Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

"Τρωκτικά των διαφημίσεων" . . . κάτω τα χέρια από τον blogger του "troktiko"

(φώτο από "τα αρπαχτά")

Σε αυτή τη άθλια εποχή που ζούμε η αλήθεια περισσεύει, διότι η μισή αλήθεια ή η ΜΗ αλήθεια, η ιδιοτέλεια, η αρπαχτή και το συμφέρον κυριαρχούν.


"Όλοι μας αγαπούμε την αλήθεια, αλλά οι περισσότεροι από μας αγαπούμε πιο πολύ το συμφέρον.", έγραψε ο μεγάλος Λέων Τολστόι.


Υπάρχει άνθρωπος σε αυτό το πλανήτη που να λέει την αλήθεια όπως την όρισε στα "ΗΘΙΚΑ»" ο Πλούταρχος ;


"Να συνηθίζουμε τα παιδιά να λέγουν την αλήθεια. Γιατί η ψευτιά είναι δουλοπρέπεια και δεν αξίζει να τη μιμούνται οι άνθρωποι"


O "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ" εκτός της αλήθειας όπως την αντιλαμβάνεται και την υπηρετεί , έχει και επιπλέον ως κυρίαρχη ηθική αρχή :


"O σιωπών δοκεί συναινείν", [(qui tacet consentire videtur) (=όποιος σιωπά φαίνεται ότι συναινεί), κατά το ρωμαϊκό δίκαιο].


Και ΔΕΝ πρόκειται να συναινέσουμε με τη σιωπή μας σε μία άδικη επίθεση που γίνεται για πολλοστή φορά στο blog του troktiko.


Αφορμή ήταν εκτός των άλλων και μία ατεκμηρίωτη δημοσίευση στο τεφτέρι.

Το πρώτο σχόλιο :


"Βουλωμένο γράμμα" Διαβάζει το "τεφτέρι".


"Απάτη με μεγάλο μπλογκ? . . ." βαρύγδουπος τίτλος και "πιασάρικος" (δημοσιογραφικά).


Φίλε μάλλον τσίμπησες το τυράκι που σου έστησαν οι φίλοι μας . . . οι "τρωκτικοί των διαφημίσεων" . . . (Είναι ευνόητο ότι θα ακολουθήσει πόλεμος, εφόσον κάθε ενδιαφερόμενος που δε μπήκε στον πειρασμό να αλλοιώσει την επισκεψιμότητά του, μετά τη δημοσίευση θα στραφεί –με το δίκιο του- εναντίον των ’’επιστημόνων’’ του είδους για διαφυγόντα κέρδη από τη διαφήμιση και ότι άλλο συνεπάγονται αυτού του είδους οι λαθροχειρίες.).


Και εννοώ τα πραγματικά τρωκτικά και ΟΧΙ το blog "troktiko" , κατά τη λαϊκή σοφία :


"Άλλος έχει το όνομα κι άλλος έχει τη χάρη".


Για παράδειγμα ψάξε για σκοπιμότητα !!!

Πιθανόν αυτή να είναι σε κέρδος ή δόξα . . . Κατά το :


"Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς . . ." εδώ αντιστρέφεται το πράγμα και επαναδιατυπώνουμε την έκφραση :


"Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς . . ." και είναι πολύ απλό στη εποχή μας . . . όταν έχεις χρήμα αποκτάς δόξα και πολλούς φίλους, (και μετά τους πουλάς . . . και βρίσκεις άλλους) ειδικά όταν προσπαθείς και όσο μπορείς ελέγχεις τα μέσα και τα ΜΜΕ.


Στην αρχή ως "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ", από απειρία περισσότερο, εμπιστεύτηκα τους γνωστούς και αναγνωρίσιμους και τα έβαλα και εγώ με το "troktiko". Στη συνέχεια κατάλαβα ότι έκανα ένα τραγικό λάθος και ακόμη ΔΕΝ ζήτησα ένα ειλικρινές συγγνώμη από το "troktiko".

Ας το διαβάσουν από εδώ . . . εξομολογούμε δημόσια.


Η Ομάδα "αντί τρωκτικού", διαδικτυακά γνωστή αλληλό/διαφημίζονται και χτυπάνε αλύπητα όποιον του βγει στο δρόμο. (εμένα ΔΕΝ με υπολογίζουν ακόμη).


Φίλε blogger από το τεφτέρι, προς το παρόν κοίταξε τα δύο link και θα καταλάβεις :

1. Η καλή μας η "Περιπτερού" και

2. όταν πας στη ""zougla εκτός των άλλων διαφημίσεων, πάνω πρόσεξε το banner :


Είδες στο "troktiko" τέτοιες διαφημίσεις ;


Γιατί λοιπόν σε έπιασε τόσο μένος για το "troktiko" ;


Το μόνο που κάνει διαπιστωμένα το "troktiko" είναι η προσθήκη με τα νέα φιλικά blogs που προστίθενται ως αναγνώστες τους (θεμιτό και το κάνουν πολλοί bloggers) . . . είδες αλλού πουθενά καμιά διαφήμιση ; Αν υποθέσουμε ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του διαχειριστή του "παίζει" και αυτό . . . τότε να το δούμε και μετά το κρίνουμε . . .

Προσωπικά οι έμπιστες συμμαχίες (trust) και οι κάθε είδους προώθηση οποιοδήποτε έντυπου ή ηλεκτρονικού ΜΜΕ ΔΕΝ με ενοχλεί , αν πράγματι παρανομούν τότε να το αναδείξουμε, αν ΟΧΙ τότε αυτό ανάγεται στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και στη καλόπιστη κριτική.


Αυτό που με ενοχλεί είναι η πρακτική τους για τις (αυτό – έτερο) διαφημίσεις και την ανάδειξη των όποιων επιλογών τους, ο δικός μου ρόλος είναι της πολιτικής κριτικής και της ανάδειξης της ελευθερίας του λόγου και της προβολής της ελεύθερης φωνής της λεγόμενης : "Δημοσιογραφίας των πολιτών".


Τέλος προσφέρεις κακές υπηρεσίες με το τίτλο σου "Απάτη με μεγάλο μπλογκ?" (έστω και με το ερωτηματικό) διότι αυτοί αυτό επιδιώκουν το φίμωμα των ελευθέρων διαδικτυακών φωνών . . .


Εάν το "troktiko" to παίζει σαλαμάνδρα . . . τότε τα ξαναλέμε . . . προς το παρόν είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού blogging και αυτό έχει ενοχλήσει πολλούς.


Επίσης διάβασα ένα ωραίο σχόλιο από το : (Our GreekTV) το οποίο μου άρεσε και το εντάσσω και στη δική μου κριτική άποψη :


[" . . . Σαν blog θα πάρουμε το μέρος, άτυπα, του troktikou γιατί και μας αρέσει πολύ σαν blog, και αποτελεί την πηγή ενημέρωσής μας και πάνω απ' όλα κάνει πολλούς να το ζηλεύουν. Δε μπορούμε να ξέρουμε τι έχει συμβεί. Δε μας νοιάζει στο κάτω κάτω. Εμείς το διαβάζουμε και απ' ότι ακούμε παντού, το διαβάζουν πολύ. Τώρα το τελικό νούμερο όσοι και να 'ναι δε μας ενδιαφέρει.

Γενικά πολλοί κάνουν πόλεμο στα blog μάλλον γιατί βλέπουν ότι κάποια σαν το troktiko παραέχουν αποκτήσει μεγάλη φήμη, και επισκεψιμοτήτα, για να την "ελέγξουν"...]


Τελειώνοντας . . . αφού προτίμησα να ΜΗΝ συναινέσω με τη σιωπή μου, τους γράφω :


"Κάτω τα χέρια από το "troktiko" . . .


και τους αφιερώνω το δημοσίευμα που ενόχλησε κάποιους από αυτούς . . . βλέπεις η μύγα και ΟΧΙ η "αλογόμυγα" που έλεγε και ο Σωκράτης . . .


Νάσος Ζαγγογιάννης.


==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.