Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Ανασχηματισμός: Στη θέση του ο υπουργός συγκάλυψης των Τεμπών Γιώργος Φλωρίδης


Εάν και μετά το ηχηρό-χαστούκι των ευρωεκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το μήνυμα της κοινωνίας «ελήφθη», ο ανασχηματισμός και η νέα κυβερνητική σύνθεση δείχνει ακριβώς το αντίθετο.

Στην κυβέρνηση παραμένει ο υπουργός της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, Γιώργος Φλωρίδης. Ενώ έβγαιναν στο φως της δημοσιότητας σημαντικά στοιχεία για το μπάζωμα του σημείου των Τεμπών και 1,5 εκατομμύριο πολίτες ζητούσαν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, μέσω υπογραφών στο ψήφισμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης διατεινόταν πως… όλα βαίνουν καλώς. Το αποτέλεσμα ήταν να επιβραβευτεί από τον πρωθυπουργό, κρατώντας τη θέση του.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος εν μέσω ενεργειακής κρίσης και καλπάζουσας ακρίβειας δήλωνε ότι η κυβέρνηση λάμβανε ουσιαστικά μέτρα.

«Θυσίασε» Σκρέκα για να προστατέψει την επικοινωνιακή του εικόνα

Μία σημαντική αλλαγή που ανακοινώθηκε για τη νέα κυβέρνηση είναι ότι τίθεται εκτός της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης ο Κώστας Σκρέκας, ο επονομαζόμενος και ως υπουργός της ακρίβειας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη προσπάθειά του να διαχύσει τις πολιτικές ευθύνες για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τον «θυσίασε» ώστε να προστατεύσει την δική του επικοινωνιακή εικόνα, που είναι ήδη πολύ αποδυναμωμένη. Σημειώνεται, ότι το υπουργείο Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος είναι στενός φίλος της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι. Σε αυτό το πλαίσιο, σημαντικό ρόλο αναλαμβάνει στο Μαξίμου και ο Γιώργος Μυλωνάκης – και εκείνος φίλος της συζύγου του πρωθυπουργού.

Εκτός Μιχαηλίδου, Αυγενάκης και Καιρίδης

Επισημαίνεται ότι εκτός της κυβέρνησης βρίσκονται και η Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Δημήτρης Καιρίδης, καθώς ο πρωθυπουργός θέλει να αποτινάξει, μέσω της απομάκρυνσής του, τις τεράστιες ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την οργή των αγροτών, αλλά και να δείξει ότι μετατοπίζει τις θέσεις του στα ζητήματα της μετανάστευσης, ώστε να θέλξει το δεξιό ακροατήριο.

Στη συνολική εικόνα του ανασχηματισμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρα από την «ανακύκλωση» προσώπων στο υπουργικό συμβούλιο, δεν άλλαξε βαριά ονόματα, κρατώντας τις εσωτερικές ισορροπίες όπως έχουν. Ο πρωθυπουργός είναι σε πολιτικό αδιέξοδο και αυτό επισφραγίζεται από τον ανασχηματισμό, όπου απλά «θυσιάστηκαν» κάποιοι υπουργοί, με μόνο σκοπό την επικοινωνιακή προστασία του.

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός: Αυτοί κόπηκαν από το νέο κυβερνητικό σχήμα

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης δεν άγγιξε τους δελφίνους

Κασσελάκης για ανασχηματισμό: «Δεξιά Ανακύκλωση, περσινά ξινά σταφύλια»

=====================

 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.