Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Η αποτίμηση του αποτελέσματος από την Κουμουνδούρου: «Ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ γεννιέται – Αντέξαμε παρά τον πόλεμο από τα συμφέροντα»


«Ο ελληνικός λαός μου έχει δώσει ξεκάθαρα τον χρόνο να χτίσω κυβερνητική εναλλακτική πρόταση. Ξέρω και συνειδητοποιώ απόλυτα τη σημασία αυτής της ευθύνης και ακριβώς αυτό θα κάνω, όπως τo είχαμε πει και προεκλογικά. Συνεχίζουμε, εκσυγχρονιζόμαστε, θα στήσουμε κοιτίδες γνώσης και προσφοράς και θα εμπνεύσουμε τον κόσμο».

Αυτό το απόσπασμα από τη χθεσινή δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη αποτυπώνει αφενός το πως αντιλαμβάνονται στην Κουμουνδούρου το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών και αφετέρου το πως σχεδιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα του κόμματος.

«Το άλλοθι του 41% έχει πλέον τελειώσει» λένε άπαντες και φαίνεται ότι ξεκάθαρος στόχος του Στέφανου Κασσελάκη είναι να δημιουργήσει μέχρι τις εθνικές εκλογές τη μεγάλη προοδευτική, δημοκρατική και κεντροαριστερή παράταξη, η οποία θα μπορέσει να απειλήσει τη ΝΔ.

«Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε παραπάνω από το μισό. Τα χθεσινά αποτελέσματα συνιστούν απάντηση στην αλαζονεία με την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει τα προβλήματα της κοινωνίας. Το κλείσιμο της ψαλίδας αποτελεί την απαρχή για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σκηνικού, πέρα από την εδραίωση του στη δεύτερη θέση» τόνιζαν αργά το βράδυ υψηλόβαθμα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Επίσης, σημείωναν πως ο ΣΥΡΙΖΑ «άντεξε» παρά τον πόλεμο που δέχθηκε από τα συμφέροντα: «Άντεξε απέναντι σε πρωτοφανείς επιθέσεις από ένα μιντιακό σύστημα κι όχι μόνο… Διασπάσεις, αμφισβητήσεις, που αδιάκοπα κρατούν εδώ και μήνες, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος» έλεγαν χαρακτηριστικά.

Η πολιτική ανατροπή :

Όσον αφορά τις εθνικές εκλογές και τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την ανατροπή, σημείωναν πως «η πολιτική δεν είναι αγώνας ταχύτητας, αλλά ένας μαραθώνιος με πολιτικά αντανακλαστικά απέναντι στα κοινωνικά επίδικα, όπως αποδείξαμε με τις δύο προτάσεις νόμου που καταθέσαμε, αυτή για την καταπολέμηση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, αλλά και την πρόταση νόμου για το φορολογικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το κράτος δικαίου, για να βρουν δικαιοσύνη οι συγγενείς του εγκλήματος των Τεμπών, οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας κι όσοι γενικά υποφέρουν από τις εγκληματικές κυβερνητικές επιλογές».

Το μεγάλο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και στο εξής είναι να δίνει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας και να δημιουργήσει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, «τεκμηριωμένο και κοστολογημένο», το οποίο θα καταφέρει να πείσει τους πολλούς.

Διαβάστε επίσης: Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Το αλαζονικό 41% αποτελεί παρελθόν – Εδραιωνόμαστε ως η πρωταγωνιστική δύναμη της προόδου

Επόμενο βήμα το Συνέδριο

Στις αρχές Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί το καταστατικό Συνέδριο, το οποίο οι παροικούντες στην Κουμουνδούρου το χαρακτηρίζουν ως «ένα ορόσημο πολιτικής στρατηγικής και κατεύθυνσης του κόμματος», και ο στόχος εκτός από την εσωκομματική αναδιοργάνωση, είναι να «αγκαλιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους προοδευτικούς πολίτες». Άλλωστε το κάλεσμα του Στέφανου Κασσελάκη στον προοδευτικό κόσμο είναι και πρόσφατο και διαρκές.

«Ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ γεννιέται» ήταν το σύνθημα που κυκλοφορούσε στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου χθες…

«Αποδοκιμάστηκε η διάσπαση»

Αναφορικά με τα αποτελέσματα της Νέας Αριστεράς «αποδείχθηκε ότι η επιλογή διάσπασης του μεγαλύτερου κόμματος της προοδευτικής παράταξης αποδοκιμάστηκε με τον εμφατικό τρόπο από τον ευρύτερο κόσμο της Αριστεράς» υποστήριζαν με νόημα ανώτατες πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε επίσης:

Απάντηση-χαστούκι στην αλαζονεία του 41%: Κάτω από τον πήχη η ΝΔ και προσωπική ήττα του Μητσοτάκη

Ευρωεκλογές 2024: Η ακροδεξιά «πολιορκεί» τις Βρυξέλλες και ατενίζει το μέλλον σε επίπεδο κρατών μελών με… αισιοδοξία

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.