Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Περί «ασυνεννοησίας» και «φαύλου κύκλου» κάνουν λόγο υπουργοί της ΝΔ στη Real News


Ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης δηλώνει ότι αποτελούν φαύλο κύκλος οι «παροχές με δανεικά» της κυβέρνησης, ενώ ο υπουργός Υγείας, Δ. Αβραμόπουλος, μιλάει για την «ασυνεννοησία» που κυριαρχεί στην παράταξή του, χωρίς την οποία θα είχαν αποφευχθεί πολλές δυσκολίες και κρίσεις.

Ο Δ. Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, αναφέρεται στην αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις κρίσεις των τελευταίων μηνών. Συγκεκριμένα δηλώνει ότι «πολλές από τις δύσκολες στιγμές και κάποιες κρίσεις που περάσαμε τον τελευταίο καιρό θα τις είχαμε ξεπεράσει, εάν είχαμε καταφέρει έναν μίνιμουμ βαθμό συνεννόησης».

Στο ενδεχόμενο μιας πιθανής συνεργασίας για το σχηματισμό κυβέρνησης, δεδομένου του χαμηλού ποσοστού και των δύο μεγάλων κομμάτων στις δημοσκοπήσεις, ο Δ. Αβραμόπουλος δηλώνει ότι μια τέτοια ιδέα είναι «ατελέσφορη», καθώς ο «πολιτικός πολιτισμός» στην Ελλάδα δεν έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο.

Κάνει λόγο για την μαύρη περίοδο του ’89-’91 και θεωρεί ότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα δεν έχουν ωριμάσει και πολύ από τότε. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα «κάθε άλλο παρά μας πείθει ότι είμαστε σε καλό δρόμο σαν πολιτικό σύστημα» και συμπληρώνει ότι την ευθύνη την μοιράζονται όλοι.

Ο Γιώργος Αλογοσκούφης σχολιάζει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, όντας πλέον εκτός κυβερνητικού σχήματος. Ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι οι «παροχές με δανεικά είναι φαύλος κύκλος κι αργά ή γρήγορα θα επιβαρυνθεί ο ελληνικός λαός». Βλέπει να έρχεται άμεσα η επιτήρηση από την ΕΕ, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Η έξοδος από μία τέτοια διαδικασία κατά τον πρώην υπουργό Οικονομίας, θα απαιτήσει «ευέλικτο και αξιόπιστο πρόγραμμα των ελλειμμάτων από το 2010». Επισημαίνει, επίσης, ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας είναι υποχρεωμένη, εκ των πραγμάτων, να παρουσιάσει και να τηρήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Σχετικά με το ζήτημα της Ολυμπιακής, ο Γ. Αλογοσκούφης δηλώνει ότι από τις εκλογές του 2007 το θέμα το χειριζόταν αποκλειστικά ο Κ. Χατζηδάκης, ενώ κάνει λόγο και για τους συναδέλφους του, που το έτος 2007-2008 «είχαν αδυναμία να περιορίσουν τις δημόσιες δαπάνες». tvxs
==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.