Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Το λυτό ζωνάρι του κ. Πάγκαλου..


Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Διαβάζω στο Βήμα της Κυριακής, το ρεπορτάζ του Ν. Χασαπόπουλου για την εναγώνια προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης να μειώσει τις κρατικές δαπάνες, όπου μετά τις βουλευτικές λιμουζίνες σειρά έχει το πρωθυπουργικό γραφείο. Πράγματι, οφείλω να καταθέσω ότι βρίσκω άκρως επιτυχημένη την αμίμητη ως τώρα αυτή πράξη του Πρωθυπουργού, να αρχίζει δηλαδή από τον οίκο του και τους συνεργάτες του την περιστολή των δαπανών. Είναι μια κίνηση που χρίζει επαίνου.

Το συγκεκριμένο άρθρο έχει τίτλο «Το Μαξίμου σφίγγει το ζωνάρι» (σελ. Α8), και υπότιτλο, «κατά 30% μειώθηκε ο προϋπολογισμός του πρωθυπουργικού μεγάρου σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά». Βέβαια, μες στο κείμενο αναφέρεται ότι ο νέα θέση του αντιπροέδρου, θα αμείβεται με 5.780 ευρώ (βουλευτική αποζημίωση) συν 30% για έξοδα παραστάσεως. Επιπρόσθετα, προβλέπονται για τον Αντιπρόεδρο 20 υπάλληλοι και ένα κονδύλι 1 εκατ. ευρώ για την επισκευή του κτιρίου που στεγάζει το γραφείο του.

Πονηρά σκέφτομαι ότι ίσως, η νέα αυτή θέση γλάστρας και αποστράτευσης ή αν προτιμάτε φίμωσης του κ. Πάγκαλου, να έχει χαρακτήρα εξισορρόπησης της περικοπής. Τι εννοώ.. Απλά, ότι κόβεται από τις άλλες δαπάνες, επιστρέφεται μέσω Πάγκαλου. Γι’ αυτό τον κακοπροαίρετο συλλογισμό μου, καταλυτικό ρόλο έπαιξε ένα άρθρο που διάβασα πρόσφατα στον politi (http://politis-gr.blogspot.com/2009/11/15.html).

Ο αρθογράφος, αφού αρχικά έγραψε ό,τι υπενθύμισε η Λιάνα Κανέλλη, σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA για τον κ. Πάγκαλο, όπου τον χαρακτήρισε «μεγάλο τραγουδιστή» που κάποτε έλεγε ότι «εάν ο Γ. Παπανδρέου γίνει πρωθυπουργός εγώ θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ», άρχισε να καταγράφει με «χαρτί και μολύβι» τα έξοδα της θέσης του κ. Πάγκαλου. Στη σούμα, η θέση αυτή θα στοιχίσει στο ελληνικό δημόσιο 4,17 εκατομμύρια ευρώ για μια τετραετία.

Σε μια περίοδο επιβεβλημένης λιτότητας για τους περισσότερους, δεν είναι προκλητικό να υπάρχουν κάποιοι που επιθυμούν να ζουν ακόμα σε περίοδο «παχέων αγελάδων»;;


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.