Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Μια μεγάλη λαϊκή φωνή που πέθανε πάμφτωχη και ξεχασμένη - Κηδεύτηκε με έξοδα του γραφείου τελετών!

 

Η κηδεία της Φωτεινής Μαυράκη τελέστηκε με μέριμνα του γραφείου τελετών «Το Πρώτο» από την Κομοτηνή, αφού δε βρέθηκε κανένας για να καλύψει ούτε καν τα έξοδα. Η Φωτεινή Μαυράκη από 13 ετών ανέβηκε στο πάλκο όπου και έμεινε έως το 1996, ερμηνεύοντας επιτυχίες δίπλα σε Πάνο Γαβαλά, Μανώλη Αγγελόπουλο, Σπύρο Ζαγοραίο, Σωτηρία Μπέλλου

   

Μία δωρεάν κηδεία για μία παλαίμαχη του ελληνικού τραγουδιού. Σε ηλικία 69 ετών άφησε την τελευταία της πνοή στον Ίασμο Ν. Ροδόπης η Μαρία Κιορ Αλή Ογλού όπως ήταν το πραγματικό της όνομα ή Φωτεινή Μαυράκη το όνομα με το οποίο έγινε ευρέως γνωστή. . . .
Αργά το βράδυ του Σαββάτου, με πολλά προβλήματα υγείας και έχοντας για συντροφιά τον έναν από τους τρεις γιους της, μία από τις δημοφιλέστερες φωνές του πάλκου τη δεκαετία του ’60, σίγησε για πάντα. 
Η σχέση της με τον Ίασμο ανάγεται χρόνια πριν, όταν επέστρεψε εκεί, σε ένα σπίτι – ερείπιο, στο οποίο έμεινε για αρκετό διάστημα, ουσιαστικά μοιράζοντας το χρόνο της ανάμεσα σε Ίασμο και Θεσσαλονίκη.
   • ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ Νο 4  


Μικροί, μεγάλοι, πλούσιοι και φτωχοί
Χρωστάμε όλοι, στο χάρο μια ψυχή
Μουσαφιραίοι ήμαστε, στο χώμα που πατάμε
Απ' το μηδέν προήλθαμε, και στο μηδέν θα πάμε
 
Του χάρου το γραμμάτιο
Όλοι θα το ξοφλήσουμε
Τι σήμερα, τι αύριο
Τη στράτα μας θα κλείσουμε
 
Κανείς δεν μένει για πάντα στη ζωή
Και κάποιο χέρι μας κόβει την πνοή
Ανθρώποι με διπλή ψυχή, στον κόσμο δεν υπάρχουν
Κι οι πλούσιοι και οι φτωχοί, το ίδιο τέλος θα 'χουν
 
Του χάρου το γραμμάτιο...

Μουσαφιρέοι Είμαστε

Μαυράκη Φωτεινή

 

Μουσική/Στίχοι: Βασιλόπουλος Γιάννης/Ατραΐδης Ευάγγελος


===================== 
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.