Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ - C'E ANCORA DOMANI (Η ιταλική ταινία-φαινόμενο των 5 εκατομμυρίων εισιτηρίων)


Η Delia (Paola Cortellesi) είναι σύζυγος του Ivano και μητέρα τριών παιδιών. Σύζυγος και μητέρα. Θεωρεί φυσικό ότι αυτοί οι δύο ρόλοι την καθορίζουν. Είναι τα μέσα της δεκαετίας του 1940 στη Ρώμη, και αυτή είναι μια συνηθισμένη οικογένεια που ζει σε μια πόλη που αγωνίζεται να βρει μια ισορροπία μεταξύ της θετικής ορμής που πυροδότησε η Απελευθέρωση και της δυστυχίας που άφησε ο πόλεμος στη συνέχεια.

Ο Ιβάνο (Βαλέριο Μασταντρέα) είναι ο αδιαμφισβήτητος κύριος της οικογένειας. Βγάζει μόλις αρκετά, αλλά εργάζεται σκληρά για να κρατήσει μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους και νιώθει ότι δικαιούται να υπενθυμίσει σε όλους ποιος είναι ο τροφοδότης στο νοικοκυριό. Μερικές φορές μόνο με άσχημα λόγια, άλλες με τη βοήθεια της ζώνης του.

Ο ξέφρενος πατέρας του, Ottorino (Giorgio Colangeli,) είναι το μόνο άτομο που σέβεται. Ο μοχθηρός γέροντας χρειάζεται 24ωρη φροντίδα και η Ντέλια είναι η μόνη που την παρέχει. Το αποκορύφωμα της ημέρας της είναι ο χρόνος που πέρασε με την έμπιστη και αγαπημένη της φίλη, Marisa (Emanuela Fanelli.)

Την άνοιξη, η οικογένεια είναι ενθουσιασμένη για τον επικείμενο αρραβώνα του αγαπημένου τους πρωτότοκου, Marcella (Romana Maggiora Vergano,) με τον μεσοαστικό φίλο της, Giulio (Francesco Centorame). Δεν γνωρίζουν ότι η μεγαλύτερη ελπίδα του κοριτσιού είναι να παντρευτεί γρήγορα και επιτέλους απελευθερωθείτε.

Η Delia βλέπει έναν κατάλληλο γάμο για την κόρη της ως στόχο ζωής. Ώσπου μια μέρα, ένα μυστηριώδες γράμμα φτάνει και πυροδοτεί το κουράγιο της να ανατρέψει όλα τα σχέδια και να αρχίσει να εύχεται για μια καλύτερη ζωή, όχι μόνο για τον εαυτό της.. .

 

 Η ιταλική ταινία-φαινόμενο των 5 εκατομμυρίων εισιτηρίων, διηγείται την ιστορία μιας φτωχής γυναίκας που δουλεύει σκληρά για να μεγαλώσει τα τρία παιδιά της, αλλά υφίσταται μια διαρκή κακοποίηση και ταπείνωση από το σύζυγό της και αδιαμφισβήτητο πατέρα-αφέντη. 

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της ηθοποιού Πάολα Κορτελέζι, η οποία κρατά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μας ταξιδεύει στην Ιταλία του ‘40, ισορροπεί μεταξύ δράματος και χιούμορ, και εκπλήσσει με ένα απρόσμενο τέλος που θα συζητηθεί. 

Μια τεράστια εισπρακτική επιτυχία που ξεπέρασε ακόμα και την Barbie και τον Οπενχάιμερ (!). 

*Στο Top10 των πιο επιτυχημένων ιταλικών ταινιών όλων των εποχών *Βραβείο κοινού και βραβείο της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ της Ρώμης *

«Ταινία της χρονιάς» από την Ένωση Ιταλών Κριτικών Κινηματογράφου 

Υπάρχει πάντα το αύριο (C'è ancora domani), της Πάολα Κορτελέζι Πρωταγωνιστούν: Πάολα Κορτελέζι, Βαλέριο Μασταντρέα, Ρομάνα Ματζιόρα Βεργκάνο Ιταλία-2023-Δραματική κωμωδία -118’ 

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.