Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Ο Γ. Πρετεντέρης . . . πέρασε και απόψε τις εξετάσεις του . . .

Αναδημοσίευση από PRESSMME :

Εκπομπή στα Μέτρα Παπαθανασίου . . .

Δεν παίζεται ο Γιάννης Πρετεντέρης. Αφού προστάτευε συνεχώς τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κων/νο Μίχαλο, σήμερα έστησε την εκπομπή του στα μέτρα του εμπορίου, της αγοράς και της οικονομίας.
Παρουσίασε στοιχεία από την Στατιστική Υπηρεσία για τον πληθωρισμό, ο οποίος, όπως ο ίδιος είπε μειώθηκε στο 1,8%. Σε απάντηση του υπουργού Κ. Χατζηδάκη, ο δημοσιογράφος επεσήμανε μάλιστα ότι μειώθηκαν οι τιμές! Ουσιαστικά, όμως, μειώθηκε ο ρυθμός της αύξησης των τιμών.

Και αν λάβει κανείς υπόψιν του πως ο δομικός πληθωρισμος, αυτός δηλαδή που αφορα τα χαμηλά εισοδήματα, είναι διπλάσιος από το εν λόγω ποσοστό, τότε επιβεβαιώνεται ότι λειτούργησε και πάλι σαν παπαγάλος.

Η πτώση του πληθωρισμού, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην οικονομική κρίση, λόγω της μειωμένης κατανάλωσης.
Είναι αποτέλεσμα, όμως και της τρομερής μείωσης των τιμών στα υπερπολυτελή αγαθά (σκάφη, πανάκριβα αυτοκίνητα κλπ).

Η αποκαλυπτική εικόνα της απασχόλησης σε όλο τον κόσμο είναι αυτή που επιβεβαιώνει ότι ο Γ. Πρετεντέρης έχει σοβαρές δυσκολίες να παραδεχθεί ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος...

Ο Καραμανλής μπροστά του είναι Κομμουνιστής! Έδωσε τα ρέστα του ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Προστάτεψε την οικονομική πολιτική του Γ. Παπαθανασίου και έκανε ότι μπορούσε για να προστατεύσει και τους καλεσμένους του.
Ειδικά την Ζέτα Μακρή με την οποία... συνομιλεί τρείς φορές την εβδομάδα. Ευτυχώς που βγήκε ο Γιάννης Μπουτάρης και έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.
Χωρίς ιδιαίτερα καλή θεωρητική ανάλυση, μίλησε σαν πραγματικός άνθρωπος της αγοράς. Μόνο που τον άφησε να μιλήσει μόνο τρία λεπτά!

==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.