Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Δήλωση Στέφανου Κασσελάκη μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών: Ευρωεκλογών: Το άλλοθι του 41% έχει πλέον τελειώσει – Είναι το πρώτο βήμα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Αντέξαμε παρά τις αντιξοότητες, είπε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών
«Το άλλοθι του 41% έχει πλέον τελειώσει», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μετά από την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών.

Επιπλέον, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για «μια εκλογική διαδικασία, την οποία ανέδειξε ο πρωθυπουργός ως εθνικό διακύβευμα περί σταθερότητας» και «ο κόσμος είπε ΄΄όχι, υπάρχει και μια άλλη πολιτική εναλλακτική επιλογή, μια ανθρωποκεντρική επιλογή΄΄».

«Δεν έχω τύψεις για τίποτα. Ο ελληνικός λαός μου έχει δώσει ξεκάθαρα τον χρόνο να χτίσω κυβερνητική εναλλακτική πρόταση»

«Κάτι δεν πάει καλά στην Ευρώπη. Δεν εμπνέει τους λαούς, έχει γίνει ένα στυγνό διευθυντήριο» πρόσθεσε.


Ολόκληρη η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη:
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, για τον αγώνα που έχετε δώσει αυτές τις εβδομάδες, αυτούς τους μήνες.

Είμαστε ένα κόμμα το οποίο έχει περάσει πάρα πολλά μετά την οδυνηρή ήττα πέρυσι, περάσαμε από δύο διασπάσεις, από μια πορεία μεταβλητότητας, μέχρι να φτάσουμε στο ευρωψηφοδέλτιο που επέλεξε η κοινωνία και γι’ αυτό πρέπει τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να είναι υπερήφανα για τον εαυτό τους.

Εκεί που άλλοι με τεράστια χρέη και ύποπτα κονδύλια για διαφημίσεις, συμβούλους και κομματικές δαπάνες, απέναντι σε εμάς που μέσα στα μέτρα μας και καθαρά μείναμε ηθικοί όπως έπρεπε, απέναντι σε εκείνους καταφέραμε να μειώσουμε τη διαφορά από το 23% στο 13%. Το άλλοθι του 41% έχει πλέον τελειώσει.

Αυτό είναι μια επιλογή του ελληνικού λαού, είναι μια επιλογή που σε μια εκλογική διαδικασία την οποία ανέδειξε ο πρωθυπουργός ως εθνικό διακύβευμα περί σταθερότητας ο κόσμος είπε «όχι, υπάρχει και μια άλλη πολιτική εναλλακτική επιλογή, μια ανθρωποκεντρική επιλογή».

Και αυτό είναι το πρώτο βήμα για ένα κόμμα το οποίο εξελίσσεται και αλλάζει εν κινήσει, για έναν νέο άνθρωπο, άγνωστο σε αυτή τη χώρα που ήρθε εδώ στέκεται μπροστά σας με στόχο να φέρει πρόοδο, αλλαγή και αξιοκρατία στην πατρίδα μας.

Δεν έχω τύψεις για τίποτα. Ο ελληνικός λαός μου έχει δώσει ξεκάθαρα τον χρόνο να χτίσω κυβερνητική εναλλακτική πρόταση. Ξέρω και συνειδητοποιώ απόλυτα τη σημασία αυτής της ευθύνης και αυτό θα κάνω. Όπως το είχαμε πει και προεκλογικά.

Συνεχίζουμε, εκσυγχρονιζόμαστε, θα χτίσουμε κοιτίδες γνώσης και προσφοράς και θα εμπνεύσουμε τον κόσμο. Και αυτό το κίνημα που παρά τις αντίξοες συνθήκες άντεξε, μόνο πάω μπορεί να πάει από εδώ και πέρα

Να μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε μια εκλογική διαδικασία στην Ευρώπη που έχει φέρει τα πάνω κάτω. Κάτι δεν πάει καλά στην Ευρώπη. Δεν εμπνέει τους λαούς, έχει γίνει ένα στυγνό διευθυντήριο και οι 4 ευρωβουλευτές μας στη θητεία που αρχίζει από εδώ και πέρα θα προσπαθήσουν να προσφέρουν, για να μπορέσει να υπάρξει Ευρώπη των πολλών, για την οικολογία, το περιβάλλον, τη στρατηγική αυτάρκεια και αυτονομία και προφανώς να υποστηρίξουν τα εθνικά μας συμφέροντα και προφανώς και όσον αφορά τους συμπατριώτες μας στην Κύπρο, και τους συνανθρώπους μας στην Παλαιστίνη, οι οποίοι δολοφονούνται χωρίς να υπάρχει τέλος στη γενοκτονία.

Θα είμαστε δίπλα τους και θα πιέζουμε την ελληνική ηγεσία να γίνει η Ελλάδα μία από τις πρώτες που θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.

Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Είμαι πολύ χαρούμενος για το ταξίδι που μόλις έχει αρχίσει.

Συνεχίζουμε με την αυθεντικότητά μας, με τις προτάσεις μας, με τη συλλογικότητά μας, με τις αξίες της Αριστεράς και με το βλέμμα στραμμένο στο σύγχρονο μέλλον που θέλουμε να χτίσουμε για τη χώρα μας.

. =====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.