Η συγκεκριμένη παρουσίαση δεν έχει ως στόχο, την αμφισβήτηση της θρησκευτικής πίστης. Αποτελεί απλά μία πολύ σύντομη Ιστορική/λαογραφική καταγραφή της προέλευσης των εθίμων του Πάσχα.
Στην πραγματικότητα βέβαια, όποιος έχει ασχοληθεί με την συγκριτική θεολογία, γνωρίζει πως καμμία θρησκεία δεν "γεννήθηκε" με παρθενογέννηση, υπό την έννοια πως οι θρησκείες δανείζονται και αναπαράγουν πανάρχαια παγκόσμια αρχετυπικά μοτίβα.
Πέραν τούτου, οι θρησκείες πέρα από την εκάστοτε θεότητα που εκπροσωπούν, αντιπροσωπεύουν μία εποχή, ( μεγαλύτερη ή μικρότερη) εφόσον αναγκαστικά περιορίζονται χωροχρονικά στα πλαίσια της "ανθρωπιστικής αρχής" .
Θα πρέπει επίσης να έχουμε υπόψιν μας, πως οι εκπρόσωποι που κλήθηκαν να διαφυλάξουν και να ενισχύσουν το εκάστοτε θεάρεστο έργο, και που είναι οι φορείς της Θρησκείας, σε αντίθεση με την Θεότητα, περιορίζονται απο τα ανθρώπινα πάθη τους και τις κοινωνικοιστορικές συνθήκες στις οποίες δρουν....Κατ' αυτόν τον τρόπο οι θρησκείες αναγκαστικά μεταλλάσσονται στην ροή του χρόνου..
Σε κάθε περίπτωση " Πίστευε και Μη ερεύνα", ή "Πίστευε και μη, ερεύνα.". . .
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.