Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Σωτηρία Μπέλλου - ο αγέρας στους δρόμους: «Προπαγάνδα και παραπληροφόρηση» - Γάζα: Αλήθεια πνιγμένη στο αίμα! Ο Α. Χατζηστεφάνου μιλά για την προπαγάνδα που σκεπάζει πτώματα

 
«Copaganda»: Ο Ά. Χατζηστεφάνου προέβλεψε τι θα πουν ΕΛΑΣ- ΜΜΕ για τον 16χρονο 
Ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου παραθέτει τα βήματα της «Copaganda» για τον πυροβολισμό 16χρονου στο κεφάλι από αστυνομικό. 


Παρουσίαση του βιβλίου του Άρη Χατζηστεφάνου «Προπαγάνδα και παραπληροφόρηση» (εκδόσεις Τόπος). Μιλάει ο συγγραφέας του βιβλίου και δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την δεύτερη μέρα του «books n’ beer 2023» (Σάββατο 10 Ιουνίου 2023), με θέμα την κατάσταση του ελληνικού τύπου όπου έγινε παρουσίαση ανεξάρτητων δημοσιογραφικών ομάδων και παρατηρητηρίων, καθώς και των υποθέσεων που ανέδειξαν τη σεζόν 2022-2023 στο πλαίσιο του δικαστικού ρεπορτάζ

Γάζα: Αλήθεια πνιγμένη στο αίμα! Ο Α. Χατζηστεφάνου μιλά για την προπαγάνδα που σκεπάζει πτώματα:


Σε όλους τους πολέμους «η αλήθεια είναι το πρώτο θύμα», συνηθίζουμε να λέμε.

Στη Μέση Ανατολή φαίνεται ότι της δίνουν και τη χαριστική βολή για να βεβαιωθούν ότι τη σκότωσαν.

Ο μηχανισμός προπαγάνδας του Ισραήλ ,είναι ίσως ισχυρότερος και από τις Ένοπλες Δυνάμεις τους. Στην περίπτωση της σύγκρουσης με τη Χαμάς, αυτός ο μηχανισμός έχει βρει απόλυτη στήριξη από μέσα ενημέρωσης της Δύσης.
Και τα ελληνικά…
Ο Άρης Χατζηστεφάνου δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Προπαγάνδα και παραπληροφόρηση: πώς τις εντοπίζουμε», δίνει μάχη μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και της ιστοσελίδας info-war να αποκαλύψει ψεύδη, μισές αλήθειες και διαστρέβλωση γεγονότων από τον μηχανισμό προπαγάνδας του Ισραήλ.

Έχει αντίστοιχο μηχανισμό η Χαμάς; Προφανώς, αλλά όπως εξηγεί ο Άρης Χατζηστεφάνου η σύγκρουση είναι πιο άνιση ακόμη κι απ΄ αυτή που γίνεται στο πεδίο , όπου από την μία υπάρχουν βόμβες και από την άλλη άμαχοι.
Ο Άρης Χατζηστεφάνου καταδικάζει την επίθεση της Χαμάς εναντίον αμάχων αλλά δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι αυτό και μόνο το γεγονός μπορεί να αιτιολογήσει όσα κάνει το Ισραήλ.
Περιγράφει τον μηχανισμό των ισραηλινών που δρα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παλαιότερα τον «γνώρισε από μέσα» παριστάνοντας το «φιλοϊσραηλινό τρολ».
Μιλά για τον ανηλεή πόλεμο που δέχονται λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημερωτικές πλατφόρμες που μεταδίδουν την άλλη άποψη ή απλά θέτουν ερωτήματα για την κρίση στη Μέση Ανατολή.
Πως κρίνει την δημοσιογραφική κάλυψη του πολέμου από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης;

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.