Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Έγκλημα Τέμπη: Ξεκίνησαν το μπάζωμα δίπλα στις σορούς των νεκρών – Βίντεο σοκ από drone της πυροσβεστικής


Την αρχή της διαδικασίας του μπαζώματος δείχνει λεπτό προς λεπτό αποκαλυπτικό βίντεο από drone της πυροσβεστικής, αποδεικνύοντας πέραν πάσης αμφιβολίας πως η όλη διαδικασία ξεκίνησε από τις πρώτες κιόλας ώρες, πριν καλά καλά περισυλλεγούν όλες οι σοροί των θυμάτων, με την εκχωμάτωση μεγάλου μέρους αδρανών υλικών και σημαντικών πειστηρίων από τον τόπο του εγκλήματος.

Πρόκειται για εικόνες που κατέγραφαν λεπτό προς λεπτό το έγκλημα και μεταδίδονταν ζωντανά στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, χωρίς κάποιος να παρέμβει ώστε να σταματήσει τις συγκεκριμένες ενέργειες.

Την ίδια ώρα, για πρώτη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης μιλά για ευθύνες, ενώ τόσο καιρό κυβερνητικά χείλη διαλαλούσαν πως όλα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου. Χαρακτηριστικά ανέφερε «για εμάς το δυστύχημα των Τεμπών υπαγορεύει μία και μόνο υποχρέωση, να αναδειχτεί από τη δικαιοσύνη και μόνο από τη δικαιοσύνη όλη η αλήθεια και όποιος-α έχει ευθύνη ποινική εν προκειμένω…».

Καρέ καρέ εικόνες από τον τόπο του εγκλήματος:

Το βιντεοληπτικό υλικό που αποκαλύπτει το documentonews.gr δημοσιεύουμε προέρχεται από drones της ομάδας ΣμηΕΑ υπηρεσιών του πυροσβεστικού σώματος που απέστελλαν ζωντανή μετάδοση στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) από τον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για το ποιος έβλεπε τις εικόνες.

Πρόσβαση στις εν λόγω εικόνες που αναμεταδίδονταν στο ΕΣΚΕΔΙΚ έχει η ηγεσία του ΠΣ, η ηγεσία της πολιτικής προστασίας, καθώς και οι εκπρόσωποι όλων των σωμάτων και φορέων που στελεχώνουν το ΕΣΚΕΔΙΚ, όπως παραδείγματος χάρη εκπρόσωποι της αστυνομίας. Το ποιοι βρίσκονταν τελικά εκεί και έβλεπαν τις εικόνες μένει να απαντηθεί, όπως και ο λόγος που επέτρεψαν τέτοιες παρεμβάσεις που λάμβαναν χώρα χωρίς εισαγγελική εντολή στον τόπο δυστυχήματος και με ανοιχτή την προκαταρκτική έρευνα.

Υπενθυμίζουμε πως στελέχη της πυροσβεστικής που επιχείρησαν στο σημείο έχουν αρνηθεί κάθε εμπλοκή στη μεταφορά χωμάτων, γεγονός που δεν επιβεβαιώνεται από τις καταθέσεις που έχει στη διάθεσή του ο ανακριτής, καθώς το αφήγημα για το πότε μεταφέρθηκαν τα χώματα, με τίνος εντολή και για ποιον λόγο, αλλά και τι περιείχαν αλλάζει κατά το δοκούν.

Αδιαμφισβήτητο γεγονός η διαδικασία του μπαζώματος

Η όλη επιχείρηση «ξεμπαζώματος» και μπαζώματος είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο αφού πλέον στα βίντεο της πυροσβεστικής αποτυπώνονται λεπτό προς λεπτό όλες οι παράτυπες ενέργειες που έγιναν στο χώρο, και μάλιστα δίπλα ακριβώς από το σημείο που βρίσκονταν βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Υπενθυμίζεται πως τα χώματα αυτά μεταφέρθηκαν παράτυπα και παράνομα αφού η προανάκριση μόλις ξεκινούσε και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτει κανένα επίσημο έγγραφο από το οποίο να φαίνεται ποιος έδωσε την εντολή για να γίνουν όλα αυτά.

Ανάμεσα στα χώματα που μεταφέρθηκαν τελικά σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην περιοχή «Πηγάδια» έχουν βρεθεί οστά, ένα εκ των οποίων ταυτοποιήθηκε ως ανθρώπινο και ταυτίστηκε γενετικά με το DNA ηλικιωμένου επιβάτη του τρένου. Επίσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documento στο χώρο βρέθηκαν πολλά συντρίμμια από τα τρένα.

Όλες οι εγκληματικές ενέργειες που έγιναν και είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμες πληροφορίες για τις συνθήκες του δυστυχήματος ξεκίνησαν πριν καν ξημερώσει. Κάποιοι αποφάσισαν μόνο λίγες ώρες μετά και ενώ ακόμα δεν είχαν περισυλλέγει όλες οι σοροί να μεταφέρουν με μηχανήματα όπως φαίνεται καθαρά στο βίντεο τεράστια ποσότητα υλικών από το σημείο.

Αποκαλύψεις για το θέμα έχει κάνει και η ΕφΣυν σε σημερινό της δημοσίευμα, στο οποίο παρουσιάζονται φωτογραφίες που ανήρτησε η Επιτροπή Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών (ΕΔΑΠΟ) σχολιάζοντας μεταξύ άλλων τις παράτυπες ενέργειες που έγιναν εκείνες τις ώρες.

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.