πρόσφατο φόρουμ των Δελφών το εξής:

«Γίνονται αρχαιολογικές εκσκαφές διότι από κάτω έχουμε μια ολόκληρη πολιτεία, την Πολιτεία του Πλάτωνα, την οποία την έχουμε επιχωματώσει».

Εμείς ενθουσιαστήκαμε γιατί μάθαμε, επιτέλους, και κάτι καινούργιο παρακολουθώντας έναν πολιτικό.

Να σοβαρευτούμε και να ξεκαθαρίσουμε κάτι, λοιπόν:

Η Πολιτεία του Πλάτωνα είναι έργο, είναι κείμενο, όχι αληθινή πολιτεία, πόλη.

Γράφτηκε περίπου το 380 π.Χ.,ή ολοκληρώθηκε γύρω στα 374 π.Χ., σύμφωνα με την Βικιπαίδεια, και είναι παγκόσμιας εμβέλειας γραπτό που έχει ασκήσει μεγάλη επιρροή τόσο στη φιλοσοφία, όσο και στην πολιτική θεωρία.

Στην Πολιτεία, ο Σωκράτης, μαζί με επιφανείς Αθηναίους και ξένους συζητούν τη σημασία της δικαιοσύνης και εξετάζουν κατά πόσο είναι πιο ευτυχισμένος ένας δίκαιος άνθρωπος από έναν άδικο, κατασκευάζοντας μια ουτοπική πολιτεία, την “Καλλίπολη”, με κυβερνώντες τους φιλόσοφους-βασιλείς.

Η αρχική αρχαιοελληνική ονομασία Πολιτεία σημαίνει το δόγμα και τον χαρακτήρα μιας πολιτικής κοινωνίας, δηλαδή το πολίτευμά της. Period, κύιρε Μπακογιάννη.

Επίσης, δεν είναι ντροπή να πείτε ότι κάνατε λάθος, να το διορθώσετε. Σιγά, εμείς είμαστε αλάνθαστοι; Απλώς, επειδή υποτίθεται ότι η Νέα Δημοκρατία ενδιαφέρεται (άρα και γνωρίζει;) για τον ελληνικό πολιτισμό. [

The FAQ Team

]

  Η Χαμένη Ατλαντίδα - Πλάτων - Ελληνικοί Υπότιτλοι - Documentary

Ο Θρύλος της Χαμένης Ατλαντίδας γοητεύει. Ο Πλάτωνας είτε επινόησε την ιστορία αυτή είτε την μεταφέρει απο κάποιον άλλον, όπως και να έχει έχει περάσει στην συλλογική μνήμη της ανθρωπότητας σαν μία ιστορία που όλοι γνωρίζουν. 

 =====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.