Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Για μια στιγμή στην ιστορία...



Από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ

Όταν πριν από ένα χρόνο περίπου "ζυμώθηκε" η ιδέα να ξαναβρεθεί η χαμένη γενιά των Καταλήψεων 90-91, έμοιαζε από ρομαντική έως αδύνατη. Όχι μόνο γιατί έχουν περάσει 18 χρόνια από εκείνον τον αγώνα και 14 από τη σχεδόν σύσσωμη αποχώρησή μας από την τότε Νεολαία ΠΑΣΟΚ, αλλά και γιατί θεωρούσαμε ότι ο χρόνος θα μας έχει αλλοτροιώσει.
Ωστόσο και παρά τις δυσκολίες, είπαμε με τον σ. Παντελή Πασπαλά, "ας το κάνουμε και αν τους βρούμε, τους βρήκαμε". Και έτσι δημιουργήθηκε πρώτα το blog 30PLUS και αργότερα το αντίστοιχο page στο Facebook.
Ερχόμενοι σε επαφή με τους παλιούς συντρόφους και συναγωνιστές μας σύντομα συνειδητοποιήσαμε ότι όλοι μας σχεδόν διατηρούμε ακόμα την ίδια αγωνιστική διάθεση (35άρηδες πλέον κατά μέσο όρο) σαν τότε που ήμασταν 16αρηδες! Και όλοι έχουμε το ίδιο πικρό "απωθημένο" ότι ο αγώνας μας τότε -αν και νικηφόρος- έμεινε στη μέση!
Είμαστε όμως υπερήφανοι που ως γενιά δεν συμβιβαστήκαμε πολιτικά! Είμαστε εμείς που ρίξαμε έναν υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εμείς που ως νέοι ψηφοφόροι σε ποσοστό 80% δώσαμε την ψήφο της νίκης στο ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1993, εμείς που ιδρύσαμε τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, οι ίδιοι που φύγαμε από την οργάνωσή μας όταν νιώσαμε ότι ο τριετής αγώνας μας για ανατροπή της δεξιάς "ξεπουλήθηκε" από κάποιους! Και είμαστε υπερήφανοι, διότι το ΠΑΣΟΚ μας χρωστάει, δεν του χρωστάμε!
Τώρα που επιστρέφουμε πίσω στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, αυτή την ιστορική στιγμή, για να δώσουμε πάλι τη μάχη για την πατρίδα και τη δημοκρατία (διότι εμείς γαλουχηθήκαμε με την πεποίθηση ότι το Κίνημα υπηρετεί την πατρίδα και όχι το αντίστροφο), αποφασισμένοι και διαθέσιμοι να δώσουμε τον αγώνα με τον δικό μας ανένδοτο τρόπο και να τεθούμε ξανά μπροστάρηδες στις ερχόμενες λαϊκές κινητοποιήσεις, άλλοι σύντροφοι, είτε με παράπονο είτε με διάθεση κριτική μάς "προσάπτουν" ευθύνες που δεν μείναμε τότε στο Κίνημα "να το παλέψουμε από μέσα" και επιλέξαμε να πάμε σπίτια μας! Σε αυτή, την εν μέρει δικαιολογημένη κρίση, απαντούμε ότι ήμασταν -και συνεχίζουμε να είμαστε- πολύ ελεύθεροι και υπερήφανοι για να διαπραγματευτούμε την αξιοπρέπειά μας, για να υποταχθούμε σε μηχανισμούς, για να συμβιβαστούμε σε διαχειρίσεις και να διαπραγματευτούμε τους αγώνες μας! Και ευτυχώς που μείναμε όλα αυτά τα χρόνια εκτός, διότι έτσι έχουμε διατηρήσει καθαρή την ανάμνηση του αγωνιστικού και πρωτοπόρου ΠΑΣΟΚ που τώρα επιθυμούμε να αναβιώσουμε.
Η γενιά μας όμως ώριμη και αποφασισμένη πλέον δεν επιστρέφει στο Κίνημα για να συμβάλλει απλώς στην εκλογική νίκη! Επιστρέφουμε για να νικήσει ο λαός, για να χάσει επιτέλους η ολιγαρχία, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία της Δικαιοσύνης και της Αρετής! Ο αγώνας μας είναι για ΕΜΑΣ πρωτίστως, για τα παιδιά μας, για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, για τον τρόπο ζωής μας! Ούτε οι πολιτευτές μας κόπτουν, ούτε οι βουλευτάδες, ούτε τα οφίτσια, ούτε τα... μεγαλεία! Για την πατρίδα μας αγωνιζόμαστε, να ξεκουμπιστεί αυτός ο φαιδρός θίασος ανικάνων από τη διακυβέρνηση και να δώσουμε στο Κίνημα μία ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ευκαιρία! Και επειδή η υπομονή έχει εξαντληθεί εδώ και καιρό, περιμένουμε άμεσες λύσεις, άμεσες ρήξεις, άμεση ΑΛΛΑΓΗ από την πρώτη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ αυτοδύναμο γίνει η επόμενη κυβέρνηση του τόπου, του λαού αλλά και του έθνους.
Εμείς ζήσαμε τη στιγμή μας στην ιστορία και από αυτή την άποψη είμαστε μια τυχερή γενιά! Για μια ακόμη -ίσως πιο σημαντική- στιγμή στην ιστορία είμαστε πάλι εδώ! Αλλά να ξέρουν εχθροί και φίλοι, ότι αυτή τη φορά δεν έχουμε σκοπό να φύγουμε από το ΠΑΣΟΚ όπως τότε που τα νιάτα μας κυριαρχούσαν στη λογική! Θα μείνουμε μέσα, θα στηρίξουμε με πάθος και απόφαση την υλοποίηση του αριστερού φιλολαϊκού προγράμματος παλινόρθωσης της χώρας και του έθνους που εξαγγέλλει σε κάθε ευκαιρία ο Πρόεδρός μας. Δεν απαιτούμε τίποτα άλλο, παρά μόνο ό,τι όλος ο λαός: Συνέπεια, Δικαιοσύνη και Αρετή!
Δεν πιστεύουμε κανέναν, απλώς εμπιστευόμαστε τον Γιώργο Παπανδρέου!
Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν, αλλά προσφερόμαστε μπροστάρηδες στη νίκη!
Δεν συγχωρούμε κανέναν, θα είμαστε εκεί να περιφρουρήσουμε το κοινό όφελος.
Η πατρίδα και η δημοκρατία, αθάνατα αγαθά, είναι πολύ σημαντικά για να αφεθούν στους καιροσκοπισμούς εφήμερων "καθαρμάτων της ιστορίας". Και εμείς, ως πολίτες, ανεκτίμητοι ως ανθρώπινες οντότητες για να μας ξεπουλάνε οι πραματευτάδες των ζωών μας!
Με σύνεση και λογική, είμαστε εδώ!
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.